Experiență de coșmar pentru o turistă care a mers în vacanță în Turcia. ”Nu știau că înțeleg limba”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 01.09.2023 - 11:38
Românii iubesc vacanele în Turcia Foto: Facebook / vacanțe în Turcia (imagine cu rol ilustrativ)

O turistă care a mers în vacanță în Turcia a povestit pe un grup de socializare experiența sa din vacanța petrecută în această țară. Este vorba despre faptul că a plătit pentru un produs mai mult decât prețul afișat la raft.

SHARE

Tot mai mulți români aleg să meargă în vacanță în Turcia. Însă unii povestesc experiențe neplăcute în această țară. Cei mai mulți vorbesc despre tentative de înșelăciune la magazine. 

Nu este vorba despre bani mulți însă gestul comercianților este deranjant pentru cei care plătesc mii de euro să viziteze această țară care îi ademenește cu servicii mai bune ca în România.

Experiență de coșmar pentru o turistă care a mers în vacanță în Turcia. ”Nu știau că înțeleg limba”

O turistă a povestit pe un grup destinat vacanțelor în Turcia ce a pățit când a mers la farmacie pentru a cumpăra niște medicamente. 

Femeia a spus că vânzătoarea i-a încasat mai mulți bani decât prețul afișat la raft. Și că auzit când îi spunea unui coleg să o taxeze mai mult. 

”Îmi pare rău că a trebuit să fac o asemenea postare despre Turcia, o țară de suflet.

Am fost în Tekirdağ la farmacie să cumpăr medicamente prescrise de medic pe rețetă. Mi s-au încasat cu 640 TL (lire turcești) mai mult decât prețul real (22.07 euro n.r). Am cerut bon detaliat și mi s-a spus că nu merge sistemul. 

Am vrut să cumpăr un șampon care avea prețul pe cutie, 3 bucăți la set 179.99 TL (6.21 euro). Mi s-a spus că este preț vechi și că acum prețul este de 470 TL pe bucată (16.21 euro).

Ce nu a știut acea domnișoara este faptul că înțeleg limba turcă foarte bine și am auzit când s-a înțeles cu colegul să ne ia mai mult. Am rugat o cunoștință de origine turcă să sune și să vorbească cu șeful farmaciei. I s-a spus să mergem că ni se înapoiază cei 640 TL luați în plus.

Citește și: Vacanță de coșmar în Turcia. Au mers cu mașina în concediu și au luat țeapă de câteva sute de lire

În concluzie... Nu este vorba de cei 640 TL, este vorba că am fost păcăliți într-o țară la care corectitudinea este prima”, a povestit turista.

Postarea a avut o mulțime de reacții. Mulți români care au fost în Turcia în vacanță spun că este o practică des întâlnită taxarea cu sume mai mari față de prețul afișat. 

”Eeeee exagerezi. eu de asta îi iubesc , pentru felul cum mă înșeală. Nu în orice țară ești înșelat așa drăguț și în același timp foarte respectat. În zonele rurale niciodată n a existat atâta corectitudine cum spui tu..”, a comentat un utilizator.

”Eu mergeam la poliție serios. Acu' câțiva ani am pățit așa la restaurant și soțul meu este turc,vorbește turcă și pe față, pentru un pește a încasat cât pentru 3... am luat bonul și direct la Poliție am mers...imediat au mers ăia în control”, a povesti o atltă turistă.

Citește și: Ce a pățit o turistă pe litoral. Amenda, cât prețul vacanței. ”Nici pe Champs-Elysees nu e atât”

Alții cred că turcii sunt extrem de corecți.

”Nu știu cum ați pățit atâtea rele că după mine au alergat (și nu exagerez) au alergat în mai multe magazine să-mi dea înapoi o liră/un cent…”, a comentat cineva.

”Să nu exagerăm cu corectitudinea turcilor, care îți fac prețul abia după ce le spui din ce țară ești...”, aspus un altul.

Alții spun că și la benzinării li s-a întâmplat așa ceva.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te