Actrița, care a câștigat premiul Globul de Aur, descinde din România și a debutat cu Steven Seagal

DE Bianca Iosef | Actualizat: 22.12.2022 - 17:56
Julianna Margulies- Foto: FACEBOOK

Deși cariera ei nu părea promițătoare la început și a trebuit să lucreze într-un restaurant să se întrețină, Julianna Margulies a reușit să câștige mai multe premii pentru actorie.

SHARE

Julianna Margulies s-a născut la 8 iunie 1966, Spring Valley, New York , SUA) și este o actriță americană cunoscută pentru rolurile din emisiunile de televiziune ER și The Good Wife.  Mama ei, Francesca a fost dansatoare de balet. Tatăl ei, Paul Margulies, a fost scriitor, filozof și director de publicitate pe Madison Avenue. Părinții ei erau ambii evrei, descendenți ai imigranților evrei ashkenazi din România.

După terminarea studiilor, a lucrat ca ospătăriță până la debutul său cinematografic. Primul său rol a fost unul de prostituată în  filmul de acțiune al lui Steven Seagal Out for Justice (1991). A durat mai mult de un an pentru a găsi un alt rol; în acel timp, ea a reușit să se întrețină din mai multe producții de teatru regionale și reclame TV naționale, scrie IMDB.

Citește și: Ambasadorul rus avertizează asupra escaladării războiului după vizita lui Zelenski în SUA

La momentul în care i s-a oferit rolul în ER, Margulies juca în Homicide: Life on the Streets de la NBC. Pe atunci actorul  George Clooney, care filmase episodul pilot cu Margulies, a sunat-o pentru a-i spune că i-a auzit pe producători spunând că personajul ei ar putea supraviețui tentativei de sinucidere până la urmă și ea ar putea primi un rol permanent în producție. El a încurajat-o să ia în considerare să aștepte ca producătorii ER să o sune și să nu-și ia un alt loc de muncă. Clooney avea dreptate și Margulies a acceptat rolul din ER în 1994.

Citește și: Fostul șef al Roscosmos, Dmitri Rogozin și „șeful din Donețk”, răniți în urma unor bombardamente

Ea a rămas în serial timp de șase sezoane până în 2000 și s-a întors în emisiune pentru un episod în timpul ultimului sezon, în 2009. A câștigat un premiu Primetime Emmy pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial dramă în 1994 și a continuat să fie nominalizată la un premiu Emmy în fiecare an în timpul apariției ei la ER . Ea a fost singurul membru al distribuției în serie care a câștigat un premiu Primetime Emmy. Ea a fost, de asemenea, nominalizată de patru ori la Globul de Aur în timpul emisiunii. [2]

Inițial, Margulies a semnat un contract pe 5 ani pentru a lucra la ER . Ea a prelungit contractul cu al șaselea an, dar a luat „decizia foarte dificilă și dureroasă” de a renunța la o altă reînnoire. În 2021, ea a explicat în cartea sa, Sunshine Girl, că îi era dor de casă după ce a petrecut șase ani filmând în Los Angeles.

În 2009, după ce s-a întors la ER pentru un episod în timpul celui de-al 15-lea și ultimul sezon, Margulies a început să joace în serialul The Good Wife. Ea a interpretat-o ​​pe Alicia Florrick, o avocată care a revenit la practica juridică după ce soțul ei Peter Florrick (interpretat de Chris Noth ) a demisionat din funcția de procuror al statului Illinois , pe fondul unui scandal de sex și corupție.  Ea a câștigat două premii Primetime Emmy și un premiu Globul de Aur și un premiu al Asociației Criticilor de Televiziune pentru serial. Începând cu 2011, începând cu al treilea sezon, Margulies a fost și producător pentru The Good Wife. Seria s-a încheiat în mai 2016.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te