Surprize în echipa de start a Farului contra Flora Tallinn, în ECL. E titular pentru prima dată

DE Alin Crișan | Actualizat: 10.08.2023 - 19:42
Meci Farul Constanța - Foto: Profimedia/Imagine cu caracter ilustrativ

Farul Constanța, campioana României, o înfruntă în această seară, de la ora 20:30, pe Flora Tallinn, campioana Estoniei. Un jucător e titular pentru prima dată în echipa lui Hagi.

SHARE

Farul a trecut cu mari emoții de Urartu, campioana Armeniei, în turul II preliminar. A fost 3-2 tur-retur pentru formația antrenată de Gică Hagi, care va înfrunta în turul III o echipă mai slab cotată.

Surprize în echipa de start a Farului contra Flora Tallinn din ECL. E titular pentru prima dată

Flora Tallinn, campioana Estoniei, este de 13 ori campioană a Estoniei, ultima oară anul trecut. Mai are în palmares și 8 Cupe ale Estoniei, dar și 11 Supercupe.

Sezonul trecut, Flora a luat campionatul după ce a acumulat 97 de puncte, la mare distanță de Levadia, formație care a încheiat pe locul secund, la 18 puncte diferență.

Cel mai bine cotat jucător din lotul campioanei Estoniei este fundașul central Marten Kuusk (27 de ani), stoper împrumutat de la formația maghiară Ujpest. Estonul este cotat la 325.000 de euro pe site-ul de specialitate Transfermarkt. Aceeași cotă de piață o are și mijlocașul ofensiv Martin Miller (25 de ani).

Farul - Flora Tallinn, echipe de start:

FARUL (4-3-3): Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - Băluță, Nedelcu, Artean - Mazilu, Alibec, Budescu
Rezerve: Buzbuchi, Diogo Queiros, Vînă, Rivaldinho, Andronache, Boli, Sîrbu, Carnat, Grameni, Sali, N. Popescu, Dussaut
Antrenor: Gică Hagi

Constantin Budescu (34 de ani) e titular la primul meci pentru formația lui Hagi

FLORA TALLINN (4-2-3-1): Grunvald - Hussar, Kuusk, Seppik, Lilander - Lukka - Mihhailov, Vassiliev, Miller, Ojamaa - Alliku
Rezerve: Paplavskis, Lapa, Kivila, Lipp, Zenjov, Kolobov, Purg, Kallaste, Pajo, Varjlund, Veering, Kuraksin
Antrenor: Jurgen Henn

Arbitru: Ioannis Papadopoulos 
Arbitri asistenți: Vasileios Nikolakakis & Konstantinos Nikolaidis 
Arbitru de rezervă: Angelos Evangelou (toți din Grecia)

Hagi, încrezător

Gică Hagi, 58 de ani, antrenorul-finanțator al Farului, a prefațat duelul cu Flora Tallinn. „Regele” a lăudat-o pe campioana Estoniei, în ciuda faptului că este o echipă cu o cotă de piață de 5 ori mai mică decât cea a dobrogenilor, 4,5 milioane de euro față de 21,64 milioane (conform Transfermarkt).

„Este încă o provocare, o experienţă în Europa. Un meci în două manşe, trebuie să fim noi, să încercăm să ne depăşim, să dăm tot ce avem mai bun, să fie versiunea noastră în care fiecare să exceleze, să dea ce are mai bun, pentru a avea şanse să trecem turul.

Întâlnim o echipă puternică din toate punctele de vedere, are jucători puternici, înalţi, cu o disciplină tactică foarte bună, atât ofensiv, cât şi defensiv. E o campioană şi trebuie să ai un respect total în privinţa aceasta.

Sperăm ca şi jucătorii mei să înţeleagă, şi eu şi jucătorii să înţelegem acest aspect. Trebuie să jucăm foarte bine ca să putem să trecem. Nimic nu e uşor. Cel mai greu lucru e să demonstrezi că eşti încă o dată foarte bun sau să demonstrezi că eşti mai bun decât adversarul.

Fiecare meci e o provocare. Acest lucru trebuie să fie în mintea noastră, a staff-ului şi a jucătorilor. Mereu trebuie să fim motivaţi pentru a câştiga, pentru că victoriile aduc bucurie”, a declarat Hagi, citat de news.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te