Nu este deloc sigur că un alt șofer semnalizează spre dumneavoastră doar pentru că vrea să vă avertizeze cu privire la un polițist: în funcție de situație, celălalt șofer poate încerca să vă semnaleze mai multe lucruri.
Șoferii neexperimentați, începători, pot avea dificultăți în a descifra de ce o mașină care vine din sens opus dă scurte flash-uri cu farurile, adică cu faza lungă.
1.Nu ați aprins farurile mașinii
Dacă conduci noaptea, luminile intermitente pot fi unsemnal constructiv din partea celuilalt șofer că ai uitat să pornești farurile.
Ce înseamnă când un șofer din sens opus îți face semne cu farurile? Sunt 3 situații clare
Dacă este deja aprins, este posibil să încerce să vă anunțe că farurile sunt reglate incorect sau că ați lăsat faza lungă aprinsă, ceea ce poate distrage foarte mult atenția (și poate fi periculos) pentru ceilalți participanți la trafic.
Nu este o coincidență faptul că Codul Rutier interzice utilizarea farurilor cu faza lungă dacă lumina lor ar putea orbi șoferul vehiculului care vine din sens opus.
2. Situație neașteptată/ semafoare neașteptate
Dacă farurile sunt aprinse și conduceți în timpul zilei, luminile intermitente pot servi drept avertisment. Într-un astfel de caz, se pot întâmpla mai multe lucruri: șoferul poate încerca să vă spună că un control al poliției sau un control al poliției rutiere este iminent, dar ar putea însemna, de asemenea, că vă confruntați cu o situație de trafic riscantă sau cu condiții de drum periculoase sau că mașina dumneavoastră are o defecțiune tehnică.
Citeşte şi: Accident fatal în Prahova. Tânăr pe bicicletă, lovit mortal de o mașină condusă de un polițist
Luminile intermitente ale unei mașini care vine din sens opus ar putea fi un avertisment.
3. Intenția de a ceda trecerea
Sclipirile rapide și succesive pot fi, de asemenea, un semn consensual că cealaltă persoană este pe cale să cedeze trecerea din bunăvoință, adică să renunțe la propriul drept de trecere în beneficiul dumneavoastră.
Acest lucru este cel mai probabil să se întâmple atunci când încercați să ieșiți pe un drum aglomerat și/sau sunteți blocat în spatele unui semn STOP. Dacă mașina care clipește încetinește în timp ce faceți acest lucru, există șanse mari să fie cazul.
Citeşte şi: Polițist de la Garda de Coastă, prins conducând beat și drogat. Ce au transmis șefii lui?
„Dă-te din drum!”
Dacă mașina din spatele tău clipește la tine în timp ce se „lipește” îndeaproape de tine, probabil că încearcă să îți transmită un mesaj în felul său nerăbdător de a schimba banda și de a te lăsa să pleci.
De multe ori , șoferii agresivi nu sunt descurajați nici măcar de faptul că tu respecți limita de viteză. Este important să încercați să vă păstrați calmul și, cu sau fără intermitent, să virați doar dacă puteți face acest lucru în siguranță în situația din trafic - mai ales dacă sunteți începător la volan.