Cum măsluia zarurile de barbut cu niște magneți un interlop care avea un cazino clandestin

DE Adrian Costin | Actualizat: 14.01.2024 - 15:31
Cum măsluia zarurile de barbut cu niște magneți un interlop care avea un cazino clandestin Foto: pexel.com/stirileprotv
Cum măsluia zarurile de barbut cu niște magneți un interlop care avea un cazino clandestin Foto: pexel.com/stirileprotv

Un cunoscut interlop avea pus la punct un sistem de măsluire a zarurilor de barbut cu ajutorul unor magneți și îl folosea în propriul cazino clandestin, acolo unde alți interlopi veneau cu toată încrederea.

SHARE

Interlopul Octavian Grecu, zis Butoane, a avut ani de zile un cazino clandestin unde folosea sisteme sofisticate pentru a măslui zarurile la barbut, dar și pentru a trișa la poker sau rummy.

Culmea, clienții, mulți dintre ei interlopi cunoscuți, veneau cu toată încrederea la Butoane, mai ales pentru că-l știau ca fiind un poker-ist pasionat.  

Însă, pasiunea lui Butoane era susținută, de această dată, de mijloace tehnice speciale pentru a trișa. 

Cum măsluia zarurile de barbut cu niște magneți un interlop care avea un cazino clandestin

Anchetatorii au probat că, în interiorul unui local al lui Butoane, dar și în locuința fiului său, inculpații îi înșelau pe jucători, prin folosirea unor mijloace frauduloase care îi ajutau să câștige sumele de bani pariate de către ceilalți jucători la jocurile de noroc de tip poker, barbut sau rummy.

Citește și: Nuțu Cămătaru a luptat în Legiunea Străină 2 ani. S-a dus acolo din cauza infracțiunilor făcute

”Cu ocazia organizării jocului de poker, ei foloseau cărți de joc marcate, nedetectabile vizual, iar apoi, în timpul jocului, cu ajutorul telefonului mobil, se scanau cărțile joc, folosind un program de analizare rapidă, care comunica utilizatorului cărțile care se vor distribui, apoi persoana care va câștiga jocul.

Citește și: Cum a ajuns interlop periculos un polițist, fost campion mondial la Kempo. Șeful "Luptătorilor"

De asemenea, pentru a influența rezultatele jocurilor de barbut, membrii grupului foloseau zaruri care erau acționate cu ajutorul unei centuri magnetice deținute de către o persoană care participă la jocul organizat”, potrivit DIICOT.

Citește și: VIDEO Un interlop ajuns în stradă spune că Adrian Beleaua Corduneanu i-a luat casa. Erau ca frații

Cum a scăpat interlopul de dosar

Judecat într-un dosar deschis de DIICOT încă din anul 2017, celebrul lider interlop Octavian Grecu, zis Butoane, a reușit, să scape de toate acuzațiile.  

Citește și: Cine-s interlopii care-ți oferă acum apartamente în cartiere rezidențiale din București și Ilfov

Dosarul a fost trimis în instanță la data de 13 aprilie 2018, când Octavian Grecu a apărut în fața magistraților Tribunalului Giurgiu, alături de alți 19 membri ai clanului. După cinci ani și trei luni, judecătorii au dat verdictul.

Citește și: VIDEO Cămătarii Kis Pericol și Gone Barbaru amenințau victimele cu clipuri cu alți interlopi

Spre deosebire de oamenii săi, condamnați la pedepse cu închisoarea pentru proxenetism, trafic de minori sau trafic de droguri, Octavian Grecu a scăpat de pedeapsă, după ce magistrații au constatat că faptele de care acesta era acuzat s-au prescris, conform Gândul

„Dispune încetarea procesului penal privind pe inculpatul Grecu Octavian, zis Butoane, pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat, dispune încetarea procesului penal privind pe inculpatul Grecu Octavian, pentru săvârșirea infracțiunii de organizarea ilegală a jocurilor de noroc, dispune încetarea procesului penal privind pe inculpatul Grecu Octavian, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la camătă. (…) dispune încetarea procesului penal privind pe inculpatul Grecu Octavian, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune”, se arată în decizia instanței.

Butoane vrea să recupereze și banii confiscați

Butoane a atacat decizia instanței din Giurgiu la Curtea de Apel București, în condițiile în care acesta intenționează să-și recupereze și banii confiscați de procurori, la data percheziției, când din locuința lui au fost ridicați 40.000 de euro și 20.000 de lei. Prin acest demers, Butoane nu are ce să piardă, în condițiile în care, indiferent de decizia magistraților referitoare la soarta banilor, faptele de natură penală s-au prescris și nu mai poate fi condamnat pentru niciuna dintre ele.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te