5 ani fără Andrei Gheorghe. Îi plăceau manelele și avea două lucruri care „mă mănâncă pe dinăuntru”

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.03.2023 - 21:11
Andrei Gheorghe - Foto: Facebook
Andrei Gheorghe - Foto: Facebook

Andrei Gheorge a murit în luna martie 2018 la vârstă de 56 de ani. A fost o plecare neașteptată dat fiind că în spațiul public nu apăruseră informații despre o eventuală stare precară de sănătate a acestuia.

SHARE

La mijlocul acestei luni, s-au dus cinci ani de la moartea lui Andrei Gheorghe. El a fost găsit decedat la domiciliul său din localitatea Voluntari.


Moartea jurnalistului ar fi survenit în urmă cu aproximativ 12 ore. Nimic nu anunța decesul omului de radio și televiziune. El era activ pe rețelele de socializare. 

Două lucruri care „mă mănâncă pe dinăuntru”

Într-un interviu luat cu doi ani înainte, Andrei Gheorghe făcea o serie de dezvăluiri:

„Sunt un sceptic, sunt aici de atâta amar de vreme, nu m-ai prins niciodată contrazicându-mă. Zic multe despre mine, dar niciodată altele. Sunt acelaşi. Nu suport proştii, reacţionez repede, mă rog la Dumnezeu să mă scape de mânie şi de furie, care mă mănâncă pe dinăuntru, să-mi dea înţelepciune. Ăsta sunt. Şi dacă îţi sunt prieten, nu sunt dur, arogant, din contră sunt calin şi pupăcios“, spunea pentru adevarul.ro

„Mie îmi place România, îmi place muzica românească, îmi plac manelele, îmi place să beau vin cu prietenii şi să mănânc gogonele şi brânză. Dar n-am nicio treabă să sparg seminţe. 

Care-i problema? E foarte mişto, ia lăsaţi-mă în pace. Nu am nicio jenă, mă simt bine. Şi eu sunt ăla care a ascultat Deep Purple, Led Zeppelin, Gentle Giant, Tangerine Dream, tot”, mai spunea Gheorghe.

Despre începuturi

„Nu aveam de muncă, nu aveam bani. Muream de foame. Doi ani nu am făcut nimic altceva în afară de activism politic, din banii pe care îi pusesem deoparte. Căram totul de acasă la sediul PNL, maşină de scris, stilouri, orice, nu conta. Mergeam la toate mitingurile, în toate comunele, luam parte la toate bătăile, doar că la un moment dat, pur şi simplu nu mai aveam din ce să trăiesc. T

oţi aveau un job şi partidul venea pe locul doi, eu făceam doar asta. Am reuşit să fac asta doi ani. Mi s-a părut că activismul politic a fost pentru mine extrem de important. Mi se părea că fac ceva important. Am încercat să mă angajez inclusiv ca metodist la o Casă de Cultură din comuna Cumpăna, habar nu aveam ce presupunea, era un job de unde luai un salariu. 

Aveam un loc de muncă. Şi atunci au dat ăştia de la Radio Constanţa anunţ, căutau redactor radio. Habar nu aveam ce înseamnă, dar m-am dus”, potrivit aceleiași surse. 

În același interviu, Andrei Gheorghe, născut în Rusia, spune acă dacă Rusia va ataca România ar pune mâna pe armă.

Ce a scris Vlad Craioveanu

5ani de când ai plecat. Îmi lipsești mult dar știu că „Ești în aer”…”, scris acesta simplu pe o rețea de socializare, semn că nicio clipă nu l-a uitat.

Câteva repere biografice

Andrei Gheorghe s-a născut la 14 ianuarie 1962, la Lipetk, Rusia.

A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti (secţia rusă-engleză), potrivit www.facebook.com.

Şi-a început activitatea jurnalistică în 1991, ca reporter special la Radio Constanţa, unde a rămas până în 1993. A realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa (1993-1996): 'Videomania', 'Vineri 13' şi 'Midnight Killer'. Consacrarea i-a adus-o emisiunea de radio '13-14', realizată la Pro FM Bucureşti (1996-2002). La postul PRO TV a moderat şi emisiunea 'Lanţul Slăbiciunilor'.

În 2002 şi 2003, a realizat, la Antena 1, emisiunea 'Gheorghe' şi a reluat emisiunea '13-14', mai întâi la Radio 21, şi apoi la Radio Total (2005-2006).

A avut un rol secundar în filmele 'Amen' (2002) al lui Costa Gavras, 'Tinereţe fără tinereţe' (2007) al lui Francis Ford Coppola şi a colaborat cu trupa de hip hop 'Paraziţii' pentru albumul 'Irefutabil'. A mai realizat un scurtmetraj în 2008, numit 'Dubla personalitate'.

În 2006, a publicat volumul 'Midnight Killer - Banalitatea s-a născut la oraş', însoţit de un CD audio în colecţia 'Ego Publicistica' de la Editura Polirom.

În 2004, a devenit consilier media şi realizator de emisiuni ('Politică, frate!' şi 'Am o ştire pentru tine!') la Realitatea TV, post cu care a încheiat colaborarea în mai 2008. Andrei Gheorghe a fost iniţial suspendat de conducerea postului Realitatea TV, la 18 mai 2008, în urma unui incident în care realizatorul TV a fost filmat având o altercaţie cu agenţii de circulaţie care îl opriseră în trafic.

A scris la 'Academia Caţavencu' şi în ghidul '24-FUN'. În afară de realizarea de emisiuni radio şi TV, a deţinut funcţii de conducere la posturile unde a lucrat: director de programe la Radio Sky Constanţa şi Pro FM Bucureşti, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 Bucureşti. La 16 martie 2009, a revenit în trustul Realitatea-Caţavencu, unde a fost realizatorul emisiunii 'Cu Gheorghe şi Mihaiu' de la Radio Guerilla. Din septembrie 2009, timp de trei luni, a fost moderatorul unui reality show românesc difuzat la postul TV Kanal D: 'Rătăciţi în Panama'. 

Puțină politică

La 4 ianuarie 2010, Andrei Gheorghe a preluat funcţia de consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, fiind responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare. A ocupat acest post până la 26 februarie 2010, când Ministerul Finanţelor a încetat relaţiile contractuale cu acesta.

A realizat emisiunea 'Clubul de poker' la postul Prima TV în România (septembrie - decembrie 2010) şi 'Salutare Naţiune' pe canalul Prime în Republica Moldova (Chişinău) (2010-2011). În cursul anului 2012, a realizat emisiunea-interviu 'Oameni şi oameni' la postul The Money Channel.

Din 2014 până în 2016, a revenit la radio, la PRO FM, realizând un matinal alături de GreeG. În anul 2017, Andrei Gheorghe a participat la dezbaterea ''Film şi Politică'', desfăşurată în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), potrivit site-ului oficial, tiff.ro. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te