Va rămâne Halep un exemplu pentru copii chiar și după ce a fost prinsă dopată? Ce spune un campion

DE Alex Darvari | 27.12.2022 - 11:11
Halep și Hănescu - Foto: RTV

Simona Halep se află la Londra unde a cerut o audiere de urgență pentru a arăta că substanța interzisă i-a fost administrată fără știința ei. Până atunci, rândul celor care cred că este nevinovată s-a înmulțit cu încă un sportiv.

SHARE

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Citește și: Informație - șoc din Spania: Simona Halep va fi suspendată doi ani. „Nu va mai reveni pe teren”

 Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani.

Citește și: Șansă pentru Halep. Confirmare că ar fi putut consuma carne contaminată. Steroizii din vaci de vină?

Investigația care o salvează pe Halep?

Veștile privind suplimentele ingerate de Halep, care ar fi conținut Roxadustat fără ca acest lucru să se precizeze pe prospect, sunt bune. Vestea mai puțin bună este că, în cazul acestor suplimente, care nu se dau mereu cu prescripție medicală, nu este suficient ca sportiva care le consumă să se informeze de pe etichetă sau de pe Internet. Evaluarea riscului este responsabilitatea Simonei în cazul suplimentelor nutritive care nu se eliberează cu prescripție medicală.

În orice caz, Halep ar fi cerut o audiere preliminară sperând într-o închidere a cazului înainte de procesul propriu-zis.

Hănescu, de partea lui Halep

Victor Hănescu, fost număr 26 ATP, a spus să românca nu ar fi luat niciodată, în mod intenționat, substanțe interzise. El  a declarat că fie Roxadustatul a ajuns din greșeală în corpul româncei, fie i l-a administrat cineva în mod intenționat.

„Mi-e greu să spun ce se va întâmpla. Dar pot să spun că Simona, după cum o cunosc, nu cred că ar fi făcut ceva în mod intenționat. Cred că a fost ceva accidental sau a profitat de neatenția ei. Sau cineva a vrut să-i facă rău, pe varianta asta aș merge.

Cred că și Simona a contribuit la această dezvoltare a tenisului feminin. A fost un exemplu pentru aceste fete, și-au dat seama că se poate, se antrenau cu ea.

Ajungând pe locul 1 mondial, le-a arătat că se poate mai mult. A fost ca un motor pentru tenisul feminin. Acum trecând prin perioada asta dificilă cu suspiciunea de dopaj, zic că lucrurile trebuiesc clarificate. Trebuie să știm exact ce se întâmplă acolo, care a fost adevărata situație și ce decizii se vor lua.

Dar eu cred că lumea tot va veni către tenis, cu tot ceea ce a reușit Simona, ceea ce au reușit sportivii români în ultimii ani în tenisul românesc. Cred că este motivant pentru părinți să-și trimită copiii către tenis.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat”, a declarat Victor Hănescu, pentru sportm.ro.

Fost număr 26 ATP, Hănescu a cunoscut vârful carerei la Gstaad când a câștigat titlul la simplu. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te