Rossi, Räikkönen și Tarquini, pensionarii de lux ai motorsportului în 2021

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 27.12.2021 - 14:21
Rossi, Räikkönen și Tarquini, pensionarii de lux ai motorsportului în 2021. / Foto: autohebdo.fr
Kimi Räikkönen. / Foto: skysports.com
Valentino Rossi / Foto: motorcyclesports.net
Gabriele Tarquini / Foto: gp24.ro

Trei piloți de top devin legende ale motorsportului la sfârșitul anului 2021. Este vorba despre Valentino Rossi, de nouă ori campion mondial la motociclism viteză, Kimi Räikkönen, campion de F1 în 2007 și Gabriele Tarquini, dublu campion în cursele de turisme.

SHARE

Valentino Rossi - „Dottore”, „Rossifumi”, „46”

În vârstă de 42 de ani și cu nouă titluri de campion mondial la motociclism viteză în buzunar, din care șapte la „Clasa Regină”, Vallentino Rossi, „Il Dottore”, și-a anunțat retragerea la sfârșitul sezonului 2021. La „pensie”, vrea să alerge pe patru roți: „Sunt pilot de viață”.

Valentino Rossi a luat startul în 423 de Grand Prix-uri, a obținut 115 victorii și a terminat pe podium 235 de curse, în cele 25 de sezoane de Moto GP. Mare parte din cariera sa pe două roți Rossi a petrecut-o la ghidonul unor motociclete  Yamaha. Iar în ianuarie 2022 se pregătește să ia startul pe patru roți în cursa de anduranță de 24h din Dubai.

Citește și: Andreea Mantea, amanta unui avocat însurat: „I-am aruncat hainele la gunoi”

Kimi Räikkönen – Finlandezul zburător

„Finlandezul zburător“ este o poreclă care, de-a lungul anilor, a fost folosită de mai multe ori în motorsport, printre piloții care au purtat-o numărându-se Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Timo Mäkinen, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen sau Kimi Räikkönen.

Kimi a făcut primul pas în motorsport în 1989, la vârsta de zece ani, la volanul unui kart. În 1999, a luat startul în Formula Ford, iar în 2001 a ajuns în Formula 1, la Sauber.

Citește și: Bianca Drăgușanu, despre Iulia Sălăgean: „Din ce am înțeles de la DIICOT, dânsa e prostituată”

În 2007, Kimi Räikkönen a devenit campion mondial de F1, cu Ferrari. Cu 103 podiumuri, el este unul dintre cei cinci piloți care au obținut peste 100 de podiumuri în F1. Räikkönen a câștigat 21 de curse de F1, ceea ce îl face cel mai de succes pilot finlandez în ceea ce privește victoriile în Formula 1 și singurul pilot care a câștigat în F1 atât cu motoare V10 și V8, cât și V6 turbo hybrid.

După nouă sezoane de de Formula 1, Kimi a părăsit „Marele Circ” pentru a concura în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), în 2010 și 2011, și a revenit în Formula 1 în 2012.

Gabriele Tarquini – Bătrânelul campion

Gabriele Tarquini iese la pensie din motorsport la 59 de ani cu două titluri de campion în cursele de turisme (WTCC în 2009, cu Seat Leon TDI, și, atenție, WTCR în 2018, la 56 de ani, cu Hyundai i30 N TCR).

Citește și: FOTO Adelina Pestrițu și fiica sa s-au întâlnit cu Moș Crăciun la el acasă, în Laponia

Pilotul italian a avut mai multe vieți în motorsport. El a debutat în Formula 3 din Italia la începutul anilor 1980 și a alergat și șapte sezoane în Formula 1, luând startul în 78 de Grand Prix-uri. În 1994, Gabriele Tarquini a câștigat BTCC – British Touring Car Championship.

De asemenea, Tarquini a pilotat și în Cursa de 24h de la Le Mans, dar toți laurii i-a strâns în cursele de turisme și în lumea GT-urilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te