Cum îți prepari singur soluția care îți lasă geamurile perfect curate. Costă doar 5 lei. Ce conține?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.02.2024 - 16:20
Cum îți prepari singur soluția care îți lasă geamurile perfect curate. Costă doar 5 lei. Ce conține? - Foto: Profimedia / imagine cu rol ilustrativ

Cum îți prepari singur soluția care îți lasă geamurile perfect curate. Costă doar 5 lei. Ce conține? Pregătește-ți uneltele potrivite pentru curățenia de primăvară.

SHARE

Cum îți prepari singur soluția care îți lasă geamurile perfect curate. Costă doar 5 lei. Ce conține? Pregătește-ți uneltele potrivite pentru curățenia de primăvară.

Soluția la 5 lei care îți curăță geamurile 

Majoritatea produselor de curățare a sticlei folosesc apă ca bază și vă recomandăm să folosiți apă distilată pentru a preveni petele sau urmele de pe sticlă.

Citește și: Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe

Această rețetă simplă de curățare a geamurilor făcută în casă se amestecă rapid și poate fi ușor de personalizat cu uleiul esențial preferat. Oțetul este grozav și pentru produsele de curățare a geamurilor, deoarece aciditatea sa îndepărtează murdăria și grăsimea.

De ce veți avea nevoie: 

2 căni de apă distilată

1/2 cană de oțet alb distilat

10 picături de ulei esențial (opțional)

Pasul 1: Pregătește ingredientele. Adunați toate consumabilele, inclusiv apa, oțetul și uleiurile esențiale dacă doriți să adăugați un parfum. Noi am folosit lămâie pentru aroma sa curată și proaspătă.

Pasul 2: Combinați într-un flacon cu pulverizator. Amestecați toate ingredientele într-o sticlă cu pulverizator și agitați ușor până când se combină complet. 

Alcoolul, un ingredient minune

Adăugarea alcoolului în această rețetă ajută soluția să se evapore rapid pe suprafețele de sticlă, reducând astfel șansele de a lăsa în urmă pete de apă.

Alcoolul este un dezinfectant, așa că, spre deosebire de primul produs de curățare a geamurilor, acesta poate fi folosit pentru a dezinfecta suprafețele și pentru a distruge germenii și alte bacterii.

De ce veți avea nevoie:

1 cană de apă distilată

2-3 linguri de oțet alb distilat

1/4 cană de alcool de frecare

Pasul 1: Adaugă ingredientele în ordine. În primul rând, adăugați alcoolul și oțetul într-o sticlă cu pulverizator. În al doilea rând, umpleți cu apă distilată.

Pentru cele mai bune rezultate, asigurați-vă că pe eticheta oțetului dumneavoastră scrie "fabricat din cereale".

Pasul 2: Combinați într-o sticlă cu pulverizator. Fixați bine capacul și agitați bine. Asigurați-vă că ingredientele sunt complet amestecate înainte de utilizare.

Alcoolul este foarte inflamabil, așa că asigurați-vă că depozitați acest detergent de casă pentru ferestre într-un loc răcoros și sigur, departe de copii și animale de companie.

Lichidul de vase, benefic pentru ferestrele tale

Săpunul de vase oferă un agent de curățare simplu și eficient pentru suprafețele de sticlă și nu ai nevoie decât de o cantitate mică pentru a o face să funcționeze.

Citește și: Ce poți pune în mașina de spălat pentru ca rufele să nu se mai șifoneze. Ai sigur în bucătărie

Capacitățile sale de a elimina grăsimea adaugă un plus de curățare în comparație cu detergenții anteriori, mai ales dacă aveți de-a face cu o suprafață deosebit de murdară sau uleioasă. În plus, nu are mirosul acru al oțetului, dacă sunteți sensibil la mirosurile puternice.

De ce veți avea nevoie:

16 mililitri de apă fierbinte

Câteva picături de lichid de spălat vase delicat

Pasul 1: Adunați ingredientele. Adună lichidul de spălat vase și apa caldă. Vă recomandăm să folosiți apă distilată pentru a obține un finisaj fără dungi.

Pasul 2: Combinați ingredientele. Combinați apa și lichidul de spălat vase într-o găleată mare. Amestecați bine și turnați în sticla cu pulverizator.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te