Proiectul de 36 de milioane de euro a transformat stadionul din București, casa rugby-ului din România încă din 1913. Capacitatea mărită la 8.270 de locuri, iar în complexul sportiv este acum un hotel cu 90 de camere, o clinică medicală, o piscină semi-olimpică, un muzeu al rugby-ului, un bar și restaurant pentru sportivi, precum și o parcare subterană pentru 200 de vehicule, scriu cei de la World Rugby.
"Cred că în 3-4 luni, maxim, va fi gata", a spus Alin Petrache, președintele Federației Romana de Rugby (FRR).
Stadionul, la jumătatea noii sale capacități, a găzduit cu succes World Rugby U20 Trophy 2018 și Federația Română de Rugby și-a depus candidatura pentru o ediția din 2022 a World Rugby U20.
Alin Petrache a anunțat că își propun să marcheze deschiderea oficială pe 7 noiembrie, la meciul cu Belgia, din cadrul Rugby Europe Championship, la 7 noiembrie. Partida fusese programată inițial la mijlocul lunii martie, dar a fost amânată din cauza pandemiei.
„Problema cu această pandemie este că am pierdut câteva jocuri. Tinerii jucători pe care Andy (Andy Robinson, antrenorul principal al Stejarilor) a început să-i pregăteasca la începutul acestui an au nevoie de mai multe jocuri pentru a câștiga experiență înainte de începerea următoarei ediții a Rugby Europe Championship, în februarie 2021. Aceste jocuri contează pentru calificarea la Cupa Mondială ", a spus Petrache, care a participat ca jucător la Cupa Mondială de Rugby din 1999.
România a apelat la fostul antrenor al Angliei, Andy Robinson, la sfârșitul anului trecut.
„Avem un stadion nou și o echipă nouă, deci totul este nou acum”, a mai spus Petrache pentru Wolrd Rugby.
România, reprezentată într-un grup de lucru al World Rugby
Președintele Federației Române de Rugby a fost desemnat pentru a face parte dintr-un grup de lucru al World Rugby prezidat de președintele Comitetului Olimpic Britanic și fost ministru al sportului britanic, Sir Hugh Robertson. Grupul este format din experți independenți, jucători și reprezentanți din națiuni de rugby consacrate, cu o gamă largă de expertiză. Aceștia vor analiza eficiența actualului model de guvernare, în conformitate cu termenii de referință aprobați de Consiliul Mondial de Rugby și Comitetul Executiv (EXCO).
„Procesul inovator își propune să se bazeze pe același baze solide ale startului din 2015, care a furnizat o reprezentare mai largă a rugby-ului și includerea acestui grup în organul suprem de decizie. Acesta are ca obiectiv principal îmbunătățirea eficacității și agilității structurilor de guvernare ale World Rugby, asigurându-le în continuare reflectarea universalității și diversității rugby-ului și să sprijine cele mai bune decizii luate de forul suprem”, se arată într-un comunicat al World Rugby.
Grupul de lucru este format din membri independenți (Sir Hugh Robertson, Sir Peter Cosgrove și Angela Ruggiero), North Union (Laporte – președintele Federației de Rugby Francez și Martyn Philips – șef executiv al Uniunii Rugbyului Galez), South Union (Mark Alexander – SA președinte Rugby și Marcelo Rodriguez – președinte al Uniunii Rugbyului Argentinei), regiuni (Cristina Flores – Rugby Americas North și Cathy Wong – Oceania Rugby), națiuni emergente (Alin Petrache – președintele Federației Române de Rugby), reprezentanți ai jucătorilor (Omar Hassanein – Internațional executiv al jucătorilor de rugby și Safi N’Diaye – Internațional) și World Rugby (Bill Beaumont și Brett Gosper – director executiv).