Ce spune un masai despre România și viața de aici. Este îndrăgostit de o româncă și a vizitat țara

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 26.12.2023 - 20:31
Ce spune un masai despre România și viața de aici. Este îndrăgostit de o româncă și a vizitat țara Foto: Tion.ro

Ce spune un masai despre România și viața de aici. Este îndrăgostit de o româncă și s-a mutat la noi pentru viața liberă.

SHARE

Ce spune un masai despre România și viața de aici. Este îndrăgostit de o româncă și s-a mutat la noi pentru viața liberă.

Emanuel N’Gaga Leyani este un masai născut în Tanzania, care merge des pe insula Zanzibar pentru a le vinde turiștilor diverse obiecte handmade făcute de el și alți membri ai tribului.

În Zanzibar a cunoscut-o pe Oana Paldău, o timișoreancă aflată în vacanță, iar între cei doi s-a legat o frumoasă poveste de dragoste, în pofida diferențelor culturale.

Triburile Masai trăiesc în Kenya și Tanzania de pe continentul african și sunt cele mai cunoscute din lume. Acestea sunt celebre pentru veșmintele roșii, înfășurate în jurul corpului și codițele groase de păr, scrie tion.ro.

Citește și: România, absentă de la Târgul de Turism din Paris. ANAT acuză incapacitatea Ministerului Turismului

„Considerat unul dintre triburile iconice în cultură africană, Masai se remarcă prin puterea incredibilă de a-și conserva tradițiile și valorile care încep cu limba vorbită, vestimentația extrem de colorată și bijuteriile care te fac să-i recunoști foarte ușor oriunde s-ar afla, cu dansurile lor specifice și un stil de viață aparte.

Ce spune un masai despre România și viața de aici. Este îndrăgostit de o româncă și a vizitat țara

Masaii sunt nomazi, crescători de animale. Cresc în special vaci, capre și oi și trăiesc în Kenya și Tanzania. Cu o populație care depășește 1 milion de locuitori în ambele țări, masaii sunt o comunitate fascinantă: sunt extrem de populari datorită dorinței cu care își apără tradițiile, sunt un simbol al culturii africane și reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice.

Preocupați de conservarea mediului, a naturii, a vieții animalelor sălbatice și a tradițiilor transmise din generație în generație, Masaii se deosebesc de celelalte triburi care trăiesc în Africa”, a spus pentru Tion Oana Paldău, iubita lui Emanuel.

Aceasta l-a invitat anul acesta în România pe Emanuel N’Gaga Leyani și i-a organizat două evenimente, unul la Timișoara și altul la București, în cadrul cărora cei prezenți au avut ocazia să-i afle povestea.

De asemenea, Emanuel a oferit spre vânzare bijuterii, obiecte artizanale africane și fotografii. Banii strânși au fost donați comunității de masai din care Emanuel face parte.

I-a plăcut experiența de la noi

Emanuel N’Gaga a povestit pentru Tion că s-a simțit foarte bine în țara noastră, iar pentru el tot ce a trăit aici a reprezentat o experiență nouă.

Întrebat ce este diferit în cultura noastră față de cultura tribului masai, acesta a răspuns:

Citește și: România, promovată ca destinație turistică pe autobuze și panouri din Paris. Preț: 111.000 euro

„Libertatea economică și de viață personală. Viața din cultura mea este foarte comunitară, multe lucruri sunt împărțite: economia, bogăția este pentru majoritate.

Aici este diferit, ca și cum un individ are o viață liberă pentru a trăi sub propria libertate economică”.

În ceea ce privește pulsul Timișoarei în anul în care orașul a fost Capitală Culturală Europeană, Emanuel N’Gaga Leyani a spus că aproape totul a fost nou pentru el și a fost entuziasmat de tot ce se întâmplă în oraș.

Pe stradă, oamenii l-au privit cu uimire și mulți s-au fotografiat alături de el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te