Cu doar zile înainte de Paște, românii se grăbesc să cumpere mielul pentru masa festivă, iar prețurile variază considerabil în funcție de sursa de achiziție. De la ferme la piețe și magazine, diferențele pot ajunge la zeci de lei pe kilogram.
Cu doar zile înainte de Paște, românii se grăbesc să cumpere mielul pentru masa festivă, iar prețurile variază considerabil în funcție de sursa de achiziție. De la ferme la piețe și magazine, diferențele pot ajunge la zeci de lei pe kilogram.
Friptura de miel este sufletul mesei de Paște – rumenă, aromată și fragedă cât să se topească în farfurie. Dar ca să-ți iasă perfect, nu e de ajuns doar să o bagi la cuptor. Secretul stă în pregătire: de la alegerea bucății potrivite, până la marinada aromată și coacerea lentă.
Obiceiul de a mânca miel de Paște a devenit o tradiție firească pentru români, mai ales pentru creștini, deși el nu este pomenit ca atare în Evanghelii. Dar legăturile profunde ale creștinismului cu Vechiul Testament a făcut ca acest ritual să devină unul firesc, an de an.
Pregătirile pentru Paşti reprezintă cea mai mare preocupare a acestei perioade. În pieţe a apărut încă de săptămâna trecută carnea de miel românesc, dar și ouăle proaspete de țară. Am făcut un tur, pentru a vă oferi cele mai actuale prețuri.
Se apropie Sărbătorile Pascale și se fac planuri pentru carnea de miel. Cât costă un kilogram? Iată la ce se gândesc comercianții să facă cu prețul anul acesta?
Ce alimente nu se mai plafonează şi care sunt cele ce au intrat în locul lor. Cozonacul, bulionul și margarina ar urma să iasă de pe lista alimentelor de bază cu adaos comercial plafonat.
Evitaţi cumpărarea cărnii de miel de la persoane şi din locuri neautorizate, din "portbagajele maşinilor" şi a ouălor de pe marginea drumului, chiar dacă preţul oferit este mai mic, transmite directorul general al ANPC, Paul Anghel.
Ministrul Finanţelor din Turcia recomandă populaţiei să mănânce carne de oaie în loc de carne de vită, care este mai scumpă, în contextul exploziei preţurilor.