Cât costă cel mai scump brad artificial din România? Dacă ai destui bani în buzunar și vrei să-ți impresionezi prietenii și vecinii, te-ai putea gândi să-l cumperi. Asta dacă nu cumva ai vrea să folosești suma respectivă pentru a-și lua o mașină. Una, chiar nouă.
Cât costă cel mai scump brad artificial din România? Mașina pe care o poți lua cu acea sumă
Piața brazilor de Crăciun „explodează” în acestă perioadă, existând numeroase oferte pentru toate buzunarele.
Dar dacă nu vrei să cumperi unul natural, care să sfârșească prin tomberonul de gunoi după Sărbători, poți alege oricând unul artificial, pe care îl vei refolosi multă vreme, la aceleași ocazii.
Dar cel mai scump brad artificial din România reprezintă o adevărată provocare chiar și pentru românii cu venituri substanțiale.
Citește și: Cât costă cel mai ieftin brad natural de pe piață? Unul cât casa de mare este câteva sute de lei
Astfel, acesta costă 46.200 de lei, echivalentul sumei de 9.240 de euro și poate fi comandat pe eMag. Pomul artificial poate fi cumpărat şi în rate, astfel că pe parcursul unui an ar trebui să plătești lunar 3.850 de lei, adică 770 de euro de euro.
El poate însă poate fi achitat şi mai repede, în 3 sau 6 luni, ceea ce implică, însă,o rată şi mai mare.
Pentru comparaţie, cel mai scump brad artificial ajunge la Dedeman la 4.500 de lei, de aproape zece ori mai puţin decât cel disponibil la eMag, iar la Leroy Merlin 2.700 de lei, aici fiind mai ieftin de 17 ori, conform ziaruldeiasi.ro.
Pomii sunt la aceste magazine de bricolaj la jumătate ca înălţime. La Brico Depot, cel mai scump brad artificial costă 1.500 de lei și are puțin peste 2 metri.
Potrivit descrierii de pe site-ul eMag, unde îi poți admira și fotografiile, bradul de Crăciun vândut de compania cehă Laalu este destinat amplasării atât în interior, cât şi exterior.
„Îţi doreşti cel mai mare brad de Crăciun din zonă? Gigantul brad Bernard va realiza această dorinţă. Datorită dimensiunilor sale excesive, bradul va fi o alegere ideală pentru sediul companiei dumneavoastră, în curte sau în faţa magazinului dumneavoastră.
Un copac care atinge o înălţime de 600 cm va fi o caracteristică dominantă”, se scrie în prezentare produsului de pe site.
Bradul de 6 metri înălțime are, după întinderea ramurilor, și o lățime ce ajunge la 3 metri. Este realizat din două tipuri de crenguțe PE/PVC.
Ramuri mai stufoase din PVC, care dau copacului volumul adecvat, sunt așezate lângă trunchiul copacului. La capatul fiecărei ramuri vei găsi crengute din PE, care prin prelucrarea lor precisă creează ace perfecte, se mai menționează în descrierea bradului.
Citește și: VIDEO Ministrul Agriculturii, despre interzicerea tăierii porcilor în România: „E o mare prostie!”
Dacă te întrebi ce ai putea face cu o acea sumă, îț dăm o idee. Ți-ai putea lua o mașină. Sigur, multe autovehicule second-hand se încadrează în cei aproape 10.000 de euro, dar ai putea deveni posesorul chiar și al unui automobil nou.
Astfel, cu ecobonusul de maximum 50% din prețul de vânzare primit prin programul Rabla Plus, aproape ai putea achiziționa o mașină electrică Dacia Spring Essential nouă, deși ți-ar mai trebui un „mărunțiș” de 800 de euro.
Prețul de catalog unei Dacii Spring Essential electrice pornește de la 20.800 de euro, conform dacia.ro, dar cu ecobonusul, el coboară până la 10.400 de euro.
Așa că dacă îți prisosesc banii, gândește-te ce îți dorești mai mult: un brad sau o mașină electrică nouă?