Talpan, CSA Steaua, se autopropune: Merit să fiu general și să fiu decorat cu Virtutea Militară

DE Andrei Vasilescu | 12.05.2023 - 14:25
Colonelul Florin Talpan crede că trebuie să fie făcut general pentru meritele sale deosebite Foto: INQUAM Photos/Stefan Constantin
Colonelul Florin Talpan crede că trebuie să fie făcut general pentru meritele sale deosebite Foto: INQUAM Photos/Stefan Constantin

Florin Talpan, juristul care în prezent ocupă funcția de comandant în cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, a cerut printr-o postare publică să fie avansat în general și, pe lângă asta, să fie și decorat cu Ordinul Virtutea Militară.

SHARE

Talpan a comentat și motivarea deciziei, transmițându-le suporterilor că palmaresul, numele și marca aparțin de CSA Steaua. 

Iată ce spune despre el colonelul Talpan:

"Având în vedere rezultatele remarcabile obținute pentru Statul Român, pentru Ministerul Apărării Naționale, pentru Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, consider că se impune că ministrul Apărării Naționale să modifice organigrama Clubului Sportiv al Armatei Steaua București în sensul ca funcția de comandant să fie de general.

Citește și: Campionul olimpic care moare, uitat, la 10.000 km de România. Nimeni nu știe data și cauza decesului

Consider că pentru toată activitatea mea profesională, pentru toate rezultatele excepționale, merit să fiu avansat la gradul de general și merit să fiu numit în această funcție.

Menționez că îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a fi avansat general și să fiu decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de comandor, cu însemn pentru militari, ca recunoaștere a muncii depuse și a rezultatelor excepționale obținute în slujba Clubului Sportiv al Armatei

Steaua București și a Armatei Române în cei 30 de ani de activitate și rezultate meritorii în îndeplinirea atribuțiilor și în pregătirea profesională. 

Talpan se autopropune: Merit să fiu general pentru rezultatele mele excepționale

Aștept ca ministrul Apărării Naționale să dispună măsuri în acest sens.

Am fost foarte mirat când s-a admis recursul FCSB în dosarul cu palmaresul,  deoarece cunosc foarte bine prevederile legale, știam și eram sigur de munca mea, de faptul  că am formulat apărările concludente și pertinente pentru ca să câștig acest dosar pentru statul român și Clubul Sportiv al Armatei Steaua, și nu în ultimul rând pentru suporterii steliști.

După cum puteți observă astăzi, avocații FCSB și avocatul Asociației Salvați Steaua, astăzi sunt foarte tăcuți, deoarece s-a aflat adevărul! Ei au indus în eroare suporterii spunând că au câștigat dosarul și că  palmaresul pe perioada 1947-1998 se va rejudeca, au mințit că mai au o șansă în câștigarea palmaresului Clubului Steaua, ceea ce este total fals și mincinos!

Erau foarte vocali după pronunțare atât ei cât și unii jurnaliști de rea credință care susțîn FCSB publicând informații mincinoase! Iată că a venit și ziua adevărului!

Ca de obicei am câștigat dosarul și palmaresul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA București, prin munca mea, studiul, nopți nedormite, fără concediu, neglijându-mi familia.

Clubul Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti deţine palmaresul Secţiei de Fotbal din perioada 1947-1998 şi nu a înstrăinat niciodată acest palmares.

Asociaţia A.F.C. Steaua nu a preluat, în anul 1999 palmaresul Secţiei de Fotbal din cadrul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti. Din acest motiv, Asociaţia A.F.C. Steaua deţine propriul palmares (1998-2003) realizat în perioada în care această entitate juridică și sportivă total diferită de Clubul Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti  a participat în competiţiile sportive.

La momentul înfiinţării sale,  FCSB  nu a preluat nici Palmaresul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti și nici palmaresul  asociației  A.F.C. Steaua (1998-2003).

Motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie confirmă ceea ce eu am precizat  la ieșirea din sala de judecată, că palmaresul ne aparține pe perioada 1947-1998.

Această constatare  reprezintă o victorie uriaşă pentru Clubul Sportiv al Armatei STEAUA în faţa celor care se folosesc în mod ilegal de numele, de istoria și de identitatea clubului Steaua înfiinţat de Armata Română în anul 1947.

Motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, spulberă definitiv starea de eroare de drept, eroare de fapt și  minciună în care se află suporterii FCSB, și o parte a presei, potrivit căreia,   FCSB înfiintată de Gigi Becali în anul 2003 ar fi “continuatoarea”  Clubului Sportiv al Armatei STEAUA București. 

Această este o minciună grosolană inventată de  FCSB pentru  manipularea maselor, dar și  a  suporterilor  Stelei, și nu în ultimul rând pentru a profită financiar prin acest furt de identitate, prin asocierea ilegală cu numele și cu istoria Clubului Sportiv al Armatei STEAUA București.

În motivarea recursului,  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ține cont de  decizia definitivă și irevocabilă Nr.  3425/ 2014  din dosarul marca Steaua – decizie prin care ICCJ a stabilit foarte clar că, la nivelul anului 1999, între Clubul Sportiv al Armatei STEAUA şi noua asociaţie AFC Steaua NU A OPERAT UN TRANSFER DE PATRIMONIU, iar asociaţia A.F.C. Steaua a preluat la acea vreme doar un lot de fotbalişti.

Mai mult, Instanţa Supremă, constată  faptul că Clubul Sportiv al Armatei  Steaua, Asociaţia A.F.C. Steaua şi  FCSB  sunt trei entităţi juridice total diferite, fiecare cu un regim juridic distinct, iar  FCSB  şi-a început activitatea în anul 2003, atunci când a fost înfiinţat de Gigi Becali, fără a avea vreo legătură cu Clubul Sportiv al Armatei STEAUA Bucureşti.

ÎCCJ constată că atât Tribunalul Bucureşti cât şi Curtea de Apel au întărit şi au dat eficienţă autorităţii de lucru judecat – cu referire la decizia definitivă și irevocabilă din dosarul marca STEAUA, decizie pe care Înalta Curte a pronunţat-o încă din anul 2014.

Astfel, Înalta Curte constată și confirmă  încă o dată faptul că Clubul Sportiv al Armatei STEAUA București nu şi-a cedat niciodată patrimoniul  -  marca, numele sau palmaresul - către asociaţia AFC Steaua înfiinţată în anul 1998, motiv pentru care această asociaţie nu putea transmite patrimoniul clubului STEAUA către FCSB  înfiinţată în anul 2003.

Potrivit ICCJ, A.F.C. Steaua nu a fost niciodată proprietar al mărcii, al numelui sau al palmaresului – toate acestea au rămas întotdeauna în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei STEAUA.

Motivare ÎCCJ: “la nivelul anului 1999 nu a operat un transfer integral de patrimoniu (n. de la CSA Steaua către AFC Steaua), astfel cum pretinde recurentă-pârâtă (FC FCSB).”

Potrivit ÎCCJ,  FCSB  înfiinţată în anul 2003 nu a preluat nici măcar palmaresul asociației A.F.C. Steaua realizat în perioada 1998-2003.

ÎCCJ constată că  decizia   Curţii de Apel a fost una CORECTĂ, dar a casat hotărârea pentru motivul că instanța de apel nu s-a pronunțat pe cererea conexă și anume pe cererea FCSB privind palmaresul pe perioada 2003-2017 fără nicio legătură cu palmaresul CSA Steaua (1947-1998) sau cu palmaresul asociației A.F.C. Steaua (1998-2003).

Din punctul meu de vedere, cererea FCSB privind palmaresul pe această perioada trebuie și cred că va fi  respinsă de instanța în rejudecare (dacă se respectă bineînțeles codul de procedură) că și inadmisibilă.

ÎCCJ confirmă decizia Curţii de Apel, care a stabilit limpede că palmaresul realizat de o echipă de fotbal aparţine clubului sportiv la care evoluează respectivă echipă în momentul obţinerii victoriei, ţînând cont şi de componenţa echipei la acel moment din timp.

Ceea ce înseamnă că transferul unui lot de fotbalişti de la un club sportiv (Clubul Steaua) către o altă entitate sportivă (A.F.C. Steaua) nu atrage  şi transferul palmaresului realizat de sportivii din perioada în care au evoluat pentru clubul Steaua.

CONCLUZIONAD, Dragi suporteri puteți să vă bucurați PAMARESUL NE APARȚINE AȘA CUM NE APARȚINE ȘI MARCA ȘI NUMELE !

Potrivit motivării recursului  ÎCCJ, decizia prin care Curtea de Apel a stabilit că Clubul Sportiv al Armatei STEAUA București  deține palmaresul din perioada 1947-1998, iar asociația A.F.C Steaua deține palmaresul 1998-2003 a fost una CORECTĂ .

Clubul Sportiv al Armatei STEAUA București   nu a înstrăinat și nu a cedat niciodată palmaresul Secţiei de Fotbal”, se arată în comunicatul postat de Florin Talpan pe contul personal de Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te