Cei mai scumpi pantofi din lume costă 20 de milioane $. O româncă a contribuit la crearea rivalilor

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 17.04.2024 - 17:45
Cei mai scumpi pantofi din lume costă 20 de milioane $ - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
loc 1
loc 2
loc 3
loc 4
loc 5

Cei mai scumpi pantofi din lume costă 20 de milioane $.Prețul acestor adevărate creații de artă este unul năucitor, dar, în lumea vedetelor și a multimiliardarilor, reprezintă un simbol al statutului social și financiar. Iar o româncă se află în miezul acestui univers al luxului

SHARE

Cei mai scumpi pantofi din lume costă 20 de milioane $. Încălțămintea de firmă este un element de bază în garderoba oricărei vedete ori persoane cu suficienți bani pentru a o cumpăra. O româncă a contribuit la crearea pantofilor care sunt rivalii pentru întâietate al celor dintâi.

Cei mai scumpi pantofi din lume costă 20 de milioane $. O româncă a contribuit la crearea rivalilor

Pantofii de firmă oferă experiența de a poseda ceva de neegalat în ceea ce privește calitatea, stilul și viziunea.

Ei sunt minuni de inginerie uimitoare din punct de vedere vizual, care completează perfect orice ținută.

Pe măsură ce pantofii de lux au căpătat rolul de simboluri ale statutului, creatorii nu s-au abținut - de la aur la pietre prețioase și meteoriți - unii dintre cei mai somptuos realizați din lume costă multe milioane de dolari.

Citește și: Ce preț are cel mai scump parfum din lume? Cu un flacon poți cumpăra 120 de Dacii Logan

În continuare, vă prezentăm un top 5 al celor mai scumpi pantofi din lume, așa cum arată în viziunea sothebysrealty.co.uk.

Dacă cei de pe prima poziție se apropie de 20 de milioane de dolari, trebuie menționat că, la realizarea celor de pe locul 2, a contribuit și o româncă.

Foto: sothebysrealty.co.uk

Top 5 cei mai scumpi pantofi din lume:

1) Moonstar Shoes by Antonio Vietri - 19.9 milioane de dolari

Pantofii cu toc Moonstar de Antonio Vietri sunt un tribut adus Dubaiului, un oraș renumit pentru viziunea sa futuristă și pentru farmecul său.

Designerul, Antonio Vietri, este cunoscut pentru realizarea de pantofi extrem de scumpi și este determinat, de fiecare dată, să creeze inimaginabilul. 

Fiecare toc, realizat din aur alb, este proiectat să semene cu faiomoasa clădire Burj Khalifa, cea mai înaltă din lume, în timp ce curelele sunt șiruri de diamante de 30 de carate. 

Citește și: Cel mai scump obiect din lume costă 4,8 miliarde de dolari. E deținut de un magnat din Malayesia

Cu toate acestea, caracteristica sa emblematică este ascunsă la vedere - un meteorit găsit în Argentina în 1576 a fost, de asemenea, încorporat în design, făcându-i unii dintre cei mai speciali pantofi din lume.

Foto: sothebysrealty.co.uk

2) Jada Dubai and Passion Jewellers „Passion Diamond Shoes” - 17.7 milioane dolari

Jada Dubai și Passion Jewellers au colaborat pentru a crea o piesă impresionantă - pantofii „Passion Diamond”.

Pisele de încălțăminte sunt confecționate din aur și sunt construite ingenios pentru a crea un vârf ascuțit.

Fiecare pantof este împodobit cu un diamant D-flawless de 15 carate, pe lângă faptul că este mărginit de alte 235 de diamante mai mici.

Nici măcar un singur fragment din acest pantof nu este obișnuit - chiar și inscripțiile din talpă sunt realizate cu aur. 

A fost nevoie de nouă luni pentru a crea această pereche strălucitoare. În prezent, ea este expusă la hotelul Burj-al Arab.

Citește și: Care sunt cele mai scumpe diamante din lume? Cu cel mai valoros se pot cumpăra 50 de tancuri Abrams

La realizarea acestor minunății a contribuit și o româncă, Maria Majari, co-fondator și director de creație al Jada Dubai. 

„Pentru lansarea celei de-a doua colecții de pantofi, am vrut să creăm o piesă absolut unică în lume, folosind diamante reale”, a declarat presei Majari, citată de observatornews.ro.

Maria Majari are 26 de ani şi este o româncă ce a studiat design la Londra şi în Dubai. De asemenea, ea este iubita lui Hemani Karamchandani, şeful Passion Jewellers, firma care a montat diamantele pe pantof.

Pantofii au o garanţie pe viaţă, creatoarea acestora explicând că pielea din care sunt confecţionaţi va fi schimbată ori de câte ori o va cere viitorul proprietar.

3) Debbie Wingham Heels - 15.1 milioane dolari

Debbie Wingham a colaborat cu designerul Chris Campbell pentru a realiza acești pantofi pentru un client privat neidentificat.

În mod înșelător de simpli, pantofii sunt realizați din platină și ornamentați cu vopsea de aur de 24 de carate.

De asemenea, aceștia prezintă bijuterii rare de familie, precum două diamante roz de 3 carate și două diamante albastre de 1 carat, ce sunt cusute cu sârmă de aur de 24 de carate. 

Wingham este renumită pentru creațiile sale extravagante, care includ cea mai scumpă rochie neagră din lume (care valorează 4,6 milioane de dolari) și cel mai scump tort din lume (care valorează 64,2 milioane de dolari).

Citește și: Care au fost cei mai bogați oameni din istorie? Elon Musk și Jeff Bezos nu intră în top 10

Tocurile acestei creații au avut nevoie de peste 100 de ore pentru a fi realizate. Pantofii au fost lansați la evenimentul „Tea Time” de la Dubai Raffles Hotel Tea Time, o expoziție de modă de înaltă clasă.

4) Stuart Weitzman Rita Hayworth Heels - 3 milioane dolari

După ce am părăsit „podiumul”, ajungem deja la creații mai „ieftine”, cu „doar” o cifră înaintea milioanelor de dolari.

Această pereche este cea mai scumpă creație a designerului de lux Stuart Weitzman, inspirată de cerceii legendari purtați de vedeta ecranului de argint, Rita Hayworth.

Tocurile sunt confecționate din satin de culoare rugină. Un volan la vârf susține rubine, safire și diamante, făcând din somptuozitatea sa o frumusețe discretă.

Citește și: Cine a fost miliardarul român care-și transporta trăsura cu trenul? A vrut pardoseală din aur

Pantofii aparțin în prezent prințesei Yasmin Aga Khan, ea fiind fiica Ritei Hayworth născută în urma căsniciei acesteia cu prințul Aly Khan.

5) House of Harry Winston Ruby Slippers - 3 milioane dolari

Acești pantofi sunt un omagiu adus Vrăjitorului din Oz, celebrul film de la Hollywood inspirat de un roman fantasy pentru copii..

Pantofii au fost lansați în 1989, la cea de-a 50-a aniversare a apariției filmului. Ei sunt o replică a pantofilor emblematici de culoare roșu rubiniu ai lui Dorothy - protagonista peliculei, intepretată de neuitata Judy Garland. 

Citește și: Cea mai scumpă cafea din lume costă 2.500 de dolari pe kilogram. Ce o face atât de specială?

Pantofii din film au fost realizați cu paiete roșii. Casa Harry Winston i-a ridicat la un nivel uluitor.

Astfel, ei prezintă 1.350 de carate de rubine și 50 de carate de diamante, iar 4.600 de pietre de rubin au fost cusute manual cu măiestrie pe pantofi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te