„După mulți ani de abandon din partea autorităților, micul lac din Parcul Kiseleff a reînviat. Am efectuat recent lucrările de întreținere și reparații în acest loc emblematic al Bucureștiului. Vă invit să faceți o vizită și să vă bucurați de frumusețea locului”, a fsot mesajul transmis de doamna primar.
Citește și: Jumătate din nemți vor ca Ucraina să cedeze teritoriul rușilor pentru oprirea războiului
Parcul a fost amenajat după anul 1832, anul în care a fost construită șoseaua Kiseleff, din pădurea aflată în această parte a Bucureștiului. Desăvârșirea parcului este legată de numele lui Gheorghe Bibescu și de fratele acestuia, urmașul la tron, Barbu Știrbey. Arhitectul peisagist după planurile căruia a fost amenajat parcul este Wilhelm Mayer, peisagistul care a contribuit și la amenajarea Parcului Cișmigiu. În prezent parcul are o suprafață de 31.690 m².
Citește și: Un tânăr de 24 de ani și-a lovit fosta iubită de 16 ani cu mașina și a bătut-o. A fost arestat
În interiorul parcului sunt presărate mai multe statui reprezentând busturile unor oameni de cultură: Nicolae Leonard, Ovidiu, Barbu Ștefănescu Delavrancea. Pe soclul pe care trona statuia Regelui Ferdinand a fost amplasat în 2001 statuia poetului și astronomului iranian Hakim Omar Khayyam. Statuia a fost amplasată cu sprijinul ambasadei Iranului în urma vizitei unei oficialități din această țară. În interiorul parcului este amplasat și un complex de statui format din 4 piese, operă a sculptorului George Apostu.