Voleibalistă, dată afară de la club pentru că a rămas însărcinată. A suferit un avort spontan

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.03.2021 - 10:56
Voleibalista Lara Lugli (41 de ani) a fost dată afară de clubul Pordenone după ce a rămas însărcinată. / Foto: elpais.com

Voleibalista Lara Lugli (41 de ani) a fost dată afară de clubul Pordenone după ce a rămas însărcinată. Mai mult, clubul a dat-o în judecată pentru daune și nu i-a plătit ultimul salariu. Cazul din martie 2019 a ajuns acum pe masa guvernului italian.

SHARE

În martie 2019, Lara Lugli și-a informat clubul Pordenone (Serie B) că este însărcinată. I s-a încheiat contractul și nu a mai primit salariul restant pe februarie, iar peste o lună a pierdut sarcina, din cauza unui avort spontan, potrivit digisport.ro. 

Motivația clubului pentru rezilierea contractului a fost acela că "a ținut ascuns faptul că intenționa să rămână însărcinată în timp ce se afla sub contract". Între timp, clubul a cerut în instanță daune, însă cazul a ajuns pe masa Guvernului Italiei.

"Nu m-am gândit că voi trezi acest val de reacții. Când am fost notificată de acea citație, mi-a luat câteva zile să mă gândesc la asta înainte de a face totul public. Însă în cele din urmă, mi-am zis că e ceva care nu poate fi trecut cu vederea, măcar de dragul atâtor fete care încă joacă și care mereu renunță să aibă un cuvânt de spus", a precizat Lara Lugli.

Citește și:

Consiliul Naţional al Elevilor cere fiscalizarea meditaţiilor și sancţionarea profesorilor

Denunțarea contractului, pe motiv de sarcină

"Ne vom lupta, așa cum am făcut-o pentru fondurile maternității sportului, ca o asemenea rușine să se termine", a declarat Maria Elena Boschi, liderul grupului democrat Italia Viva.

"În sport, din păcate, denunțarea contractului pe motiv de sarcină este o lege absurdă. Sper ca, în curând, grație măsurilor pe care le vom lua, lucrurile să se schimbe radical", a precizat și Vittoria Casa, președintele Comitetului pentru Cultură, Știință și Educație din Italia, scrie digisport.ro.

Citește și:

Record negru: Brazilia a depăşit pentru prima dată 2.000 de decese asociate COVID în 24 de ore

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.