Întâlnire de gradul zero în Kenya

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 01.03.2019 - 07:29

Cu leii, tigrii, gorilele, rinocerii și triburile de băștinasi, care trăiesc ca în epoca de piatră, departe de civilizație, sau posibilitatea de a hrăni girafele din mână, de pe terasa camerei de hotel, seamănă cu firul epic al romanelor de aventură semnate de Hemingway.

SHARE

În Kenya, însă, în inima fascinantului continent african, distanța dintre povești și realitate este aproape inexistentă. 

Chiar dacă iarna, când soarele din Africa sfideaza zăpada și frigul din Europa, Kenya este luată cu asalt de turiști, intervalul iulie – octombrie este cel mai spectaculos, deoarece puteți fi martorii migrației turmelor uriașe de bivoli sălbatici, zebre si antilope gnu din Serengeti, de pe teritoriul Tanzaniei, până în parcul național kenyan Masai Mara, în căutarea hranei. Fenomenul este considerat un adevărat spectacol al naturii.

Rezervația Masai Mara, fostul teritoriu al tribului Masai, care nu a fost strămutat după înființarea parcului national, trebuie să facă parte din itinerarul oricărui pasionat de cunoaștere și aventură. Expediția se face doar pe traseele marcate, cu mașini speciale și sub supravegherea unor ghizi experimentați. Nu de alta, dar nu vă doriți să dați nas în nas cu un leu sau să vă pândească vreun leopard dintr-un tufiș. Pe malurile râurilor Mara și Talek, care străbat rezervația, puteți vedea, de asemenea, hipopotami, crocodili și, cu puțin noroc, rinoceri.

Apoi, aventura în sălbăticie poate ajunge și în Tsavo, cel mai mare parc național din Kenya. Șoseaua dintre Mombasa și Nairobi împarte rezervația în două, Tsavo de Vest și Tsavo de Est. Iar în Tsavo de Est, în mijlocul unei oaze pline de palmieri, păsări acvatice, crocodili și hippopotami, se află, de exemplu, izvoarele vulcanice Mzima, precum și cel mai mare râu de lavă din lume – Yatta Plateau.

Cel mai înalt munte din Africa, Kilimandjaro, care atinge 5.985 metri și se află în afara granițelor Kenyei, pe teritoriul Tanzaniei, poate fi admirat din parcul național Amboseli. Aici, rege al animalelor nu este nici leul, nici leopardul, nici ghepardul, ci elefantul. Iar, cu siguranță, păsările flamingo și ibișii vă vor fascina.

Nu în cele din urmă, capitala Kenyei, situată în podișul din centrul țării, la o altitudine de aproximativ 1.800 de metri, este o oază de civilizație, unde vă puteți încărca bateriile epuizate în aventura în sălbăticie.

Nairobi este un oraș modern și cosmopolit, cu multe hoteluri, restaurante, baruri și centre comerciale, dar și un exemplu tipic de metropolă africană, cu piețe, târguri și mii de oameni în mișcare.

Dacă ajungeți, puteți vizita cartierul Karen, botezat după scriitoarea daneză Karen Blixen, care a trăit aici în anii 1930 și a înființat primul spital și prima școală, pentru a hrăni girafele dintr-un centru special amenajat sau chiar de pe fereastra unei camere de hotel.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te