Zatko va avea un mandat larg de a recomanda schimbări structurale şi de practică, va fi subordonat direct al directorul general Jack Dorsey şi este de aşteptat să preia coordonarea activităţilor de gestionare a securităţii după o evaluare de 45-60 de zile.
Hacker-ul a afirmat într-un interviu în exclusivitate că va evalua ”securitatea informaţiilor, integritatea site-ului, securitatea fizică, integritatea platformei şi ingineria”.
Cel mai recent, Zatko a coordonat securitatea companiei de plăţi electronice Stripe. Anterior, acesta a lucrat la Google pentru proiecte speciale şi a supravegheat acordarea de granturi pentru proiecte în domediul securităţii cibernetice la Agenţia pentru Proiecte şi Cercetări Avansate în Domeniul Apărării (DARPA) a Pentagonului.
Cariera lui Zatko a început în anii 1990, când efectua simultan activităţi clasificare pentru un contractor guvernamental şi se afla printre liderii grupului de hackeri Cult of the Dead Cow, cunoscut pentru publicarea de instrumente de hacking pentru softului Windows, scopul fiind să determine Microsoft să îşi îmbunătăţească securitatea.
”Nu ştiu dacă cineva poate rezolva securitatea Twitter, dar el ar fi în fruntea listei mele”, a spus Dan Kaufman, care l-a coordonat pe Zatko la DARPA şi care conduce acum grupul de produse avansate la Google, informează news.ro.
Twitter se confruntă cu numeroase probleme de securitate. În 2019, guvernul SUA a acuzat doi bărbaţi că au spionat pentru Arabia Saudită pe vremea când lucrau la Twitter, cu ani în urmă, transmiţând informaţii private despre criticii regatului.
În luna iulie, un grup de hackeri i-au păcălit pe angajaţii Twitter şi au obţinut acces la instrumente interne care le-au permis să schimbe setările şi apoi să trimită mesaje pe Twitter din conturile candidatului la preşedinţie de atunci Joe Biden, fondatorului Microsoft, Bill Gates, şi directorului general al Tesla, Elon Musk.
Zatko a spus că apreciază deschiderea Twitter faţă de abordările neconvenţionale de securitate, cum ar fi propunerea sa de a-i induce în eroare rău-făcători prin manipularea datelor pe care le primesc aceştia de la Twitter despre modul în care oamenii interacţionează cu postările lor.