Cea mai delicioasă rețetă de drob pentru masa de Paște. Secretul dezvăluit de Cătălin Scărlătescu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.04.2024 - 20:37
Cea mai delicoasă rețetă de drob pentru masa de Paște. Secretul dezvăluit de Cătălin Scărlătescu - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Cea mai delicioasă rețetă de drob pentru masa de Paște. Secretul dezvăluit de Cătălin Scărlătescu. Iată cum trebuie să o prepari și cât timp îți ia?

SHARE

Cea mai delicioasă rețetă de drob pentru masa de Paște. Secretul dezvăluit de Cătălin Scărlătescu. Iată cum trebuie să o prepari și cât timp îți ia?

Cea mai delicioasă rețetă de drob 

Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește niciodată de pe masa de Paște. Este un aperitiv care nu se pregătește deloc greu, așa că mai jos îți spunem mai multe secrete din rețeta de drob de miel, cu care să îți surprinzi familia anul acesta de sărbători.

Citește și: 6 lucuri pe care le poți face cu zațul de cafea. Nu o mai arunca de acum înainte

Pentru rețeta de drob de miel ai nevoie de: organe de la un miel; căpăţâna de miel; ceapa verde 2 legături; usturoi verde 2 legături; mărar verde 2 legături; sare iodată, piper proaspăt măcinat; ouă 3 bucăţi; ouă fierte 5-6 bucăţi; prapure (membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime).

Organele de miel se fierb în apa cu un praf de sare. Căpăţâna de miel se fierbe separat. După ce au fiert organele şi carnea, se toacă mărunt. Ceapa, usturoiul şi mărarul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, apoi se adaugă la compoziţia de carne.

Amestecul pentru drob de miel se asezonează cu sare, piper, se adaugă ouale crude şi se amesteca bine până se omogenizeaza compozitia. Într-o forma rotunda se asează prapurele, se pune jumătate din compoziţie, se aşează după dorinţă ouale fierte, se adaugă restul de compoziţie şi se acoperă cu prapurele.

Citește și: 5 metode ca să cureți o tigaie arsă. Cum poți folosi o băutură carbogazoasă pentru asta?

Drobul de miel se pune la cuptorul preîncins, la copt cca. 30 de minute, la foc moderat, până ce trece testul cu scobitoarea.

Un secret dezvăluit de chef Florin Dumitrescu pentru cel mai bun drob este acela de a fierbe carnea în apă cu oțet și sare, la care se adaugă cimbru și foi de dafin pentru un gust excepțional. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te