Una din cele mai frumoase actrițe de film, la 73 ani. Fiica ei strălucește pe marile scene ale lumii

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.12.2022 - 15:38
Carmen Maria Strujac - Foto: Facebook, Mari ACtori
Carmane și fiica sa

Carmen Strujac a împlinit vârsta de 73 de ani la Viena unde trăiește de mai mulți ani. A jucat în aproape 20 de filme înainte să părăsească țara.

SHARE

Una din cele trei serii Brigada Diverse s-a numit „Văduve cu termen redus”. Una din văduvele care „i-a pus pe jar” pe polițistul Toma Caragiu, dar și pe „păgubitul” Ion Besoiu, este actrița Carmen Maria Strujac.

Citește și: FOTO Actrița Tatiana Iekel despre soțul Florin Piersic: „Nu a fost iubirea vieții mele. Era un crai”

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București în anul 1970. A activat ca actriță la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați. De asemenea, a jucat în mai multe filme, printre rolurile sale cele mai cunoscute fiind grecoaica Caliopi din seria Haiducii (1971), escroaca Agripina din Brigada Diverse în alertă! (1971) sau Maria Mureșan din Fiul munților (1981). A părăsit România în 1980, emigrând în Italia. Are o fiică, cântăreața de operă Alexandra Coman.

Fotografii de pe pagina de Facebook a actriței.

Citește și: Cornel Fugaru i-a compus soției o melodie și au rămas alături 30 ani. I s-a ascuns că va muri curând

În imagine, actrița este alături de fiica ei Alexandra Coman, una din cele mai apreciate soprane.

 A cântat cu Gheorghe Zamfir sau cu Jose Carreras.

 

„Nu cred că semănăm, dar ne completăm perfect. Evident că fiind educată de mama mea, în general, gândim la fel însă avem de multe ori păreri total diferite. Aș vrea să semăn cu mama mai mult, dar nu este ușor pentru că ea este persoana care din punctul meu de vedere a atins perfecțiunea din toate punctele de vedere și in mod special din punct de vedere uman.... Cel mai important lucrur este să nu mint niciodată și să îmi urmez cu consecvență visele”, a spus fiica Alexandra Coman despre mama ei în Revista Tango.

Despre rolul frumuseții în carieră, Alexandra a spus:

„Nu, cred că lumea m-a luat mereu în serios deoarece prin construcție sunt un om extrem de serios și implicat în tot ceea ce fac, iar profesia mea inspiră mult respect pentru cei ce o înțeleg. Frumusețea nu anulează seriozitatea. Nu întotdeauna. Dar îți pune multe piedici și te duce în situații mai delicate când îți trebuie multă diplomație pentru a le evita. Niciodată nu mi-a fost teamă că bărbații m-au dorit ca pe un accesoriu sau pentru că au mulți bani. Astfel de oameni nu au loc în viața mea. Sunt excluși imediat. Banii pentru mine nu sunt un punct de atracție deoarece sunt o femeie independentă și relaxată din punct de vedere financiar.

 Nu pot să îi acuz pe toți cei care au bani de superficialitate, după cum nu pot nici să le atribui tuturor celor care au probleme financiare calități în plus doar pentru acest fapt. Există bărbați inteligenți, educați și sensibili în rândul celor extrem de bogați și bărbați foarte deștepți și cultivați care au probleme financiare. Nu există o regulă”, a declarat Alexandra.

Vorbe frumoase din partea lui Piersic

Un mare crai, Florin Piersic a dezvăluit cum a cunoscut-o pe Carmen-Maria Strujac, partenera sa din „Haiducii lui Șaptecai”, dar și ce promisiune i-a făcut acesteia după încheierea filmărilor.

„Am zis «dacă-mi scapă asta, sunt boul neamului!». Și atunci te-am luat și tu ai spus: «Ați fost extraordinar, sunt atât de emoționată, ce frumos l-ați jucat pe nebunul ăsta». Și am zis: «Păi, eu la nebuni mă pricep». Zic: «Nu vrei să mă conduci la gară?». M-a condus la gară. Știu că nu-ți face plăcere ce-ți spun, dar îmi face mie plăcere.

Atâta m-am pupat cu tine în gară că și-acum mă dor buzele. Ne-am despărțit greu și, când am ajuns la București, în capul meu nu erai decât tu”, a povestit Florin Piersic la un post de televiziune.

Carmen a fost, în ultimele decenii, o prezență discretă, dar este prezentă în social media.

 

Văduve cu termen redus

Filmul în care a jucat Carmen are următorul scenariu. După rezolvarea cazului falsificatorilor de bani, maiorul Dobrescu repartizează Brigăzii Fapte Diverse spre rezolvare cazul Asociației Tinerelor Văduve, o asociație care oferă asistență materială, medicală, juridică și despăgubiri tinerelor văduve, dar care este în realitate o organizație sub paravanul căreia operează niște hoți din locuințe. Aceștia apelează la un grup de femei tinere (Agripina, Margareta, Amalia și Ingrid), pretinse văduve, care agață bărbați în diferite locuri (la Gara de Nord, în fața hotelurilor), pătrund în casa acestora unde fac dubluri la chei, îi conving pe aceștia să meargă împreună la barul de noapte Melody, timp în care hoții pătrund în casă cu cheia copiată și fură banii, hainele, mobilierul, obiectele electronice și obiectele de artă...

Pentru prinderea văduvelor și a conducerii rețelei de hoți, milițienii întind o cursă. Cele patru femei sunt arestate pentru escrocherie, iar cei trei borfași pentru tăinuire. Pentru a obține o pedeapsă mai mică, falsele văduve dezvăluie schema de organizare a asociației și adresele membrilor, iar conducătorii asociației sunt arestați.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te