Ce fac azi actorii din Friends? Doar unul a „supraviețuit” faimei serialului. Alții, s-au pensionat

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 29.10.2023 - 19:04
Ce fac azi actorii din Friends? Unii au urcat pe culmile succesului, alții au avut un destin trist Foto: Republica.ro (fotografie cu caracter ilustrativ)

Ce fac azi actorii din Friends? Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, Matthew Perry au avut traiectorii diferite după încheierea serialului. Doar Aniston și-a păstrat popularitatea. Alții s-au semi-pensionat.

SHARE

Ce fac azi actorii din Friends? Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow, Matthew Perry au avut traiectorii diferite după încheierea serialului.

Aniston continuă să joace în filme cu buget mare, în timp ce Mat LeBlanc s-a pensionat.

Serialul Friends de la NBC a durat un deceniu complet din 1994 până în 2004, rezultând șase portrete foarte diferite ale zilelor noastre.

Jennifer Aniston (Rachel Green)

Jennifer Aniston a fost singura care a câștigat un Emmy. Ea a trecut de la filmul „Leprechaun”, la comedii romantice adaptate pentru ea, precum „Picture Perfect” (1997) și „Along Came Polly” (2004).

Spre meritul lui Aniston a jucat și în filme indie, oferind performanțe remarcabile așa cum a fost în „She's the One” (1996), „The Good Girl” (2002 ) și „Cake” (2014), cel din urmă i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur.

Ce fac azi actorii din Friends? Unii au urcat pe culmile succesului, alții au avut un destin trist

În cele din urmă, ea a pătruns adânc în genul comediei, ieșind din tipologia de fată bună în pelicule precum „Horrible Bosses” în 2011 și 2014, comedia „We're the Millers” (2013) și „Murder Mystery (2019).

Citește și: A murit Chandler Bing din serialul Friends. Matthew Perry a fost găsit în cadă, avea 54 de ani

David Schwimmer (Ross Geller)

David Schwimmer a fost întotdeauna cel mai serios prieten.

Înainte chiar de a juca în Friends a fondat „Lookingglass Theatre din Chicago„ în 1988, împreună cu niște colegi din Northwestern.

Și, deși a jucat în comedii romantice în anii 1990 (The Pallbearer, Kissing a Fool), mai târziu s-a concentrat mai mult pe proiecte de prestigiu, cum ar fi „Band of Brothers” de la HBO și l-a portretizat pe Robert Kardashian în filmul „FX The People v. OJ Simpson: American. Crime Story”, care i-a adus o nominalizare la Emmy.

De asemenea, a fost voce off în filmul „Madagascar” interpretând girafa foarte nervoasă pe nume Melman.

Citește și: Povestea lui Bruce Willis, actorul care nu își mai amintește că a fost cel mai greu de ucis

De la Schwimmer vine filmul „Little Death” produs de Darren Aronofsky și a mai regizat adaptări din „The Jungle și Studs Terkel's Race” — la Londra, New York și LA.

Courteney Cox (Monica Geller)

Courteney Cox a fost actrița cea mia cunoscută la începutul serialului.

Ea se făcuse remarcata ca fiind prietena lui Michael J. Fox la NBC Family Ties la sfârșitul anilor ’80, precum și fata cu care dansează Bruce Springsteen în videoclipul „Dancing in the Dark” din 1984.

Cox a obținut rolul ambițioasei jurnaliste Gale Weathers în Scream din 1996.

Drept urmare, Cox s-a trezit într-o altă distribuție modernă, tânără, iar saltul în carieră a fost uriaș. 

L-a cunoscut pe fostul ei soț, David Arquette, pe platoul Scream, iar fiica lor Coco are acum 18 ani, cu Aniston drept nașă.

Cox a avut, de asemenea, cel mai de succes rol post-Friends în Cougar Town by Scrubs și Shrinking care a durat șase sezoane din 2009 până în 2015 și i-a adus o nominalizare la Globul de Aur.

De asemenea, Cox va juca într-o versiune fictivă a filmului Last Chance U de la Netflix.

Viața lui Chandler din Friends. Nu își amintește 3 ani din serial. Viciile care l-au ucis la 54 ani

La începutul anilor 1990, Perry era deja o figură cunoscută la televiziune când Marta Kauffman și David Crane l-au abordat pentru a juca rolul lui Chandler Bing în Friends.

A fost singurul actor care nu a dat audiție pentru acest rol și, de asemenea, era cel mai tânăr.

Succes monumental

Friends a captat imaginația publicului așa cum niciun alt serial nu a făcut-o vreodată. Perry l-a interpretat pe Chandler Bing cu atâta perfecțiune încât părea o extensie a propriei sale persoane.

Au existat asemănări. Perry a fost un comediant de stand-up, cunoscut pentru replicile sale sarcastice din afara ecranului, la fel ca și replicile lui Chandler pe ecran.

Citește și: A murit Chandler Bing din serialul Friends. Matthew Perry a fost găsit în jacuzzi. Avea 54 de ani

La fel ca personajul său Chandler, Perry provenea și el dintr-un cămin destrămat și a avut ani de zile probleme.

În cartea sa de memorii Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir, lansată în 2022, a recunoscut că, în ciuda popularității uriașe pe care a câștigat-o cu Friends, nu s-a putut hotărî să se uite la serialul de succes pentru că îi amintea de momentele grele prin care a trecut din cauza problemei sale de dependență. 

"Nu m-am uitat la serial pentru că eram dependent de băutură, opiacee, cocaină", a adăugat el mai târziu.

"Puteam să-mi dau seama de la sezon la sezon după cum arătam. De aceea nu vreau să mă uit la el, pentru că asta vedeam."

Lisa Kudrow (Phoebe Buffay)

Cariera post-Friends a Lisei Kudrow a fost departe de personajul fugar pe care l-a portretizat în serial. 
În timp ce actrița a avut parte de roluri secundare de uitat (cum ar fi în 1999 Analyze This și în 2002 în Analyze That ), ea a jucat în comedia din anii '90 Romy and Michele's High School Reunion și a pătruns în lumea indie cu The Opposite of Sex din 1998, film regizat de Don Roos.

La doar un an după ce Friends s-a încheiat, ea și Michael Patrick King au creat The Comeback de la HBO.

Kudrow a mai obținut două nominalizări la Emmy cu The Comeback pentru primul și al doilea sezon, adăugându-se celorlalte șase nominalizări pe care le-a câștigat la Friends (a câștigat cea mai bună actriță în rol secundar într-o comedie în 1998).

Citește și: FOTO Bobonete, Bobiță din Las Fierbinți, ia la mișto Codul Rutier cu Mercedes-ul de 100.000 €

Mai recent, ea, Roos și partenerul său, Dan Bucatinsky au creat serialul Web Therapy, care a trecut de la online la Showtime în 2011.

Matt LeBlanc (Joey Tribbiani)

Matt LeBlanc și -a luat o pauză binemeritată după scurtul său spin-off post- Friends. De asemenea, a petrecut timp cu fiica sa cu fosta soție Melissa McKnight.

Doar câteva proiecte l-au convins pe LeBlanc să iasă din semi-pensie, cum ar fi popularul sitcom CBS Man With a Plan (scris de creatorii That '70s Show Jackie și Jeff Filso) și excelentele Episode ale Showtime în care a jucat o versiune exagerată a lui însuși.

Comedia a rulat din 2011 până în 2017 și i-a adus un Glob de Aur și patru nominalizări la Emmy pentru cel mai bun actor într-o comedie, adăugându-se celor două nominalizări pe care le avea deja pentru Friends.

James Michael Tyler (Gunther)

Am fi neglijenți dacă nu l-am aminti de James Michael Tyler, al șaptelea prieten neoficial.

În rolul său de Gunther – admiratorul de multă vreme al lui Rachel și fostul șef la Central Perk – Tyler a apărut în mai mult de jumătate din cele 236 de episoade ale serialului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te