De ce nu se mai vede Dida Drăgan cu Angela Similea. A împărțit o mare iubire cu o colegă de scenă

DE Alex Darvari | 18.09.2022 - 20:10
Dida Drăgan - FOTO: Impact

Dida Drăgan a făcut parte din vocile de aur care s-au afirmat mai ales în perioada de dinainte de Revoluție. Dacă Mirabela Dauer și Corina Chiriac au continuat să aibă concerte, Dida Drăgan a fost o apariție foarte discretă în ultimul deceniu.

SHARE

Didina Alexandra Drăgan cunoscută ca Dida Drăgan, este o solistă vocală din România, supranumită „vocea de flacără” a muzicii românești, despre care Grigore Vieru spunea că „exigențele ei față de versuri, nu numai față de muzică, denotă o in­teligență și un rafinament care nu admit diletantismul și compromi­sul. Prin prisma textelor melodiilor și poeziilor sale, Nichita Stănescu o numea „Doamna Oscar”. Stilurile muzicale abordate de către Dida Drăgan sunt rock, pop, folk și jazz. A câștigat, de-a lugul timpului, 22 de medalii de aur la concursurile europene și mondiale de compoziție și interpretare, porivit unei prezentări wikipedia.

Printre ultimele ei apariții, în 2003 primește în cadrul Festivalului Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, Diploma de Excelență pentru întreaga activitate din partea Consiliului Județean Constanța.

Citește și: De ce nu s-au înțeles niciodată Mirabela, Angela și Corina Chiriac. Cine le-a stricat prietenia

Dida Drăgan are o declarație de avere pe site-ul cdep.ro unde menționează că, în 2008 a câștigat 19.000 lei ca membru în Consiliul de Administrație al TVR.

Citește și: Înșelată de soț, o polițistă de 25 ani s-a împușcat în cap cu arma din dotare: „Durerea e prea mare”

Dida Drăgan se simte bine

„Nu sunt datoare la bănci, așa cum s-a zis, nu am avut tendințe suicidale, căci iubesc teribil viața mea, nu fac parte din biserica creștină neoprotestantă, am fost doar în vizită, cu Bodo (Bogdan Marin de la Proconsul – n.r.), să aud acolo cântece frumoase, nu m-am mutat în Elveția, așa cum se zice, la băiatul meu, mai ales că el nu mai locuiește acolo, s-a repatriat! Dar mai ales oamenii trebuie să știe că, mulțumesc Celui de Sus, nu am nicio problemă medicală, așa cum susțin anumiți doctori, judecând după anumite poze cu mine”, declara Dida Drăgan, în 2019 într-un interviu.

Pentru fanatik, Adrian Daminescu spune că Dida Drăgan nu mai are dispoziția de a se vedea cu lumea și de a cânta. 

”Este în România. Eu am fost plecat cu soție, cu Angela și cu Ovidiu Komornic, la el acolo la hotel, zilele trecute. Trebuia să vină și ea. Și nu știu ce a invocat, i-a spus ceva Danei că nu poate să ajungă. Dar este aici, în țară. Ea este sănătoasă. Este ok.. Probabil că nu a avut chef. Când este vorba de un artist adevărat, e pe chef. Când este vorba de un artist neadevărat, cântă oricând”, a mai adăugat Adrian Daminescu.

O iubire ciudată

 Florin Ochescu (70 de ani), chitarist, artist și în prezent soțul Silviei Dumitrescu, s-a iubit în tinerețe cu solista Dida Drăgan (75 de ani), proaspăt ieșită, în 1979, dintr-o căsnicie cu Petre Magdin.

Astfel, Dida Drăgan și Florin Ochescu au rămas în relații civilizate de dragul fiului lor, Florin Junior (39 de ani), care mulți ani a locuit în Elveția, cu celebra lui mamă.

Silvia Dumitrescu (62 de ani) și Florin Ochescu s-au căsătorit în 1993, iar împreună un fiu, pe Iulian Ochescu, în vârstă de 30 de ani, de profesie pianist.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te