Controversata moarte a lui Nelu Ploieșteanu. Dus la spital, după concert. „A fost lăsat ca un câine”

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.04.2023 - 14:36
Iordache, Nelu Ploieșteanu și Dinică - Foto: Arhiva
Iordache, Nelu Ploieșteanu și Dinică - Foto: Arhiva

Nelu Ploieșteanu avea să se stingă din viață în urmă cu exact doi ani. Oficial, medicii au spus că a murit de coronavirus, dar familia susține altceva. Soția Elena Ploieșteanu a spus că lăutarul nu a fost tratat la timp și „a fost lăsat să moară ca un câine”.

SHARE

Nelu Ploieșteanu se stingea pe data de 3 aprilie 2021 la vârsta de 70 de ani. Era unul dintre cei mai cunoscuți lăutari în viață. A fost lăutarul preferat al artiștilor, Gheorghe Dinică sau Ștefan Iordache fiind văzuți, nu o dată, alături de lăutar.

Nelu Ploeșteanu era internat înstr-o secție destinată blonavilor de coronavirus, dar familia a acuzat faptul că în cazul lui s-a intervenit târziu.

Controversata moarte a lui Nelu Ploieșteanu

Artistul a fost internat în spital aproape 3 săptămâni înainte de moarte.

„Soțul meu a cântat până pe 8 martie la Slănic, eu eram cu el acolo. Marți a făcut puțină febră, i-am dat ce m-am priceput eu. Apoi am mers la spital cu el.

I s-au făcut investigații, i-au dat azitromicină. Am venit acasă, așa e, el a refuzat spitalizarea. A fost ceva mai binișor. Vineri i s-a făcut rău și sâmbătă l-am dus eu la spital. În 36 de ore situația s-a înrăutățit. Doctorii au fost de acord ca el să meargă acasă. Dânșii, dacă au văzut că analizele erau proaste, puteau să-i dea ceva mai tare', a povestit Elena Ploieșteanu, potrivit viva.ro

În 36 de ore situația s-a înrăutățit

Ea a lansat acuzații grave potrivit cărora infirmierele ar fi cerut bani, iar tratamentul nu a început la timp. Elena spune că Nelu Ploieșteanu nu a murit de COVID.

„O infirmieră țipa la el: De fiecare dată am dat bani la infirmiere. Toate țipau la el. L-am vazut cu oxigenul la gură, cum se apleca să-și ia ceaiul, că era deranjat la stomac și a început infirmiera să țipe a la el. Am văzut pe camera de la telefon. Șefa secției i-a spus fetei mele că un pacient poate să stea 12 ore fără tratament.

Farmacia e închisă sâmbăta și duminica. Erau multe medicamente pe care trebuiau să i le facă și nu i le-au făcut. Nu i-au pus branulă! Era deshidratat!

L-am dus pe picioare și l-am am scos mort! Apoi l-au mutat la ATI și i-au luat telefonul! El a făcut atacuri de panică, stop cardio-respirator, el nu a murit de Covid! A fost lăsat ca un câine acolo, era o singură asistentă care doar îi regla oxigenul! De ce l-au umilit în halul ăsta? De ce și-au bătut joc de el?', a mai spus Elena Ploieșteanu.

Citește și: Controversata moarte a lui Gyuri Pascu. Refuza să meargă la medici. Povara sub care s-a prăbușit

Cânta la acordeon de la 6 ani

Nelu Ploieşteanu, pe numele său adevărat Ion Dumitrache, s-a născut pe 16 decembrie 1950, în localitatea Ciorani din judeţul Prahova.

La doar şase ani, cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.

În 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă "Ion Vasilescu", avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul "Mugurelul" (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda). Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume, între care "Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra" (2001), "Trece timpul ca nebunul" (2004), "Cântece de odinioară" (2006), "Am iubit şi-am să iubesc" (2007), "Fetele sunt floarea vieţii" (2011).

A cântat, între 1990 şi 1998, la "Şarpele roşu" şi la restaurantul "Perla" unde cânta şi în prezent, arată Agerpres.

Nu a fost recunoscut prima oară la Șarpele Roșu

„Când am intrat prima dată la Şarpele Roşu, nu eram cunoscut. Mi-a zis cineva: «Băi, ia adu-mi şi mie o bere!». Pe urmă, au venit Ştefan Bănică ăl bătrân, cu Stelian Nistor, Ştefan Iordache, cu Dinică, mai venea şi Titi Rucăreanu, şi locul a prins viaţă.

Citește și: Singura divă din filmul românesc, alungată de pe scenă la 40 ani. Plătește pentru „păcatele” soțului

 La miezul nopţii deja nu mai aveai loc acolo. Acolo a fost centrul de cultură, veneau ziarişti, epigramişti. După un an de zile, s-au ţinut piese de teatru, s-a ţinut Miss Şarpele Roşu.

Păi, a venit Emir Kusturica în România cu un spectacol al lui şi, de la aeroport, a venit direct la noi, la «Şarpe». Erau tot felul de actori şi oameni de valoare, petreceau până dimineaţa, dar pe niciunul nu l-am văzut să se împiedice, să cadă pe mese.

Marea Dramă

În 2018 avea să moară unicul lor fiu, Mihăiță. În urma unui vaccin făcut la vârsta două luni, medicii l-au diagnosticat cu tetrapareză spastică și encefalopatie.

„Povestea dramatică a lui Nea Nelu a fost alta. O spunea mereu… Mihăiță, băiatul lui, a rămas paralizat la pat în copilărie și un medic i-a spus atunci: «Dacă vrei să scapi, fă-i un duş fierbinte și deschide geamurile. O să-l tragă curentul şi o să moară». Nea Nelu, tatăl, spunea îngrozit povestea.

 Și-a îngrijit copilul toată viața, până la 32 de ani, când i s-a prăpădit. Azi, Nea Nelu s-a reîntâlnit cu Mihăiță…, scria Dan Negru, în ziua în care Nelu Ploieșteanu a încetat din viață,

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te