Universitatea Craiova a câștigat pentru a 8-a oară Cupa României. Conducerea Astra Giurgiu pleacă

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.05.2021 - 09:58
Universitatea Craiova a câștigat pentru a 8-a oară Cupa României. / Foto: digi24.ro

Universitatea Craiova a câştigat cu mari emoţii Cupa României la fotbal, după ce a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 3-2 (1-1, 1-1), la capătul prelungirilor, sâmbătă seara, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti.

SHARE

Universitatea a cucerit trofeul pentru a opta oară, potrivit site-ului său, după cupele obţinute în 1976-1977, 1977-1978, 1980-1981, 1982-1983, 1990-1991, 1992-1993 şi 2017-2018.

Dan Nistor a fost omul meciului

Universitatea, deşi era mare favorită, după retrogradarea Astrei în Liga a II-a, a dominat jocul, dar nu a reuşit să se impună, echipa din Giurgiu crescând treptat în joc, iar în prelungiri condus chiar pe tabelă. Dan Nistor a fost omul meciului, reuşind un gol, într-un moment în care echipa sa era condusă, şi două pase de gol.

La primul meci de fotbal cu spectatori din România după debutul pandemiei (25% din capacitatea stadionului ''Ilie Oană'', circa 3.700 de spectatori), Universitatea a reuşit să deschidă scorul prin Andrei Ivan (14), care a trimis peste portarul Mihai Popa, după o lansare genială a lui Dan Nistor.

Citește și: VIDEO Trupa italiană de rock Maneskin a câștigat Eurovision 2021 cu „Zitti e buoni”

Astra a reuşit egalarea la scurt timp (17), prin Valerică Găman, dintr-un penalty acordat eronat de arbitrul Horaţiu Feşnic, după un fault comis de Marius Constantin la Albert Stahl, însă în afara careului.

Craiovenii au controlat jocul şi au avut câteva ocazii bune de gol, dar Popa a scos şuturile lui Alexandru Cîmpanu (22, 23) şi Marius Constantin (23).

Universitatea a avut şi după pauză oportunităţi, dar Mateiu a reluat imprecis din 6 metri (55), apoi Marius Constantin a reluat în coechipierul său Mateiu (56). Ivan a şutat în plasa laterală (79), iar Alexandru Cicâldău a trimis pe lângă din lovitură liberă de la 22 de metri (87).

Astra putea decide soarta trofeului în min. 88, când Mirko Pigliacelli s-a opus şutului expediat de Dario Canadjija de la 26 de metri (88). Bălaşa a ratat şi el o situaţie bună (90), trimiţând imprecis cu capul din 5 metri.

Astra a intrat mai bine în prelungiri şi a marcat prin francezul Yann Boe-Kane (93), cu capul, după mingea respinsă de Pigliacelli la şutul lui Valentin Gheorghe.

Citește și: VIDEO Primăria Generală anunță că încep lucrările pentru astuparea gropilor din Capitală

Universitatea a egalat graţie lui Dan Nistor, cu un şut splendid de la 26 de metri (100). Tot Nistor a fost şi la originea golului victoriei, centrând din lovitură liberă în min. 113, iar Vladimir Screciu a înscris cu capul, profitând de ieşirea greşită a portarului Popa.

Astra a încercat să trimită meciul la loviturile de departajare, dar şutul lui Valentin Gheorghe (117), de la 18 metri, a fost prins de Pigliacelli, Bălaşa a repins şutul lui şut Dragoş Gheorghe (120+2), iar Pigliacelli a salvat golul la ultima ocazie, şutul lui Balaure (120+2).

Astra rămâne cu un singur trofeu în palmares în Cupa României, cel obţinut în 2014. Astra a pierdut trei finale, 2016-2017, 2018-2019, 2020-2021, toate la Ploieşti.

Antrenorul și conducerea Astra și-au anunțat plecarea

Imediat după eșecul din finala Cupei României, președintele Astra Giurgiu, Dani Coman, directorul sportiv Bogdan Mara și antrenorul Ionuț Badea și-au anunțat plecarea. 

Dani Coman a mers în vestiar și i-a anunțat pe jucători că nu va mai continua la Astra. Fostul președinte al giurgiuvenilor nu a luat o hotărâre în privința viitoarei destinații, informează gsp.ro.

„Astra încă reprezintă un nume în România. Sunt ferm convins că ne-am fi putut califica în play-off. Astra e ținută în viață pentru Vlad, copilul domnului Niculae. 

Jucătorilor le-am transmis că a fost ultimul meu meci. Decizia era luată mai demult, dar, din respect pentru jucători și domnul Niculae, am decis ca, indiferent de situație, să merg până la final”, a spus Dani Coman.

Directorul sportiv Bogdan Mara și antrenorul Ionuț Badea au anunțat, la rândul lor, că vor părăsi echipa imediat după finala pierdut cu Craiova. 

„Băieții merită felicitați pentru atitudine. Astra nu e o echipă de Liga 2. Doar că au fost alte probleme în ultima perioadă care au afectat echipa. E un deznodământ trist. Lucrurile grave ar fi rămas oricum, și dacă am fi câștigat. Era doar o tresărire de orgoliu. Nu știu ce se va întâmpla, domnul Niculae va decide. E păcat că s-a ajuns aici. În condiții normale, Astra lupta pentru play-off. 

Eu am terminat contractul aici. Dani Coman a anunțat că e ultimul lui meci ca președinte. Cred că i-a ajuns și lui. Dacă el nu era, Astra era desființată de mult timp. A făcut tot posibilul să se ajungă măcar la final de campionat”, a spus și Bogdan Mara, ex-director sportiv Astra.

Nu, e o situaţie pe care nu o duc mai departe. Am acceptat pentru Dani Coman, pentru Petre Buduru, dar am făcut-o pentru ei, pentru perspectiva de a salva echipa şi pentru a câştiga Cupa. Dar acum e închis. Dacă ar fi fost garanţii, situaţii stabile, atunci puteam discuta, dar altfel nu cred”, a declarat și Ionuț Badea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te