România va lua Ungaria, Slovenia și Austria ca modele pentru a reveni în elita sportului mondial

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 27.01.2021 - 14:40
Foto: INQUAM Photos/ Liviu Chirica

O comisie de specialiști în sport, experți în strategii, finanțe și sănătate vor stabili până la sfârșitul acestui an strategia prin care sportul românesc să se situeze în primele 15 țări din punct de vedere al perfomanțelor până în 2032.

SHARE

Pentru prima dată din 1989, sportul ar putea deveni o prioritate pentru România. Prședintele Klaus Iohannis, Vicepremierul Kelemen Hunor și ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák s-au întâlnit pentru a stabili ce trebuie făcut pentru ca sportul românesc să revină în elita mondială. 

În momentul de față, pe lângă problemele de infrastructură, sunt și cele legate de lipsa de viziune și de strategie, la care se adaugă folosirea ineficientă a resurselor.

Citește și

Ce-aș vrea să facă Iohannis cu brandul lui bine lucrat

Obiectivul este ca în anul 2032 România să se situeze în primele 15 ţări, din punct de vedere al rezultatelor sportive.

"Soluția pentru atingerea acestui obiectiv este realizarea unei strategii naționale în sport, care va avea ca piloni centrali stabilirea unor direcții clare de performanță, competitivitatea, atât la nivel de sportivi, cât și de antrenori, prioritizarea acelor ramuri care au demonstrate că pot aduce rezultate, implementarea unitară a unor măsuri care să includă și activitățile din educația copiilor și tinerilor.

Pentru acest proiect, va fi nevoie de alocarea unor resurse bugetare mai mari decât în prezent, însă solicitarea de obținere a acestei suplimentări va veni însoțită de angajamentul unei folosiri mai eficiente a resurselor. Strategia de dezvoltare a sportului românesc, care va fi prezentată Parlamentului României la finalul acestui an, va fi elaborată de o comisie de specialiști în sport, experți în elaborarea de strategii, finanțe și sănătate și va include idei preluate și adaptate, din strategiile unor state învecinate, precum Ungaria, Slovenia și Austria", se arată într-un comunicat al Ministerului Tineretului și Sportului. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.