Două pensionare, surori, trăiesc pe vase de croazieră. Cum își permit acest stil de viață?

DE Florentina Enache | Actualizat: 16.10.2024 - 11:25
Două pensionare, surori, trăiesc pe vase de croazieră. Cum își permit acest stil de viață? - Foto: Business Insider
Două pensionare, surori, trăiesc pe vase de croazieră. Cum își permit acest stil de viață? - Foto: Business Insider

Două pensionare, surori, trăiesc pe vase de croazieră. Cum își permit acest stil de viață și câte zile au petrecut, până acum, pe mare?

SHARE

După o săptămână minunată pe mare, pe un vas de croazieră, mulți își doresc să ducă acest stil de viață permanent. Surorile Jo Johnston, 69 de ani, și Elaine Durham, 63 de ani, ambele singure și pensionare, au transformat acest lucru într-o realitate.

„Am continuat să fac croaziere mai lungi - 30 de zile, apoi 45, apoi 80, și mi-am dat seama că îmi plac perioadele lungi pe mare”, a declarat Johnston pentru Business Insider.

Deși surorile nu călătoresc întotdeauna împreună, au petrecut împreună peste 1.500 de zile pe mare - multe dintre ele pe navele Holland America Line.

De asemenea, au planuri mari pentru 2025. Johnston și-a rezervat un loc pe Grand World Voyage de 124 de zile al Holland America Line, iar Durham are o cameră rezervată pe Grand Voyage de 133 de zile al Holland America Line: Pole to Pole.

Deși vor efectua croaziere separate, ele intenționează să se reîntâlnească pentru scurt timp atunci când ambele nave vor ajunge în Barcelona în același timp, în aprilie.

Citește și: Un bărbat a murit în timp ce se întorcea dintr-o croazieră de vis în Caraibe. Cum s-a întâmplat

Surorile au declarat că și-au vândut casele pentru a face posibile aceste călătorii

Ambele femei au declarat că au decis să abordeze noul lor stil de viață pe deplin prin vânzarea caselor lor - Johnston în 2014 și Durham în 2022.

„Copiii mei au viețile lor și nu se vor mai întoarce în zonă, așa că nu mai aveam nevoie să întrețin gospodăria, când tot ce îmi doream cu adevărat era să călătoresc în lume”, a declarat Durham.

Durham a vândut aproximativ 98% din lucrurile ei. A păstrat hainele și obiectele personale cu ea și a depozitat fotografiile de familie la copiii ei.

Citește și: VIDEO Cât costă 7 zile pe cel mai luxos vas de croazieră de 5 ori cât Titanic-ul? Românii își permit

Johnston a dat sau a vândut majoritatea lucrurilor sale de-a lungul timpului și păstrează lucrurile esențiale, cum ar fi documentele și câteva obiecte sentimentale, într-un depozit.

Ele au declarat că banii obținuți din vânzarea caselor lor - și economiile rezultate din faptul că nu trebuie să le întrețină - le ajută să își finanțeze croazierele.

La urma urmei, stilul de viață nu este ieftin - tarifele pentru Grand Voyage de 133 de zile de anul viitor: Pole to Pole încep de la 31.199 de dolari de persoană, iar tarifele pentru Grand World Voyage de 124 de zile încep de la 27.354 de dolari de persoană.

Cu toate acestea, aceste tarife includ lucruri esențiale precum mâncare, cazare, utilități și divertisment - cheltuieli pe care surorile le-ar fi avut oricum pe uscat.

„La un moment dat, am avut o casă mare cu piscină și trei mașini. Fără toate acestea, am mult mai mulți bani de cheltuit pe călătorii”, a declarat Johnston.

Au un buget conceput cu atenție

De asemenea, ele își fac un buget atent și folosesc beneficiile de fidelitate pentru a continua să călătorească.

Johnston a spus că este greu de spus dacă viața pe navele de croazieră este mai rentabilă decât menținerea unei case.

Durham a spus că a reușit să ducă acest stil de viață deoarece nu are datorii de 20 de ani. Când a decis să își vândă casa, a făcut calcule, și-a stabilit obiective, a trăit cu mai puțin și a creat un plan pe cinci ani pe care încă îl reevaluează și îl ajustează anual.

Citește și: VIDEO Un bărbat a stat un an în croazieră, la prețul unui Logan. Ce locuri a văzut și ce sfaturi dă?

De asemenea, surorile își extind bugetele câștigând și folosind avantaje de fidelitate - au navigat atât de mult cu Holland America încât au obținut acces la mese de specialitate și servicii de spălat haine gratuite.

Johnston a declarat că își reduce și cheltuielile de călătorie „alegând cabine mai puțin costisitoare, care nu au vedere la ocean”.

Unele părți ale acestui stil de viață pot fi dificile

Numai în 2023, Johnston a petrecut 300 de zile în croaziere prin Europa, Canada și Noua Anglie - asta înseamnă mult timp departe de prieteni și familie.

„Păstrez legătura cu prietenii prin e-mail, social media și chiar sunând prin apel video”, a spus ea. „În ultima vreme, am folosit Zoom pentru a mă alătura unui club de lectură cu prieteni din liceu. Cea mai mare provocare a fost diferența de fus orar în unele luni.”

Pentru Johnston, una dintre cele mai dificile părți ale vieții pe mare este aprovizionarea cu medicamentele de care are nevoie, pe care încearcă să o facă între călătorii.

„Am avut pauze de câteva săptămâni între croaziere și pot obține atunci cele necesare pentru 90 de zile”, a spus ea. „Folosesc un serviciu poștal conceput pentru persoanele care locuiesc cu normă întreagă în rulote.”

O altă provocare pentru surori este votul, deoarece poate fi nevoie de multă planificare pentru a obține buletine de vot prin corespondență în timp ce se află în străinătate, în locuri diferite.

Dar, a spus Johnston, ele se adaptează la noua lor „normalitate”, după cum este necesar.

„Croazierele lungi devin un mod de viață, nu o vacanță”, a spus Johnston. „Nava este acasă”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te