Băutura din trei ingrediente care te ajută să slăbești și detoxifică organismul. Te răcorește vara

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.07.2024 - 10:34
Băutura din trei ingrediente care te ajută să slăbești și detoxifică organismul. Te răcorește vara - Foto: Profimedia Images / imagine cu rol ilustrativ

Băutura din trei ingrediente care te ajută să slăbești și detoxifică organismul. Te răcorește vara. iată cum trebuie să o prepari și ce beneficii are pentru organism.

SHARE

Băutura din trei ingrediente care te ajută să slăbești și detoxifică organismul. Te răcorește vara. iată cum trebuie să o prepari și ce beneficii are pentru organism.

Băutura cu trei ingrediente care te ajută să slăbești 

Este o băutură ușor de făcut, deloc costisitoare, ajută la digestie, are vitamina C din plin, păstrează pielea tânără și te poate ajuta în pierderea în greutate.

Citește și: Fructul de sezon care te ajută să te hidratezi pe caniculă și detoxifiază organismul. Costă 10 lei

Ai ghicit, despre limonadă este vorba. Știai că pe lângă aceste beneficii, limonada are proprietăți terapeutice cunoscute de generații, întărește sistemul imunitar și este considerată un purificator al sângelui?

Temperaturile caniculare au luat cu asalt județele țării, în unele zone acestea ajungând și la 40 de grade celsius. Pentru a trece mai ușor peste zilele toride de vară, avem nevoie de o băutură rece, fresh, de vară. iar limonada este perfectă. 

Sucul de lămâie este un medicament antiseptic natural, dar și un remediu anti-îmbătrânire. Sucul de lămâie amestecat cu miere și apă dă o strălucire sănătoasă a pielii. Ce este însă și mai interesant este că reduce și previne apariția ridurilor prin faptul că ajută organismul să producă colagen.

Limonadă bună pentru sănătatea dentară, detoxifiere

Știai că dacă pui suc de lămâie pe zona în care te dor dinții, acesta ajută la scăderea durerii? De asemenea, sucul de lămâie poate opri sângerarea gingiilor și elimină mirosurile neplăcute ca urmare a unor afecțiuni ale gingiilor.

Nu există cură de detoxifiere care să nu conțină și sucul de lămâie pe lista de produse recomandate. Lămâile conțin enzime care ajută digestia: ele „obligă” ficatul să producă bilă, ser care contribuie la absorpția nutrienților din mâncare.

Citește și: Sarea pusă în apă ajută la mai buna hidratare a corpului pe timp de vară. Câtă cantitate folosești?

Lămâile conțin exact complexul de vitamine de care avem nevoie pentru un sistem imunitar puternic. De aceea este recomandat să ne începem ziua cu o cană cu apă și lămâie.

Lămâile au un gust acid, însă știai că au un efect alcalin puternic în contact cu sucul gastric? De aceea, lămâile te ajută să-ți restabilești PH-ul corpului.

Limonada este un remediu bun și pentru cei care suferă de probleme cardiace, deoarece conține potasiu. Potasiul controlează tensiunea arterială crescută, amețeala și greața, creând o senzație calmantă atât pentru minte, cât și pentru corp.

Asta cred că ai mai auzit. Dar știi de ce? Pentru că lămâile conțin pectină, un tip de fibră întâlnită în fructe, care induce senzația de sațietate și te va face să mănânci mai puțin.

În plus, s-a demonstrat că este suficient mirosul de lămâie pentru a reduce nivelul de stres. Puteți lăsa câteva coji de lămâie la locul de muncă sau în camera unde dormiți.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te