Alegeri prezidențiale LIVE

Vezi rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 22,95 %
Elena Lasconi 19,17 %
99,96 %
Marcel Ciolacu 19,15 %
George Simion 13,87 %
Click aici pentru rezultate complete

Vestea care îi dă „aripi” Simonei Halep, în cazul de dopaj: „Are mari șanse să scape”

DE Alin Crișan | Actualizat: 09.11.2022 - 22:51
Simona Halep - Foto: Profimedia
Simona Halep - Foto: Profimedia

Într-un interviu acordat publicației sport1.de, Jannik Schneider, un cunoscut jurnalist german, spune că nu este deloc surprins de faptul că Simona Halep a fost depistată pozitiv.

SHARE

Simona Halep este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open.

Jannik Schneider face un anunț care îi "dă aripi" sportivei noastre: "Având în vedere cazurile precedente, Halep are șanse să scape!".

"Nu mă șochează deloc că Halep a fost prinsă dopată. Tenisul, după părerea mea, are o problemă de dopaj. Aproape fiecare sport are o problemă de dopaj. Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. Este primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis.

Jim Courier s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999, spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge! La un an de la scandalul Festina din ciclism.

Am avut între 2000 și 2010, fără cazuri de dopaj ale jucătorilor sud-americani. Juan Ignacio Chela, care a primit o suspendare scurtă și îl antrenează pe Diego Schwartzman de ani de zile. Am fost testat de două ori pozitiv primul adversar al lui Rafael Nadal din finala French Open 2005, Mariano Puerta - suspendat timp de opt ani. S-ar putea presupune că nu au avut medici la fel de buni. Altfel, ar fi știut cum să nu atragă atenția în testele de urină. De fapt, nu e atât de dificil dacă ai medici buni.

Simona este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, Halep are șanse să scape. Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sportivii sunt împinși în direcția asta.", a afirmat Jannik Schneider.

Staff-ul Simonei Halep este format acum din Patrick Mouratoglou, antrenor, Candice Gohier, fizioterapeut, Arnaud Restifo, antrenor și Nina Wennerstrom, manager.

Simona Halep nu poate evita o suspendare de cel puțin 12 luni

Simona Halep a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă Roxadustat și că va depune toate eforturile pentru a se apăra.

Agenția Națională Antidoping (ANAD) a publicat luni un comunicat în care explică în detaliu cazul Simonei Halep. Sunt oferite informații despre substanța Roxadustat și despre criteriile care vor fi luate în calcul pentru stabilirea duratei suspendării pentru jucătoarea din Constanța.

Potrivit ANAD, Roxadustat este o “substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante.

Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de 4 ani.

Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este Roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

“Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 - Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.

În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică.

În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel”, se menţionează în comunicatul ANAD, potrivit digisport.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te