Simona Halep, apărată de un avocat care „i-a lăsat” fără medalii pe 2 super atleți acuzați de doping

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.10.2023 - 17:28
Halep, apărată de un avocat care „i-a lăsat” fără medalii pe doi super atleți - Foto: Profimedia Images
Halep, apărată de un avocat care „i-a lăsat” fără medalii pe doi super atleți - Foto: Profimedia Images

Simona Halep este apărată de Howard Jacobs, avocat celebru care, însă, nu a reușit să demonstreze nevinovăția a doi super atleți. Aceștia au rămas fără medalii.

SHARE

Simona Halep va fi apărată la recurs de Howard Jacobs, avocat celebru care, însă, nu a reușit să demonstreze nevinovăția a doi super atleți. Aceștia au rămas fără medalii.

Simona Halep, apărată de un avocat care „i-a lăsat” fără medalii pe 2 super atleți acuzați de doping

Bătălia care va determina probabil dacă Simona Halep, fostă numărul 1 mondial și dublă campioană de Grand Slam, va mai juca vreodată un meci de tenis competitiv este în curs de desfășurare. 

Citește și: De ce Halep a primit 4 ani de suspendare, iar Șarapova doar 2 ani. Nu este nicio conspirație !

Echipa juridică a lui Halep, condusă de Howard Jacobs, avocatul din Los Angeles care a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din sport în litigii antidoping, a depus apelul de notificare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), scrie, azi, The Atlantic

Citește și: Jucător dopat într-un caz similar cu al lui Halep suspendare de 4 ori mai mică. Unde a greșit Simona

Cine este Howard Jacobs

„Faceți cunoștință cu Howard Jacobs, probabil cel mai important avocat american pentru apărarea sportivilor care au fost acuzați de consum de droguri ilegale. Vedetele de atletism Marion Jones și Tim Montgomery au apelat la el atunci când au fost acuzați de dopaj.

La fel au făcut și cicliștii americani de top Tyler Hamilton și Floyd Landis, campionul Turului Franței din 2006, care a fost demis de atunci, precum și boboci, înotători și alții.

Nu este surprinzător faptul că dl Jacobs s-a confruntat cu o avalanșă de critici pentru că a fost alături de ei - nu în ultimul rând din partea celor din cadrul puternicului sistem antidoping.

Pentru unii, el este echivalentul unui avocat al mafiei - un om care îi reprezintă pe cei care au înșelat sistemul și, poate mai rău, au înșelat tineretul lumii de idealurile pe care sunt învățați despre sport și fair-play”, arată csmonitor într-o prezentare. 

Citește și: Simona Halep, 4 ani de suspendare pentru dopaj. A primit pedeapsa maximă

Deși are un nume mare printre avocații care apără sportivi, Jacobs are și mari eșecuri.

A apărat doi mari sportivi: eșecuri uriașe

Sportivii mai sus amintiți au avut enorm de pierdut pentru că au fost apărați de avocatul de azi al lui Halep. Marion

Marion Lois Jones este o fostă atletă americană, fostă campioană mondială la atletism și fostă jucătoare profesionistă de baschet.

Ea a câștigat trei medalii de aur și două medalii de bronz la Jocurile Olimpice de vară din 2000 de la Sydney, Australia, dar a fost ulterior deposedată de medalii după ce a recunoscut că a folosit steroizi. Detalii AICI

La rândul său, Timothy Montgomery (n. 28 ianuarie 1975) este un fost sprinter american de atletism, specializat în proba de 100 de metri. În 2005, i s-au retras recordurile - inclusiv recordul mondial la 100 de metri masculin de 9,78 secunde, stabilit în 2002, care a fost anulat în prezent - după ce a fost găsit vinovat de folosirea de medicamente pentru îmbunătățirea performanțelor, fiind o figură centrală în scandalul BALCO.

De când s-a retras din atletism, a fost judecat și condamnat pentru participarea sa la o schemă de fraudă cu cecuri cu sediul la New York și pentru trafic de heroină în zona Hampton Roads din Virginia. Detalii AICI

Halep merge la TAS

Memoriile juridice în cazul Halep trebuie depuse în câteva zile, după care Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supervizează programul antidoping în tenisul profesionist, va avea la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde. Instanța va stabili apoi o dată de audiere pentru lunile următoare.

Luna trecută, un juriu independent a emis o suspendare de patru ani pentru Halep, în vârstă de 32 de ani, găsind-o vinovată de două încălcări separate ale regulilor antidoping din acest sport, inclusiv de administrarea intenționată a unui medicament pentru îmbunătățirea performanței, în urma unui test de urină eșuat la US Open în 2022.

Halep a fost testată pozitiv la Roxadustat, utilizat în mod obișnuit pentru persoanele care suferă de anemie, o afecțiune care rezultă dintr-un nivel scăzut de globule roșii. Roxadustat stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii, ceea ce permite o mai mare rezistență.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te