Cum alegi numele copilului în funcție de cel de familie? Cu ce literă trebuie să se termine?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.07.2024 - 08:25
Cum alegi numele copilului în funcție de cel de familie? Cu ce literă trebuie să se termnie? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Când alegi prenuleme copilului trebuie să ții cont de numele de familie. Astfel că cele două trebuie rostite cu voce tare de mai multe ori până să fii sigur că are o rezonanță plăcută

SHARE

Alegerea numelui unui copil poate fi o sarcină dificilă. Îl vrei pe cel mai frumos sau pe cel mai exotic. Sau poate vrei să inventezi unul. 

Orice variantă ai alege trebuie să ții cont că prenumele și numele de familie sunt strâns legate și deseori formula de adresare este 

Cum alegi numele copilului în funcție de cel de familie? Cu ce literă trebuie să se termnie?

Există o mulțime de lucruri care afectează alegerea numelui. Părinții ar trebui să evite să aleagă prenume care ar intra în conflict cu numele lor de familie.

Un cercetător american spune că dacă numele de familie începe cu ”S”, de exemplu, cum ar fi: ”Scott, Smith, Saunders sau Sullivan, ar fi recomandabil să nu aveți un prenume care se termină cu „s”, cum ar fi Marcus, Charles sau Nicolas – deoarece două sunete „s” se vor amesteca unul în celălalt.

Citește și: Care este cel mai frumos nume de băiat din lume? Are o semnificație aparte. Ce simbolizează?

Unii părinți din SUA își botează copiii după numele fenomenelor naturale. Cercetări recente arată un rezultat surprinzător folosind mai mult de 100 de ani de date despre prenume.

Oamenii de sștiință au descoperit că atunci când există uragane majore în SUA, următoarea generație de bebeluși va avea mai multe șanse să prezinte sunete care apar în numele uraganului, cum ar fi Katie după uraganul Katrina.

”Acest lucru pare surprinzător la început: nimeni nu ar vrea să-și numească copilul după un dezastru natural devastator, desigur! Dar când un uragan deosebit de periculos face ravagii într-o țară, numele uraganului va fi menționat din nou și din nou în mass-media”, spune Dr Bodo Winter, potrivit my1styears.com.

Citește și: Cele mai populare nume de fete și băieți din lume. Unele sunt foarte întâlnite și în România 

„Aceasta înseamnă că suntem expuși mai mult la aceleași sunete și se știe din cercetările psihologice că lucrurile care ne sunt mai familiare sunt în general plăcute mai mult, un fenomen cunoscut sub numele de „efectul de expunere”.

Ca rezultat, sunetele de vorbire conținute în numele uraganelor sunt de fapt mai probabil să apară în numele următoarei generații – deși, important, nu numele complet al uraganelor. 

Ar trebui spus, totuși, că, în mijlocul tuturor acestor factori, este ușor să ne gândim prea mult la numirea copilului și, în cele din urmă, părinții trebuie să aleagă numele care li se pare potrivit.”, a mai precizat expertul.

Citește și: Care este cel mai frumos nume de fată din lume? Este dovedit științific. Ce semnifică?

De asemenea, conform unor studii, cel mai frumos nume de fată pe glob ar fi Sophia (Sofia), care înseamnă ”înțelepciune”

Alte nume de fete care se dovedesc atât populare, cât și un răsfăț pentru urechi, au inclus Zoe, Everly, Sophie și Ivy.

Numele care încep cu „E ” s-au dovedit deosebit de plăcute pentru cei din SUA, Ellie, Emily, Evelyn, Eva și Elena clasându-se pe locurile nouă până la treisprezece.

Citește și: Care sunt cele mai frumoase 50 de nume de fete și băieți din lume. E plăcut să înceapă cu litera „E”

Numele inspirate de plante s-au clasat, de asemenea, foarte bine, Ivy, Lily și Violet plasându-se toate în primele 25.

Când vine vorba de băieți din SUA, Matthew a fost cel care s-a clasat pe primul loc pe listele noastre.

Însemnând literal „darul lui Dumnezeu”, numele a avut, de asemenea, un punctaj ridicat în analiza lingvistului nostru, numele având multe conotații pozitive asociate cu acesta atunci când este rostit cu voce tare. Julian, William, Isaiah și Leo au completat primele cinci nume de băieți care sună cel mai frumos din SUA. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te