A vrut ca oamenii să o țină minte din scenetele cu Dem Rădulescu și Mișu Fotino. De asta am dispărut

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.10.2023 - 12:28
Ileana Stana Ionescu - Foto: Arhiva Personală

Ileana Stana Ionescu a decis să se retragă din luminile scenei sperând ca publicul să își amintească de ea „în zilele sale bune”. Actrița a cunoscut o îndelungată poveste de iubire de 60 de ani cu Andrei Ionescu.

SHARE

Ileana Stana Ionescu a anunțat, în urmă cu ceva vreme, că renunță la scenă pentru ca oamenii să îi păstreze o frumoasă amitire. Ea a amintit doi dintre actorii alături de care a jucat și care i-au marcat cariera: Mișu Fotino și Dem Rădulescu.

Citește și: Celine Dion are dureri imposibil de suportat. „Mai putem face foarte puține pentru ea”

„Vine o vreme când trebuie să știi să te retragi, să faci definitiv un pas în spate pentru ca publicul să-și amintească de tine în zilele cele bune, nu îmbătrânit și chinuit de gânduri.

La 87 de ani, nu prea mai ai ce să dovedești celor din jur sau ție însăți! Nici nu prea mai ai ce sa arăți. Nu mai sunt cum eram, nu mai arăt cum arătam. Îmi doresc ca publicul să mă țină minte așa cum eram înainte, de aceea am dispărut.

Am avut parte de mulți parteneri de seamă în cariera mea, dar doi au fost deosebiți. Este vorba despre Mișu Fotino și Dem Radulescu. Cu primul am jucat zeci de cuplete la televiziune, cu Bibanul, în filme de neuitat. Glumind, îmi spunea deseori că spectatorii și telespectatorii se vor sătura de fețele noastre', a spus actrița, potrivit cancan.ro.

Citește și: Care sunt cele mai frumoase 5 femei din lume. Cercetătorii spun că proporțiile lor sunt divine

După terminarea facultății, a fost repartizată la Piatra Neamț unde a fost văzută de Radu Beligan care i-a propus să vină în București. A dat concurs și l-a luat, începând să joace acolo în 1965. Debutul în Teatrul Național l-a făcut avându-l partener de scenă pe Florin Piersic.

Cum am stat atâția ani împreună?

Văd că acum toți au dormitoare separate și televizoare, dar noi am avut mereu pat comun, dormitor comun, acesta este secretul. Dacă nu dormi împreună te înstrăinezi, căci nu mai povestești înainte de culcare. Noi însă nu ne-am jurat credință la biserică, nu am făcut nuntă, Ileana nu a fost mireasă, iar eu nu am fost ginere. Nu am făcut nuntă pentru că nu ne prea plac spectacolele, le-am avut pe ale noastre, pe scenă, n-am mai vrut și în viața personală...

Ileana este bine, stă acasă, ca la pensie. Din păcate, eu am probleme de sănătate, de-abia mai văd siluetele, nu prea descifrez bine amănuntele, iar fețele nu le recunosc, nu le văd bine. Le ghicesc doar după siluete și după voce. Încă mă mai descurc”, a mărturisit soțul actriței Ileana Stana Ionescu pentru ego.ro.

Soțul actriței a psus, într-un alt interviu: „Să vă spun sincer, prima oară când am văzut-o, nu mi-a plăcut deloc de ea. Apoi, încet-încet, ne-am împrietenit și, după multă vreme, ne-am și îndrăgostit. Pot spune că dragostea durează toată viață, în ceea ce ne privește.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te