Al Bano a împlinit 80 de ani. De ce nu mai e cale de împăcare cu Romina. Ce le-a distrus iubirea

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.05.2023 - 11:18
Al Bano și Romina Power - Foto: Profimedia Images

Al Bano a împlinit 80 de ani. El a acordat un interviu-fluviu în care a abordat o serie de subiecte delicate, precum mariajul și divorțul de soția sa, Romina Power, dispariția fiicei sale, lucrurile importante din viața sa,

SHARE

Într-un interviu, Al Bano reface cele mai importante momente din viața sa. Durerea pentru pierderea fiicei sale, o rană de neșters în inima lui: "Pierzi o fiică, așa cum am pierdut-o noi pe Ylenia, înghițită în neant, și ai această agonie care nu te lasă. Dar, la bine și la rău, trebuie să trăiești viața pentru ceea ce îți propune bunul Dumnezeu".

Nu mai exprima acel atașament față de lucruri

Cântărețul dezvăluie pentru prima dată motivele care au dus la divorțul de Romina Power: „O spun astăzi pentru prima dată. Problema a fost marijuana. Romina fuma acel drog chiar și de patru ori pe zi. Și o făcea de ani de zile, chiar înainte de dispariția Yleniei.

Era o altă femeie. Fuma și era veselă. Odată ce efectul trecea, devenea tristă și plângea. Era de nerecunoscut. Nu mai exprima acel atașament față de lucruri, acea dedicare pentru viață, pentru ceea ce trăisem și construisem în acei ani. A fost începutul sfârșitului".

Drogul care provoca un dezastru

Marijuana a fost, prin urmare, principala cauză a înstrăinării lor.

„În casa mea, jointurile erau suficiente pentru a provoca un dezastru. Odată, ca să înțelegi, eu am fumat unul, trebuia să scriu un număr și nu am putut să o fac. Urăsc toate substanțele care fac rău la viață. Inventezi o realitate care nu există, te îndepărtezi de viața reală. Din păcate, mulți dintre noi fumează, chiar și unii dintre copiii mei. Eu nu am luat niciodată nimic. Un gât de whisky înainte de concerte".

Al Bano vorbește și despre începuturile idilei cu Romina. Prima întâlnire a avut loc în 1967, pe platoul de filmare al peliculei "In the sun". Însă relația lor a început abia doi ani mai târziu: "Nimeni nu știa despre noi, dar Cannes-ul era plin de paparazzi.

A fost un mod autoritar de a ne oficializa povestea".

Al Bano nu cunoștea familia Power înainte de a o întâlni pe Romina: "Ignoranța mi-a salvat viața, altfel nu m-aș fi dus niciodată să caut o astfel de persoană. Printre altele, socrul era plecat, dar soacra s-a opus căsătoriei. Instrucțiunile ei, și aveam să descopăr acest lucru ani mai târziu, erau precise: exploatează-l, stoarce-l bine și apoi trimite-l în iad", a spus Lastampa

Au viziuni diferite despre dispariția fiicei lor

Albano și Romina Power au fost căsătoriți între anii 1970 – 1999 și au patru copii – Ylenia Carrisi, Yari, Cristel și Romina jr. După despărțirea de Romina, Al Bano și-a găsit fericirea în brațele altei femei, pe nume Loredana Lecciso, care i-a adus pe lume doi copii – Jasmine și Albano jr.

La sfârșitul anului 1993, Al Bano și Romina au trecut prin cel mai dureros moment al vieții când fiica lor cea mare, Ylenia Carrisi, a dispărut subit în orașul american din statul Louisiana. Ylenia a fost declarată dispărută pe 18 ianuarie 1994 și după căutări îndelungate, ce au durat pe parcursul multor ani, Al Bano a decis să-și declare fiica decedată.

"Am reconstituit acea noapte oră cu oră. Am vorbit cu martorii. M-am întâlnit cu Masakela, care fusese și el în închisoare, dar care a negat că ar fi fost vinovat. Am intervievat ultima persoană care a văzut-o, paznicul portului. Ea stătea lângă râu, el a avertizat-o că nu are voie să fie aici.

Dar Ylenia nu a vrut să plece. Paznicul a insistat, așa că ea i-a spus "Eu aparțin apelor" și a sărit în râu, înotând ca un fluture. Dar Mississippi este neiertător. Romina nu a vrut niciodată să accepte. Dar așa a fost să fie", a spus Al Bano care crede că fiica sa s-a sinucis.

Citește și: Al Bano a aflat ce s-a întâmplat cu fiica lui dispărută acum 30 de ani. „Am vrut să mă sinucid”

Romina crede că fiica lor trăiește

În legătură cu această suferință teribilă, în timp ce tatăl ei este acum convins că s-a sinucis înecându-se în râul Mississippi, Romina continuă să creadă că fiica ei este încă în viață și se ascunde undeva.

După dispariția fiicei sale, nu a putut adormi decât dacă se ruga Rozariul. Cântăreața a povestit cum familia ei, pe jumătate de origine mexicană din partea mamei, era devotată Maicii Domnului din Guadalupe și cât de aproape s-a simțit de Maria în acel moment dramatic:

Citește și: 40 de ani este diva Teatrului Național din Craiova. Concediată, își vinde casa și ridică o biserică

„M-am întors la Maica Domnului în 1994, după dispariția fiicei mele Ylenia. Eram pierdută și nu găseam răspunsuri complete nicăieri. Nu puteam nici măcar să dorm. Așa că m-am dus la o mănăstire din New Orleans și i-am întrebat dacă au un rozariu. Mi-au arătat spre un teanc mare de rozarii colorate din plastic. Am ales unul. Recitându-l, apoi, am găsit în sfârșit pacea care să-mi permită să dorm, precum și certitudinea că, în cele din urmă, totul va fi bine. Că binele învinge răul. Tot timpul”, a spus cântăreața.

Grație regăsirii păcii interioare, Romina a putut să își reia drumul vieții.

Citește și: Romina Power și-a găsit liniștea, după dispariția fiicei ei, pictând icoane. Știe că este în viață

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te