Cele mai importante tendințe în materie de frumusețe din 2024. Care ți se potrivește?

DE Leonie Helm | Actualizat: 24.03.2024 - 14:56
ALIMENTE PENTRU PIELE Dr. Deeptej Singh crede că dietele pe bază de plante vor deveni și mai populare în acest an, atât din motive de îngrijire a pielii, cât și din motive de mediu.
IDEE GENIALĂ Experții spun că beneficiile de frumusețe ale terapiei cu lumină roșie sunt „semnificative“ și merg dincolo de aspectul estetic.
PALETE DIVERSE Mărcile de produse cosmetice trebuie să se adreseze unui spectru mai larg de tonuri și nevoi ale pielii, spune dr. Lee

Lasă botoxul, liftingul de sprâncene și dinții albi și orbitori - anul acesta este despre întinerirea ta naturală

SHARE

Uitați de filler și de botox, de sprâncene laminate și de dinți albi, orbitori. Anul 2024 va fi despre a trăi mai bine și mai mult și despre utilizarea propriului corp pentru a face acest lucru.

Newsweek a vorbit cu experți și trendsetteri de top din cadrul industriilor de frumusețe și wellness pentru a vă prezenta cele mai importante previziuni pentru 2024 pe care trebuie să le încercați. Inclusiv cele mai bune ingrediente, tratamente sau produse pentru dumneavoastră.

Ingrediente

Ciuperci

Ciupercile au intrat pentru prima dată în industria frumuseții în 2005, când dr. Andrew Weil și Origins au lansat Mushroom Soothing Treatment Lotion, iar experții vor continua să se străduiască să scoată în evidență puterile incredibile ale ciupercilor și în 2024.

„Le găsesc fascinante și sunt un mare fan al mărcilor de îngrijire a pielii care valorifică cele mai bune ingrediente derivate din laborator, alături de cele mai bune ingrediente botanice“, a declarat pentru Newsweek dr. Sophie Shotter, o specialistă în estetică din Londra.

„De la reishi la tremella și până la ciupercile de zăpadă, acestea apar peste tot în îngrijirea pielii datorită proprietățile lor calmante și hidratante, precum și pentru că ajută la rezolvarea multor probleme ale pielii. Abia începem să înțelegem puterea pe care ciupercile o pot oferi - de la îmbunătățirea concentrării, până la echilibrarea stării de spirit, ele sunt un ingredient 
adaptogen puternic“.

Adaptogenii vor deveni un alt cuvânt la modă în 2024. Aceștia includ rădăcini, ierburi și alte substanțe vegetale, precum și suplimente care pot ajuta la gestionarea stresului și la restabilirea echilibrului în minte și în corp.

Diete bazate pe alimente integrale pe bază de plante

În ciuda cerințelor adesea prohibitive de timp și bani, mulți oameni au început să se delecteze cu dietele pe bază de plante în 2023.

Este vorba despre o tendință despre care dermatologul dr. Deeptej Singh, din Albuquerque, New Mexico, crede că va deveni și mai populară în 2024.

Mulți dintre marii comercianți de produse alimentare au lansat în ultimii ani mai multe opțiuni de diete pe bază de plante. Și vorbim aici inclusiv despre Burger King sau Charley’s Steak House, cel din urmă lansând în 2023 friptura F U Filet Mignon pe bază de plante, în valoare de 69 de dolari.

Conform IRI Worldwide, vânzările cu amănuntul arată că 2023 a fost un al doilea an consecutiv de scădere a vânzărilor de carne în SUA.

„În mijlocul unei avalanșe de studii de nutriție, tot mai mulți oameni apelează la auto-experimentare pentru a înțelege impactul dietei asupra îmbătrânirii“, a declarat Singh pentru Newsweek.

O descoperire cheie este rolul alimentelor mai puțin procesate în reducerea inflamației și îmbunătățirea frumuseții. Intersecția dintre sănătatea digestivă și cea dermatologică este crucială aici.

„Această tendință nu se referă doar la sănătatea personală; este o mișcare care susține sustenabilitatea mediului și bunăstarea animalelor. Efectele transformatoare asupra sănătății pielii se află acum doar la o simplă călătorie la băcănie“, a adăugat Singh.

Suplimentarea cu NAD

NAD înseamnă nicotinamidă adenină dinucleotidă. Nu ați auzit niciodată de ea? Nici noi nu am auzit.

„Acest supliment este un jucător metabolic cheie în reacțiile chimice din organism, fiind o rotiță esențială în procesele metabolice“, a declarat pentru Newsweek medicul estetician dr. Emmaline Ashley.

„Acționează, de asemenea, ca un semnal celular pentru repararea ADN-ului și este un substitut în multe dintre căile din organism care modifică procesul de îmbătrânire“.

ALIMENTE PENTRU PIELE Dr. Deeptej Singh crede că dietele pe bază de plante vor deveni și mai populare în acest an, atât din motive de îngrijire a pielii, cât și din motive de mediu.

Ea a adăugat: „A existat un interes tot mai mare în a analiza suplimentarea acestei substanțe, deoarece știm că nivelurile de NAD+ scad pe măsură ce îmbătrânim. Teoria este că o creștere a nivelului de NAD+ va îmbunătăți energia celulară, va stimula repararea ADN-ului, va reduce inflamația și va stimula colagenul, făcându-ne să arătăm și să ne simțim mai tineri“.

Suplimentele cu NAD+ sunt disponibile pe scară largă sub formă de pulbere și pilule. Dar, cu toate că NAD+ este considerat relativ sigur, persoanele care iau anumite medicamente, în special cele care afectează nivelul de zahăr din sânge, ar trebui să ceară sfatul medicului înainte de a-l lua.

Tratamente

Estetică regenerativă

„Abordarea noastră în materie de estetică continuă să evolueze“, a declarat Shotter, „și avem din ce în ce mai multe opțiuni disponibile care ne permit să ne regenerăm propriile țesuturi, mai degrabă, decât să folosim substanțe artificiale, cum ar fi cele de umplere cu acid hialuronic“.

Shotter prezice că tratamente precum polinucleotidele injectabile (niște „boostere injectabile pentru piele“ derivate din ADN-ul somonului și al păstrăvului și care seamănă foarte mult cu ADN-ul uman) vor fi din ce în ce mai folosite în 2024.

Pe lângă faptul că hidratează pielea, acestea dau startul regenerării prin stimularea celulelor țesutului conjunctiv cunoscute sub numele de fibroblaste, care produc colagen și elastină.

Adică, exact cele două lucruri pe care le pierdem pe măsură ce îmbătrânim și care generează apariția ridurilor și lăsarea pielii.

Anul 2024 va continua trendul unui interes crescut pentru tratamente mai puțin artificiale, cu un accent reînnoit pe ingredientele care stimulează funcțiile de întinerire din organism, pentru rezultate naturale și de durată mai lungă.

„Acest lucru este interesant, deoarece, pe măsură ce căutăm cu toții să trăim o viață mai lungă și mai sănătoasă, vrem să susținem o îmbătrânire și o sănătate optimă inclusiv în pielea noastră“, a declarat Shotter, „mai ales că studiile publicate recent arată că îmbătrânirea la nivelul pielii (cel mai mare organ al corpului nostru) determină îmbătrânirea și a altor organe, cum ar fi inima și creierul“.

Renuva

Păstrând tema esteticii regenerative, Renuva, de la MTF Biologics, va fi un mare trend în 2024, potrivit dr. Shino Bay Aguilera, un dermatolog certificat din Florida. Fenomenul „oboselii de umplere“ cuprinde industria frumuseții, mulți bărbați și femei săturându-se de fețele umflate și prea pline și căutând un tratament alternativ de întinerire.

Renuva este o alternativă non-chirurgicală și non-alcoolică pe bază de acid hialuronic pentru anti-îmbătrânire și este aprobată de Food and Drug Administration.

Spre deosebire de acidul hialuronic care creează masă în față și în cele din urmă se dizolvă, Renuva catalizează grefa de grăsime acolo unde este injectată, lăsând doar grăsimea proprie a pacientului, creând un aspect mai plin de volum și mai tineresc și care durează o periodă mai îndelungată în timp.

Este minim invazivă și cu puține efecte secundare. „În loc să vă prefaceți mai tânăr, veți deveni tânăr“, a spus Aguilera. „Avem tehnologia, avem cunoștințele, avem produsele, cum ar fi Renuva, și trebuie să le acceptăm.

Renuva este singurul tratament care înlocuiește pierderea de volum legată de vârstă cu grăsimea proprie a unei persoane la nivelul feței, al mâinilor și în alte zone, fără a fi nevoie de intervenții chirurgicale (precum grefele de grăsime). Iar rezultatele durează între trei și șase luni“.

Prețul depinde de nevoile dumneavoastră și de practician, dar este în medie de aproximativ 1.800 de dolari pentru 1,5 centimetri cubi.

Camere cu oxigen hiperbaric

Foarte folosită pentru boala de decompresie legată de scufundări, respirația în oxigen pur a apărut ca un tratament de frumusețe în plină ascensiune, cu rezultate uimitoare.

„Începem să înțelegem mai mult despre impactul oxigenului pur asupra sănătății în cazul multor afecțiuni, cum ar fi bolile neurodegenerative“, a declarat Shotter, „dar și pentru optimizarea sănătății și a recuperării la sportivi. De asemenea, are beneficii uriașe pentru piele în ceea ce privește optimizarea oxigenării țesuturilor, făcând pielea mai sănătoasă și mai radiantă și îmbunătățind vindecarea acesteia“.

Un tratament de 60 de minute va costa în medie 180 de dolari.

Terapia cu lumină roșie

Dispozitivele de terapie cu lumină roșie, cum ar fi masca Omnilux și casca cu laser iRestore, devin din ce în ce mai populare, la fel ca și măștile cu lumină folosite acasă.

„Această terapie utilizează lungimi de undă specifice de lumină roșie și infraroșie apropiată, invizibile cu ochiul liber, pentru a stimula mitocondriile celulelor noastre, esențiale pentru sănătatea celulară generală“, a declarat Singh.

IDEE GENIALĂ Experții spun că beneficiile de frumusețe ale terapiei cu lumină roșie sunt „semnificative“ și merg dincolo de aspectul estetic.

„Beneficiile de frumusețe ale terapiei cu lumină roșie sunt semnificative, dar avantajele se extind dincolo de aspectul estetic. Îmbunătățirile documentate în ceea ce privește sănătatea mentală și funcția cognitivă fac din aceasta o abordare holistică a bunăstării. Nu este vorba doar de a arăta bine, ci și de a te simți bine și de a menține claritatea mentală“.

Prețurile pentru acest tip de terapie depind în mare măsură de locul unde mergeți, dar pot ajunge între 75 și 125 de dolari pentru fiecare ședință de 10 până la 15 minute.

Produse

No7 Future Renew Serum

Promovat de vedeta de televiziune Bethenny Frankel și disponibil la Walgreens, Ashley prezice că Boots No7 Future Renew Serum va continua să fie în trend și în 2024.

„Acest produs a provocat multă rumoare când a fost introdus pe piață în 2023“, a declarat ea pentru Newsweek. „Este conceput pentru a inversa semnele vizibile de deteriorare a pielii. Conține un amestec de antioxidanți, proteine din orez, acid hialuronic, niacinamidă și, cel mai important, amestecul său de peptide“.

Este unul dintre cele mai accesibile produse de pe lista noastră, cu un prețde numai 27,99 dolari.

Cremele de protecție solară în pudră

Toată lumea știe acum că un SPF bun este o parte esențială a regimului modern de îngrijire a pielii. Asta deoarece fotoîmbătrânirea (deteriorarea pielii noastre de către razele UV) este al doilea cel mai mare factor de îmbătrânire a pielii, după simpla îmbătrânire.

„Acesta este noul meu produs favorit în regimul meu de îngrijire a pielii și va schimba regulile jocului în 2024“, a declarat dr. Linda N. Lee, chirurg reconstructiv facial la Harvard Medical School.

„Toată lumea cunoaște acum importanța SPF în fiecare zi, dar este complicat să îl re-aplicați mai târziu în cursul zilei peste o față plină de machiaj, atunci când efectele sale au dispărut“, a spus ea.

„Supergoop!“ (cu un preț de vânzare cu amănuntul de 35 de dolari) are un aplicator de pudră grozav, care poate fi folosit în mașină sau rapid, în funcție de necesități, pe parcursul zilei.

Alte branduri încep să își facă propriile produse, iar acestea vor fi uimitoare pentru expunerea zilnică la soare, care poate provoca daune semnificative de-a lungul anilor“.

Tendințe

Mai multă incluziune

O problemă permanentă în industria frumuseții și a cosmeticelor este lipsa de diversitate și incluziune. Multe mărci și campanii publicitare nu reușesc să includă în marketingul lor o gamă de tonuri de piele, tipuri de corp și texturi de păr.

Pe măsură ce ne gândim la diversitate și incluziune ca societate și continuăm să cerem schimbări, acest lucru va continua să se traducă și în industria frumuseții“, a declarat pentru Newsweek dr. Kimberly Lee, chirurg facial, plastic și reconstructiv.

PALETE DIVERSE Mărcile de produse cosmetice trebuie să se adreseze unui spectru mai larg de tonuri și nevoi ale pielii, spune dr. Lee

„Vom vedea și mai multe nuanțe și game care se adresează unui spectru mai larg de tipuri și nevoi de îngrijire a pielii“. 

Un sondaj realizat de Coresight a dezvăluit că această schimbare este puternic determinată de așteptările consumatorilor. Aproape 25 la sută dintre cumpărătorii de produse de înfrumusețare care nu sunt de culoare albă și-ar dori mai multă atenție din partea mărcilor de frumusețe, aproape dublu față de cumpărătorii de culoare albă.

Efecte post-ozemice

Aprobat inițial pentru tratamentul diabetului de tip 2, agonistul receptorului GLP-1 sau injecția de semaglutide, cu numele de marcă Wegovy, a fost aprobat de FDA în SUA pentru pierderea cronică în greutate în 2021, înregistrându-se o creștere uriașă a persoanelor care iau acest medicament.

Anul 2023 a fost marcat de o controversă majoră în jurul utilizării versiunii neaprobate de FDA a medicamentului, Ozempic, provocând îngrijorări cu privire la prescripțiile și utilizarea iresponsabilă.

„Există mai multe previziuni conform cărora, în următorii cinci-șase ani, peste 15 milioane de persoane vor lua acest medicament pentru pierderea în greutate“, a declarat pentru Newsweek dr. Steven Williams, chirurg plastician reconstructiv și președinte al Societății Americane de Chirurgie Plastică.

„Efectele inițiale pentru chirurgii plasticieni vor însemna mai multe abdominoplastii, posibil mai multe liposucții, (semaglutidele nu au o grijă deosebită de unde vreți să fie luată grăsimea) și alte operații de remodelare corporală asociate cu pierderea în greutate“, a adăugat el.

„Acestea ar putea include mai multe operații de mărire a sânilor de ridicare a sânilor, de ridicare a brațelor, sau poate transfer de grăsime sau materiale de umplutură în zonele în care Ozempic și altemedicamente de acest gen au luat un pic prea mult volum.

Am putea vedea, de asemenea, mai puține înlocuiri de șolduri sau de genunchi“, a spus Williams.

„Fața Ozempic“ a fost o expresie inventată de dermatologul cosmetic dr. Paul Jarrod Frank, pentru a-i descrie pe cei care folosesc acest medicament în mod iresponsabil. Asta duce la o pierdere rapidă în greutate și la lăsarea pielii feței. Jarrod Frank prezice că, în anii următori, va exista o creștere a numărului celor care caută injectabile pentru a înlocui volumul pierdut pe față, după ce au scăzut în greutate din cauza semaglutidei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te