Ce să pui la geam ca să scapi de condens și mucegai. Ingredientul din bucătărie care apără de boli

DE Florentina Enache | Actualizat: 23.10.2024 - 21:19
Ce să pui la geam ca să scapi de condens și mucegai. Ingredientul din bucătărie care apără de boli - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Ce să pui la geam ca să scapi de condens și mucegai. Ingredientul din bucătărie care apără de boli - Foto: Freepik (rol ilustrativ)

Ce să pui la geam, ca să scapi de condens și mucegai. Un ingredient din bucătărie te apără de bolile cauzate de expunerea la mucegai în casă.

SHARE

Condensul pe geamuri în timpul iernii apare atunci când aerul cald și umed din casă intră în contact cu sticla rece.

Dacă nu este șters, condensul favorizează apariția mucegaiul, care este nociv pentru sănătate.
Dar un truc simplu vă poate ajuta să preveniți apariția condensului de pe geamuri în sezonul rece. Aveți tot ce vă trebuie în casă și vă costă doar 2 lei.

Ce să pui la geam, ca să scapi de condens și mucegai. Ingredientul din bucătărie care apără de boli

Un castron cu sare pus pe pervaz poate ajuta la minimizarea condensului. La rândul său, acest lucru va face casa dumneavoastră mai uscată și va reduce riscul apariției mucegaiului.

Sarea poate absorbi umezeala din aer și reduce condensul. Mai puțină umiditate în aer înseamnă că atunci când aerul din interior intră în contact cu geamul rece, ar trebui să se formeze mai puțin condens.

Citește și: Ce trebuie să pui în spatele caloriferelor pentru o factură la energie mică? Te costă 10 lei

Andy Ellis, expert în casă și grădină la Posh.co.uk a declarat: „O acumulare constantă de condens în casă nu este bună și, în unele cazuri, poate provoca apariția mucegaiului, care poate fi periculos pentru familia dumneavoastră.”

Citește și: Obiceiul românilor care le crește factura la căldură și îi îmbolnăvește. Apare mucegai în camere

„Sarea are capacitatea de a absorbi în mod natural umiditatea din aer și, în esență, o usucă, astfel încât, atunci când vine în contact cu sticla, se vor forma mai puține picături de condens.”

El a adăugat: „Este un truc foarte simplu care nu necesită niciun efort. Pur și simplu umpleți un bol puțin adânc sau un borcan mic cu puțină sare - aceasta poate fi sare de masă”.

Citește și: Vor plăti 2.000.000 de bucureșteni cu 70% mai mult la căldura iarna asta? Ce zice Nicușor Dan

Cantitatea pe care o folosiți va varia în funcție de mărimea ferestrei. Desigur, în general vorbind, cu cât fereastra este mai mare, cu atât veți avea nevoie de mai multă sare, deși, de obicei, un bol mic ar trebui să fie suficient.

„Același bol de sare ar trebui să vă ajungă pentru câteva zile. Veți ști când este timpul să îl înlocuiți deoarece sarea va fi umedă și aglutinată”, a explicat Ellis, conform Daily Mirror.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te