BlackBerry KEY2, un smartphone pentru nostalgici

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 19.10.2018 - 08:15

Oare tastatura fizică își mai găsește locul printre ecranele tactile din ce în ce mai mari și mai performante ale smartphone-urilor?

SHARE

BlackBerry, producătorul preferat de peste 85 de milioane de oameni înaintea apariției platformelor iOS și Android, graţie tastaturii complete, a ușurinței de a utiliza e-mail-ul și a comunicațiilor securizate, pariază că da. 

KEY2, noul smartphone BlackBerry, este pregătit atât pentru era digitală, cât și pentru nostalgicii care preferă să răspundă la SMS-uri sau să scrie e-mail-uri apăsând pe butoane fizice, combinând o tastatură clasică cu un ecran de 4,5 inch. Față de vechiul KEYone, KEY2 oferă o ergonomie mult îmbunătățită. 

Navigarea prin agendă folosind tastatura capacitivă este mai rapidă și mai precisă decât v-ați aștepta, tastarea rapidă este în continuare disponibilă, dar poate fi oprită dacă selectați în mod accidental cuvintele sugerate de soft în timp ce tastați, iar senzorul pentru amprenta digitală se găsește, în continuare, în tasta „spațiu“, ca la KEYone. Display-ul „Full-HD“ include taste capacitive de navigare în partea inferioară, însă are un aspect 3:2, ceea ce face destul de ciudată afișarea video-urilor de pe YouTube care, în general, au aspect 16:9. 

BlackBerry KEY2 are carcasă din aluminiu, ceea ce îi conferă un aer premium, în timp ce spatele este din plastic, cu logo-ul argintiu BlackBerry, ca la aparatele de acum opt, zece ani. Tastele hardware se află pe partea dreaptă și includ un buton programabil pentru accesarea rapidă a unor aplicații specifice. În timp ce pe partea dreaptă, lângă slot-ul pentru Micro-SIM se află unul pentru un card SD, care poate crește memoria telefonului până la 256 GB. 

Pentru a intra în rândul lumii, KEY2 dispune de o cameră video duală, 12+12 Megapixeli, care poate filma la rezoluție 4K, cu 30 de cadre pe secundă. În ceea ce privește sistemul de operare, BlackBerry se bazează pe cel mai sigur Android, cunoscut de unii drept „vanilla“, și include soft-ul DTEK, care scanează aplicațiile și informează utilizatorul despre ce accesează acestea și exact ceea ce fac.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -