Piața este plină de fel de fel de ceasuri, mai ieftine, mai scumpe, metalice sau din plastic, inteligente sau conectate. Însă numai unele pot fi considerate a fi pregătite la orice oră pentru drumeții. Un ceas bun pentru drumeții dispune de pedometru și funcții de măsurare a efortului depus, barometru, altimetru și busolă. Ideal, are și sistem de poziționare prin GPS.
Garmin Fenix 5x
Acest ceas complex și precis nu numai că are GSP, dar afișează și harta. Interfața este intuitivă, fiind necesară doar o apăsare de buton pentru ca ecranul ceasului să se schimbe în hartă de navigație.
Iar Garmin Fenix 5x poate inclusiv să genereze rute și permite și personalizarea acestora. De asemenea, în modul „Hartă“, se poate face „zoom“ pentru vizualizarea cât mai exactă a traseului. Preț: 2.599 lei (www.emag.ro).
Polar M600
Cu GPS integrat, Polar M600 este un foarte bun navigator, permitând monitorizarea exactă a rutei, a distanței parcurse, a altitudinii și a timpului. Ceasul dispune și de senzori optici pentru monitorizarea ritmului cardiac și de comenzi vocale. Bonus, Polar M600 este 100% rezistent la apă, rezistând până la adâncimi de 50 de metri. Preț: 1.082 lei (www.megaplaza.ro).
Suunto Spartan Sport Baro
Integrând un altimetru barometric de ultimă generație, Suunto Spartan Sport Baro poate identifica cu exactitate altitudinea la care vă aflați, indiferent că traversați o mlaștină joasă sau vă cățărați pe vârful unui munte acoperit cu zăpadă.
Ceasul folosește tehnologia FusedAlti, care combină datele GSP cu cele barometrice, eliminând astfel eventualele erori cauzate, de exemplu, de alinierea proastă a sateliților sau ecranarea semnalului primit de la aceștia. De asemenea, Suunto Spartan Sport Baro furnizează alerte meteo, are o autonomie de până la 20 de ore și poate fi o alegere interesantă și pentru înotători sau cicliști. Preț: 2.580 lei(www.watchshop.ro).