Fata și soția, bătălie pe averea lui Ctin Codrescu, care a vrut să își ucidă mama. „Nu mă voi ierta”

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.01.2023 - 19:21
Constantin Codrescu - Foto: Mediafax

Actorul Constantin Codrescu a murit la 91 de ani după o viață ca în filme cu multe tragedii și drame. Lucrurile nu au devenit mai calme nici după moartea acestuia, ultima soție și fiica încercând să devină proprietari pe averea actorului.

SHARE

Constantin Codrescu s-a născut pe 5 septembrie 1931 la Huși, jud. Falciu (azi județul Vaslui). A absolvit „Institutul de Teatru” din București în 1951. Între 1968-76 a fost asistentul prof. Ion Cojar la "IATC". El s-a stins de curând, la vârsta de 91 de ani.

În anii 50, Constantin Codrescu a fost căsătorit cu actrița Valeria Gagealov care a fost la un pas de moarte. Actorul susține că mama lui i-a otrăvit soția pentru că nu era de acord cu căsătoria celor doi. Disperarea, l-a adus „în situaţia de a comite un act de mare gravitate împotriva mamei mele, pe care nu-l pot uita şi nu o să mi-l pot ierta vreodată”. Gestul necugetat care putea avea un final oribil a fost oprit de fratele fostului actor.

„N-a fost uşor. Erau destui împotriva noastră. Dar am avut un înger care ne-a vegheat”, a povestit actorul.

Citește și: Actrița ce a făcut din Iordache un „derbedeu”. Adrian Pintea, în patima alcoolului după despărțire

„Un înger a venit şi în altă noapte şi a atenţionat-o pe mătuşa mea, Pena, soţia fratelui mamei, sub chipul tatălui plecat spre stele al soţiei mele de atunci, Valeria. Acesta îi striga mătuşii: Salvaţi pe fiica mea! A fost otrăvită cu mătrăgună, boz şi sticlă pisată!

În iarna anului 1951 mama era convinsă că, prin căsătoria mea, a pierdut susţinerea morală şi materială într-o perioadă de restrişte a familiei noastre. Teroarea exercitată de organele de represiune au declanşat un dezechilibru grav în mintea şi sufletul mamei.

A devenit o fiinţă labilă, nesigură, care a început să caute în afara familiei soluţii salvatoare, inspirate de spirite vrăjmaşe. A intrat în legătură cu o ţigancă vrăjitoare, iar răul inconştient a căzut ca un trăsnet asupra sufletului şi trupului firav al soţiei mele, Valeria. Mintea bolnavă a mamei o socotea unica vinovată a îndepărtării mele de familie.

Citește și: Cotescu: Ultimul spectacol, mai presus de viață. Ce vină are publicul că mi-e rău. A murit în 3 zile

În dimineaţa următoare visului mătuşii, aceasta a venit disperată în camera noastră şi ne-a relatat visul. Când i-am arătat fotografia tatălui Valeriei a rămas interzisă. L-a recunoscut. Aşa am înţeles de unde dureri în zona stomacului, pierderi de cunoştinţă însoţite de leşinuri.

Analizele nu explicau vreo cauză a degradării organismului soţiei mele. După vis, medicii abia atunci au înţeles adevărata cauză a bolii care părea imposibil de diagnosticat. Tot după vis am aflat că mama, când eu lipseam de acasă îi oferea Valeriei mâncare şi lichide peste care presăra nişte prafuri ciudate.

În inconştienţa ei credea că acestea vor duce la o despărţire între mine şi soţia mea. Furia, revolta, disperarea, m-au adus în situaţia de a comite un act de mare gravitate împotriva mamei mele, pe care nu-l pot uita şi nu o să mi-l pot ierta vreodată. Intervenţia fratelui meu m-a oprit.

A doua zi, ca şi cum a ieşit de sub vrajă mama şi-a cerut iertare. Valeria a fost salvată, dar a apărut o singurătate în doi care a dus la despărţire', a povestit Constantin Codrescu. Detalii AICI

A avut patru căsătorii

După despărțirea de Valeria Gagealov, Constantin Codrescu a cunoscut-o pe Marga Barbu cea alături de care a jucat în filmul Nepoţii gornistului. La scurtă vreme după, cei doi s-au căsătorit, dar mariajul lor nu a durat prea mult, despărțindu-se după câțiva ani. După aceea, actorul s-a mai recăsătorit de două ori.

De la ce a pornit scandalul

Îna ceste zile, fiica actorului și ultima soție duc o luptă pentru averea actorului. Potrivit văduvei actorului, moștenirea se va împărți între ea, fiica Anca și cei doi frați adoptivi.

Soția lui Constantin Codrescu a rămas după moartea regretatului actor cu locuința în care au trăit împreună, dar și cu o parte din casa din Călimălești pe care acesta a primit-o de la familia lui. Văduva lui Constantin Codrescu susține că dacă Anca îl iubea atât de mult pe tatăl ei trebuia să stea alături de el atunci când avea nevoie. Văduva lui Constantin Codrescu susține că dacă Anca îl iubea atât de mult pe tatăl ei trebuia să stea alături de el atunci când avea nevoie.

Anca, fiica lui Constantin Codrescu, se teme că ar putea rămâne fără nicio moștenire din partea tatălui ei din cauza mamei vitrege.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te