Interlopul oltean Rechinu, închis în Mexic, refuză mâncarea. Ce „revendicări” a prezentat poliției

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.09.2022 - 20:32
Inrtelopul Rechinul FOTO: reporter24.com

Românul Florian Tudor, supranumit Rechinul, presupus lider al bandei Riviera Maya, a intrat în greva foamei în închisoarea de maximă siguranță Altiplano, din statul Mexic, pentru că a cerut o dietă fără ouă și lactate

SHARE

Citește și: Cum a corupt interlopul oltean Rechinu politicieni și polițiști în Mexic. Lider de partid, demis

El a susținut că este pentru că alergic și pentru că nu beneficiază de îngrijirea dentară de care avea nevoie. Procesul a fost intentat pe 30 iunie, Gabriel Regis López, Judecător al XVI-lea sector administrativ din Mexico City, i-a acordat o decizie prin care autoritățile penitenciare au fost dispuse să acorde îngrijiri medicale dentare și să continue toate specificațiile medicale privind regimul alimentar. 

Oficialii penitenciarului federal au înștiințat judecătorul că au început să respecte măsura acordată reclamantului. Ulterior, judecătorul și-a declinat competența, iar cazul a fost predat lui Juan Mateo Brieba de Castro, judecătorul în materie penală din Mexico City, care a admis reclamația. Cu toate acestea, la analiza actelor invocate, a decis, de asemenea, să-și decline competența, din cauza unor chestiuni teritoriale, și a dispus ca procesul să fie trimis, la rândul său, la Tribunalul Districtual pentru Probleme Amparo și Procese Federale din Statul Mexic. 

Pe 27 mai 2021, Procuratura Generală (FGR) l-a arestat și acuzat că este liderul unei rețele criminale care operează în statul Quintana Roo și care a furat mai mult de 1.200 de milioane de pesos de bancomate. FGR a executat un mandat de arestare provizorie în scop de extrădare prezentat de România. Judecătorii Tribunalului București i-au dat mandat de arestare, el fiind acuzat de infracțiunile de tentativă de omor, șantaj și constituirea unei rețele de criminalitate organizată, fapte pentru care șase dintre colaboratorii săi au fost condamnați la pedepse cu închisoare între trei și 10 ani.

Cine este Rechinul de Oltenia

De la un mic magazin de ochelari și brichete în Craiova, Florian Tudor a ajuns la un imperiu ilegal în America de Nord.

 

Florian Tudor, zis „Rechinul“, controlează una din cele mai vaste rețele românești de crimă organizată din America de Nord.

A strâns peste 200 de milioane de dolari din clonarea cardurilor și trecerea ilegală a românilor în SUA, peste granița mexicano-americană.

Citește și:

Ucigașul lui Aly Sadoveanu a fugit în Mexic. Acum, sute de români sunt blocați pe aeroportul Cancun

Banii au fost investiți în proprietăți aflate în zonele turistice de lux din Mexic, SUA și Indonezia. Dar și în Craiova, unde a construit șase blocuri.

Organizația criminală controlată de „Rechinul“ este formată din peste două sute de membri, oameni proveniți din toate grupările interlope din Craiova.

Conexiunile și interesele acestora se învârt în jurul Primăriei Craiova, care le-a eliberat mai multe autorizații de construcții. Edilul Mihai Genoiu nu este străin de afacerile grupării.

Citește și: Fabuloasa poveste a „Rechinului“, mafiotul oltean din Mexic

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te