Cum a corupt interlopul oltean Rechinu politicieni și polițiști în Mexic. Lider de partid, demis

DE Adrian Costin | Actualizat: 07.08.2022 - 11:11
Florian Tudor, zis Rechinul Foto: reporte24r.com

Un lider al Partidului Verde Ecologist, Jose de la Pena Ruiz de Chavez, este primul politician demis pentru legăturile avute cu mafia română din Mexic condusă de interlopul craiovean Florian Tudor, zis Rechinu. Și alți politicieni mexicani sunt vizați.

SHARE

Citește și: Interlopul oltean Rechinu, închis în Mexic, a intrat în greva foamei: Cere dietă fără lapte și ouă

O investigație a jurnaliștilor din Mexic a scos la iveală o listă de 79 de persoane care au conturile blocate ca urmare a legăturilor cu mafia română condusă de interlopul Rechinu. 

Citește și

VIDEO Lider al unuia dintre cele mai violente carteluri mexicane, prins la București

Potrivit presei mexicane, Florian Tudor, zis Rechinul, ar fi început să-şi ridice imperiul ilegal din Cancun încă din 2005, graţie sprijinului obţinut de la fostul guvernator al regiunii de la acea vreme. Încet-încet, i-ar fi cumpărat şi pe oamenii legii de la nivel local, care au închis astfel ochii la ilegalităţile comise de banda de români. Următorul pas a fost cumpărarea influenței la nivel înalt, în rândul politicienilor.

Citește și

Fabuloasa poveste a „Rechinului“, mafiotul oltean din Mexic

 

 „Conform raportului Departamentului de informații al Cabinetului Federal de Securitate, care a colaborat cu FBI și DEA (Departamentul american Anti Drog), privind modul în care centrul de operațiuni al mafiei române a ajuns să fie stabilit la Cancun, s-a concluzionat că asta a fost posibil datorită sprijinului primit de la o întreagă rețea de politicieni ai celor mai importante partide din Mexic dar şi de personaje locale precum foşti primari regionali, deputați, foști guvernatori dar și lideri ai mai multor altor mișcări. Cu toții au colaborat cu această mafie română pentru a permite grupării desfășurarea liberă și nestingherită în zonă și întemeierea astfel, în ultimii ani, a unei baze foarte puternice”, spune Jannet Lopez,jurnalistă la Mileno Noticias. 

Citește și

Cum au scăpat frații luptători Preda după ce au provocat o explozie la casa mamei Cordunenilor

O listă lungă de politicieni mânjiți

Jose de la Pena Ruiz de Chavez este primul politician mexican care a fost demis pentru presupuse legături cu interlopii români. El era liderul Partidului Verde Ecologist din regiunea Quintana Roo, unde se afla și orașul Cancun, locul unde anchetatorii mexicani spun că și-a stabilit baza de operațiuni ilegale românul Florian Tudor, zis Rechinul.

„Acest bărbat, Jose De La Pena Ruiz de Chavez, a fost destituit din funcția sa de președinte al Partidului Verde Ecologist din statul Quintana Roo, dar rămâne totuși deputat local, deși se presupune că el ar avea cele mai strânse legături cu gruparea criminală”, spune Alejandro Dominguez, jurnalist la Mileno Noticias.

Citește și

VIDEO Oumuamua, primul vizitator extraterestru interstelar identificat. Dovezile prof. Avi Loeb

Politicianul Rene Bejarano, care intenţionează să candideze la un post de deputat federal, a recunoscut că îi cunoaşte pe doi indivizi care au legături cu mafia formată din cetăţeni români, care operează în statul Quintana Roo, dar a negat faptul că ar avea relaţii cu gruparea.

Citește și:

Ucigașul lui Aly Sadoveanu a fugit în Mexic. Sute de români, blocați pe aeroportul Cancun

Conform presei mexicane, care citează surse din interiorul UIF, banda implicată în jafuri de bancomate în Cancun și în alte zone turistice din Mexic este condusă de Florian Tudor, supranumit și „Rechinul” (El Tiburron).

„Cu acordul consiliului pentru securitatea națională al Guvernului președintelui Andres Manuel Lopez Obrador, am blocat conturi ale 79 de persoane fizice și juridice aparținând de un grup infracțional al unor persoane de naționalitate română și mexicană, care s-au implicat în clonare de carduri de credit și debit în zone turistice din țară”, a anunțat șeful UIF, Santiago Nieto, pe contul său de Twitter.

Într-un alt comunicat, UIF a anunțat că a detectat operațiuni de 462,5 de milioane de pesos (aproximativ 19 milioane de euro) și transferuri internaționale de 483 de milioane dar și emisii de cecuri sau transferuri interbancare de 4,6 milioane de pesos (aproximativ 200.000 de euro).

Citește și

Urmăriții internațional Duduianu, Preda, Sadoveanu teorizează fără nicio problemă Anglia și America

Operațiunea Caraibe

Din februarie 2020, FBI a cerut colaborarea celor de la Unitatea de Informații Financiare (UIF) din Mexic pentru a urmări proprietățile și tranzacțiile efectuate de Florian Tudor, presupusul șef al bandei de infractori, și asociații săi, Adrian Constantin Tiugan și Adrian Ninel Enăchescu.

Blocarea conturilor infractorilor români s-a petrecut la opt luni după ce o anchetă a făcut publice operațiunile grupului infracțional al românilor din Mexic. Cei de la UIF estimează că grupul de infractori a fost implicat în operațiuni ilicite de 240 de milioane de dolari pe an la nivel global.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te