Unii oameni sunt foarte morocănoși dimineața. Trece multă vreme de când se trezesc până când ceilalți se pot ”înțelege” cu ei pentru că mormăie, la propriu.
Și nu pentru că sunt supărați pe cei din jur ci pentru că pur și simplu așa ”funcționează” ei.
De ce unii oameni sunt morocănoși dimineața? Unii mormăie și când le dai cafea
„Dragă, cafeaua este gata!” Și ce zici, pe la 8:30 dimineața? Nimic. Un mormăit în cel mai bun caz”, se poate întâmpla oricui și nu de puține ori.
Unii reușesc mai greu ca alții să se mobilizeze dimineața. De ce se întâmplă acest lucru? Genele sunt vinovate, așa cum sugerează un studiu publicat în renumitul jurnal Nature.
Citește și: Ne întoarcem la nechezol! Vom bea cafea fără boabe. De ce zic cercetătorii că așa vom salva planeta?
Un studiu pe 89.283 de subiecți de testare a arătat că 15 secțiuni de ADN la cei care se trezesc devreme au perechi de baze similare. Șapte dintre ele sunt aproape de gene care reglează ciclul somn-veghe.
Cu toate acestea sunt remedii pentru a scăpa de ”mormăit”
• Sfat 1: Imediat după trezire, deschide draperiile sau jaluzelele pentru a lăsa lumina zilei să intre în casă. Acest lucru inhibă producția de melatonină a hormonului de somn și te trezește.
Citește și: Care este cea mai bună bere pentru iarnă? Cu ce alimente o poți combina?
• Sfat 2: faceți exerciții ușoare de întindere sau gimnastică imediat după ce vă ridicați. Acest lucru ajută deoarece temperatura corpului persoanelor care mormăie dimineața crește mai încet decât cea a celor care se trezesc devreme.
• Sfat 3: Bea un pahar mare cu apă imediat după ce te ridici. Aceasta umple rezervele de apă. „Rehidratarea” oferă creierului și corpului fluidele necesare, care pot reduce oboseala, scrie bild.de.