Alimentul din bucătărie pe care femeile trebuie să-l evite! Provoacă pierderi de memorie

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.01.2025 - 08:01
Alimentul din bucătărie pe care femeile trebuie să-l evite! Provoacă pierderi de memorie - Foto: Freepik.com
Alimentul din bucătărie pe care femeile trebuie să-l evite! Provoacă pierderi de memorie - Foto: Freepik.com
Alimentul din bucătărie pe care femeile trebuie să-l evite! Provoacă pierderi de memorie  - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
Alimentul din bucătărie pe care femeile trebuie să-l evite! Provoacă pierderi de memorie - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Alimentul din bucătărie pe care femeile trebuie să-l evite! Provoacă pierderi de memorie. Ce spun specialiștii în domeniu și de ce alimente trebuie să se ferească femeile?

SHARE

Alimentul din bucătărie pe care femeile trebuie să-l evite! Provoacă pierderi de memorie. Ce spun specialiștii în domeniu și de ce alimente trebuie să se ferească femeile?

Alimentul din bucătărie pe care femeile trebuie să-l evite!

Femeile au un risc de două ori mai mare de a dezvolta Alzheimer în comparație cu bărbații. Ca și în cazul multor alte boli, răspunsul ar putea sta atât în ​​diferențele biologice datorate sexului, cât și în diferențele socio-culturale.

Citește și: ADEVĂRAT SAU FALS: Sunt sau nu ouăle rele pentru sănătatea ta? E cazul să renunțăm definitiv la ouă?

Există multiple modalități de a îmbunătăți sănătatea creierului și de a reduce șansele de a suferi de boala Alzheimer și alte forme de demență, precum exercițiile fizice, calitatea somnului, reducerea stresului, expunerea redusă la toxine și dieta.

Așa cum adăugarea anumitor alimente în dieta noastră poate îmbunătăți memoria, este, de asemenea, esențial să eliminăm altele, cum ar fi alimentele procesate, fast-food-urile și prăjelile. Precum și reducerea la minimum a cantității de produse de origine animală din dietă.

Toate aceste alimente, în general, sunt proinflamatorii și provoacă inflamații în toate părțile corpului și creierului.

Potrivit  unui studiu publicat în Neurology, un consum mai mare de alimente ultraprocesate este asociat cu un risc mai mare de a suferi de Alzheimer și demență vasculară.

Citește și: Ouăle gătite ASTFEL, risc major de cancer! Românii le fac zilnic. De ce se întâmplă asta?

Unele ingrediente din aceste alimente sunt deosebit de dăunătoare pentru creier, cum ar fi grăsimile trans saturate; grăsimi saturate când sunt prea multe. Cuprul este, din anumite motive, o problemă în creier.

Există dovezi că persoanele care consumă mai mult de 2 grame de grăsimi trans saturate pe zi au un risc de două ori mai mare de a suferi de demență decât persoanele care consumă mai puțin de 2 grame pe zi. Și 2 grame nu înseamnă mult.

În schimb, pentru a îmbunătăți funcția creierului ar trebui să ne concentrăm pe consumul de fructe și legume proaspete, pește, uleiuri sănătoase nerafinate, surse sănătoase de glucoză, ceea ce este foarte important pentru creier, deoarece creierul funcționează cu glucoză.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te