Drama din viața actorului ce ne-a încântat în „Sandokan”. Interviul cu Beatles i-a schimbat destinul

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 31.05.2024 - 18:50
Drama din viața actorului ce ne-a încântat în „Sandokan” - Foto: Profimedia Images
kabir bedi in sandokan
cu fiica si nepoata

Drama din viața actorului ce ne-a încântat în „Sandokan”. Spre finalul anilor '70, românii erau vrăjiți de carisma unui bărbat indian care interpreta rolul principal în seria creată pe baza unor cărți scrise în secolul al XIX-lea. Dar prestanța artistului era magică.

SHARE

Drama din viața actorului ce ne-a încântat în „Sandokan”. Nimeni nu prea i-a știut ori reținut numele, dar chipul și privirea lui i-au însoțit mulți adolescenți, tineri, dar și maturi din România finalului anilor '70.

Kabir Bedi era imaginea perfectă ce răzbătea dincolo de marele ecran pentru a-l întruchipa pe carismaticul pirat supranumit „Tigrul Malaeziei”. Dar viața reală a acestuia a fost presărată cu multe tragedii, de care nu s-a sfiit să vorbească într-o carte autobiografică.

Drama din viața actorului ce ne-a încântat în „Sandokan”. Interviul cu Beatles i-a schimbat destinul

La 6 ianuarie 1976, primul episod din scenariul lui Sergio Sollima, „Sandokan”, inspirat din cărțile lui Emilio Salgàri, a fost difuzat pe Rai 2. 

Protagonistul este un actor indian pe nume Kabir Bedi, care a reînviat poveștile născute din imaginația scriitorului italian care a dat viață pe ecran piratului Sandokan, neînfricatul „Tigru al Malaeziei” pe care Salgàri l-a creat încă din 1883.

În România, cinematografele „duduiau” de spectatori, imaginea lui Bedi/„Sandokan” din afișe sau postere era ținută la loc de cinste prin camerele adolscenților, iar muzica filmului încă mai e ținută minte de cei din acea generație de public.

Kabir Bedi i-a încântat pe români și în „Corsarul negru” sau „Hoțul din Bagdad”, car rolul din „Sandokan” l-a propulsat printre cei mai iubiți actori străini în România acelor vremuri.

În plus, aspectul fizic al acestuia ar fi putut concura oricând, la acea vreme, cu cea a unui Brad Pitt, Johnny Depp sau Keanu Reeves.

Citește și: Cine a fost în realitate actorul din „Sandokan” și cum a ajuns să marcheze o generație de tineri

 Kabir Bedi s-a născut la 16 ianuarie 1946, în Lahore, oraș din actualul Pakistan, în familia unor indieni sikhi care s-a dedicat luptei pentru eliberarea Indiei de sub stăpânirea colonială britanică.

Kabir Bedi, așa cum arăta în „Sandokan, Tigrul Malaeziei” - Foto: chenews.it

Tatăl său, Baba Pyare Lal Singh Bedi, un sikh din Punjab, a fost scriitor și filozof., în timp ce mama sa, Freda Bedi, a fost o englezoaică născută în orașul Derby (Anglia).

Ea a devenit celebră ca fiind prima femeie occidentală care a intrat într-un ordin monahal al budismului tibetan.

După ce a absolvit Colegiul Sf. Ștefan din Delhi. Kabir s-a arătat pasionat de jurnalism, lucrând pentru un post de radio. În 1968, viața acea să i se schimbe radical.

Faimoasa formație Beatles a venit în India pentru a lua parte la cursuri de inițiere în Meditația Transcedentală în ashramul lui Maharishi Mahesh Yogi, creatorul acesteia.

Fiul său s-a sinucis la 26 de ani

Ca reporter radio, Kabir a avut incredibila șansă de a obține un interviu în exclusivitate cu toți membrii Beatles, lucru nerealizat, la acel moment. de mari ziare, teeviziuni și agenții de presă.

Citește și: Tragediile actorului din „Sandokan”. Două căsnicii eșuate, fiul său se sinucide. Pierde toți banii

Iar acel interviu avea să-i schimbe destinul, după cum a povestit actorul, în 2021, jurnaliștilor de la Times of India.  

"Vă puteți imagina cum a fost pentru un reporter radio de 20 de ani să ia fața tuturor celorlalți jurnaliști din India și să obțină un interviu în exclusivitate cu toți Beatles? Când am intrat în apartamentul de la hotel, am simțit că merg pe aer.

Și eu eram cel mai mare fan. Va trebui să-mi citiți cartea pentru a afla ce mi-au spus, dar am vorbit cu John Lennon despre droguri. Interviul a devenit un punct de cotitură în viața mea, dar nu din motivele pe care vi le imaginați.

După difuzare, au șters caseta cu interviul pentru că postul de radio nu avea bani să cumpere casete noi. Am fost atât de supărat încât am părăsit orașul New Delhi, capitala Indiei, și am plecat la Bollywood pentru a începe o nouă viață”, a spus actorul.

Iar noua viață a însemnat actoria, prin care va deveni el însuși celebru în toată lumea. Dar destinul i-a fost presărat și de tragedii, dintre cae cea mai mare a fost sinuciderea fiului său, la doar 26 de ani.

"Sunt foarte faimos, dar nimeni nu-mi cunoaște adevărata poveste. Viața mea a avut triumfuri extraordinare și tragedii teribile, mari iubiri și pierderi sfâșietoare, etape palpitante și greșeli emoționale.

A fost ușor să scriu despre succesele mele: „Sandokan” și toate serialele mele din Italia, rolurile din filmul lui James Bond, „Octopussy” și serialul american „Beautiful”.

Dar a fost foarte greu să scriu despre ceea ce mi-a provocat o mare durere: relații de iubire terminate, sinuciderea genialului meu fiu de 25 de ani, falimentul meu la Hollywood”, a mai adăugat actorul în interviul citat.

Kabir Bedi, împreună cu fiica din prima căsătorie, Pooka și nepoata sa, Alaya, care-i calcă pe urme în actorie - Foto: Instagram/Alaya F

Kabir Bedi s-a căsătorit de patru ori și a avut trei copii: Pooja, Siddharth și Adam. 

Prima oară a fost căsătorit cu Protima Bedi, o dansatoare de dansuri Odissi. Fiica lor, Pooja Bedi, este o jurnalistă care scrie în ziare și reviste și o fostă actriță.

Fiul lor, Siddharth, a urmat studii la Universitatea Carnegie Mellon și a fost diagnosticat cu schizofrenie, ceea ce l-a făcut să se sinucidă, în 1997, la vârsta de 26 de ani.

S-a căsătorit de patru ori

În perioada în care căsătoria sa cu Protima a început să se destrame, el a avut o relație sentimentală cu actrița și fotomodelul Parveen Babi, una dintre cele mai apreciate și bine plătite actrițe indiene, fără a se căsători cu ea. 

Aceasta a fost diagnosticată cu schizofrenie, lucru ce a răsucit un cuțit în inima deja îndurerată de părinte a lui Bedi.

„Parveen a fost o femeie extrem de sensibilă și inteligentă. Avea o mare capacitate de a iubi. Ceea ce s-a întâmplat cu ea a fost extrem de tragic.

Mi-a oferit o iubire enormă, un sentiment de unitate și, cu toate acestea, norul deteriorării stării ei psihice atârna deasupra noastră.

Tragedia bolii ei mintale s-a desfășurat în momentul în care eu treceam prin cel mai mare succes al meu în Europa, Sandokan.

A fost o perioadă dificilă pentru mine. Dar, în același timp, îi mulțumesc pentru multele lucruri pe care mi le-a oferit, inclusiv dragostea”, a spus actorul despre aceasta.

Ulterior, el s-a însurat, însă, cu creatoarea de modă britanică Susan Humphreys. Fiul lor, Adam Bedi, este un fotomodel internațional care și-a făcut debutul în cinematografia indiană cu thrillerul „Hello? Kaun Hai!”. Și această căsătorie s-a încheiat printr-un divorț.

La începutul anilor 1990, Kabir Bedi s-a căsătorit - a treia oară - cu prezentatoarea de radio și televiziune Nikki Bedi. Ei nu au avut copii și au divorțat în 2005.

Citește și: Care este Keanu Reeves în imaginea de mai sus? Bărbatul care i-a uimit pe fanii faimosului actor

După aceea, Bedi a avut o relație cu Parveen Dusanj, de origine britanică, cu care s-a însurat cu o zi înainte de a împlini vârsta de 70 de ani.

Ajuns la 78 de ani, „Sandokan” de altădată și-a păstrat șarmul și aspectul strălucitor, cu care a luat ochii publicului la fiecare film de-ale sale. 

Recent, el și-a exprimat mândria pentru cariera de actriță a nepoatei sale, Alaya, fiica fetei actorului din prima căsătorie, Pooja Bedi. 

Aceasta îi calcă pe urme, fiind deja o artistă remarcată în India, ultimul său rol, cel care l-a încântat pe faimosul ei bunic, fiind în pelicula „Srikanth”.

Cu o carieră extrem de bogată, inclusiv în teatru și televiziune, Kabir Bedi va rămâne mereu în inimile românilor, chiar și după ce-i vor uita, din nou, numele, drept „Sandokan, Tigrul Malaeziei”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te