Obiceiul de a mânca miel de Paște a devenit o tradiție firească pentru români, mai ales pentru creștini, deși el nu este pomenit ca atare în Evanghelii. Dar legăturile profunde ale creștinismului cu Vechiul Testament a făcut ca acest ritual să devină unul firesc, an de an.
Pregătirile pentru Paşti reprezintă cea mai mare preocupare a acestei perioade. În pieţe a apărut încă de săptămâna trecută carnea de miel românesc, dar și ouăle proaspete de țară. Am făcut un tur, pentru a vă oferi cele mai actuale prețuri.
De ce se mănâncă miel de Paști? Sărbătoarea pascală, cea mai mare a creștinătății este asociată, pentru majoritatea oamenilor, cu bucate tradiționale preparate din carne de miel. În acest scop, milioane de animale sunt sacrificate anual, în România.
Cea mai delicioasă rețetă de drob pentru masa de Paște. Secretul dezvăluit de Cătălin Scărlătescu. Iată cum trebuie să o prepari și cât timp îți ia?
Mielul de Paşte e tot mai scump, iar preţurile cresc pe zi ce trece, mai mult decât în alte state din Uniunea Europeană.