Există o funcție foarte utilă pe smartphone care ar trebui să fie întotdeauna dezactivată dacă nu vrei să pui în pericol economiile din contul tău bancar. Aparent, este o măsură de securitate, dar în realitate ajută la răspândirea programelor malware.
Funcția de pe telefon care te poate lăsa fără bani în conturi. Aparent, este o măsură de securitate
Este esențial să îți iei măsuri de precauție cu parolele, să dezactivezi GPS-ul și Bluetooth, dar există o caracteristică în special pe care ar fi trebuit să o dezactivezi pentru a opri infractorii cibernetici.
Citește și: Cuvântul pe care să nu-l mai spui niciodată la telefon. Ce pățești dacă răspunzi în acest fel?
Este vorba despre accesul aplicațiilor terță parte la datele tale. Aceste aplicații, dezvoltate de companii sau dezvoltatori din afara Google, pot accesa datele și reprezintă o amenințare pentru confidențialitatea ta.
Citește și: Informații care nu trebuie publicate la profilul tău de FB ori Instagram. Hackerii te lasă fără bani
Pentru a verifica configurația acestei secțiuni pe mobil , accesează opțiunea Securitate din contul tău Google. În secțiunea Aplicații terță parte cu acces la cont , selectează Gestionați accesul terță parte și alege aplicațiile sau serviciile pe care dorești să le examinezi.
Promite că va oferi securitate, dar de fapt răspândește malware
Această aplicație promite să ofere autentificare cu doi factori, dar de fapt răspândește malware pe dispozitivele mobile.
Programul malware, cunoscut sub numele de Vultur, este conceput pentru a ataca aplicațiile de servicii financiare și pentru a goli conturile bancare ale utilizatorilor, una dintre multele escrocherii existente.
Foto: Freepik.com
Citește și: Dacă primești acest mesaj pe telefon, ai putea fi victima unei înșelăciuni. Ce nu trebuie să faci
Aplicația solicită permisiuni pentru a accesa funcții precum camera, blocarea ecranului și rețeaua, fără ca utilizatorii să acorde atenție acestor detalii. Drept urmare, își pun în pericol confidențialitatea și economiile.
Este important să verificii ce aplicații terțe au acces la datele tale. și să le dezactivezi pe cele în care nu ai încredere sau care nu sunt necesare. De asemenea, ai grijă să păstrezi întotdeauna NFC dezactivat, cu excepția cazului în care îl utilizezi pentru a efectua plăți, se arată într-un material computerhoy.com.