România-Argentina, primul meci oficial pe noul stadion de rugby de la Arcul de Triumf

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.06.2021 - 22:49
Flroin Surugiu (cu mingea în mână) a jucat împotriva Argentinei și în 2011 la Cupa Mondială din Noua Zeelandă Foto: INQUAM Photos/Ștefan Constantin

Stejarii revin acasă cu un meci test împotriva Pumelor care anul trecut i-au învins pentru prima dată în istorie pe celebrii All Blacks. Acesta va fi primul meci găzduit de noul stadion de rugby de la Arcul de Triumf.

SHARE

Naţionala de rugby a României va întâlni, la 3 iulie, pe Stadionul Arcul de Triumf, reprezentativa Argentinei, într-un meci test. Pumele au venit ultima oară la București în 1992. 

Argentina se află pe locul 9 în ierarhia mondială, în timp ce Stejarii se situează pe locul 18. Cele două echipe s-au întâlnit de opt ori până acum.  

Citește și: Ministrul Novak și-a delegat atribuțiile secretarului general adj. care a fost transferat de la MTS

Partida se va disputa de la ora 21.00 şi va fi transmisă în direct de TVR1.

Citește și 

EXCLUSIV Documentele care arată destinația Stadionului de Rugby Arcul de Triumf 

"Este o veste extraordinară pentru toţi iubitorii rugbiului, Stejarii revin acasă, mai mult, revin într-un meci de cel mai înalt nivel, cu una dintre cele mai bune echipe din lume.

Doresc să mulţumesc ministrului Carol – Eduard Novak şi oficialilor Ministerului Tineretului şi Sportului că au făcut posibilă disputarea acestui meci aici, iniţiind demersuri la UEFA pentru eliberarea mai rapidă a arenei care fusese închiriată de forul european pentru antrenamentele echipelor la EURO 2020.

Este o partidă importantă, foarte grea, toţi ştim cine este Argentina şi vreau să fac un apel către toţi suporterii Stejarilor şi ai rugbiului românesc să vină alături de băieţi şi să-i susţină. Aceste meciuri, atât cel cu Argentina, cât şi cel cu Scoţia, constituie o oportunitate extraordinară pentru tânăra noastră generaţie pe care încercăm să o promovăm la echipa naţională, sunt întâlniri care nu pot să aducă decât lucruri pozitive.

Ar trebui să luăm chiar exemplul Argentinei care, în urmă cu câţiva ani, atunci când a început să joace în Rugby Championship avea rezultate slabe, iar acum, după câţiva ani de jucat în această competiţie cu echipe mult mai puternice, nivelul a crescut exponenţial astfel că anul trecut a reuşit să învingă Noua Zeelandă.

Este un prim meci după mai bine de un an jumătate pe care echipa naţională îl joacă cu spectatori în tribună şi avem nevoie de susţinerea tuturor. Mai mult, jucăm acest meci acasă, pe o arenă modernă, jucăm pe un stadion care întotdeauna a fost o sursă de inspiraţie şi de motivaţie pentru jucători, a fost, este şi va fi leagănul rugbyului românesc", a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

 

Palmares România -Argentina

1973 - 8 septembrie, Buenos Aires: Argentina - România 15-9 meci-test

1973- 16 septembrie Buenos Aires: Argentina - România 24-3 meci-test

1992 - 31 octombrie, București: România - Argentina 18-21

1995 - 14 octombrie, Buenos Aires: Argentina - România 51-16 Cupa Latină

1997 - 18 octombrie, Auch, Franța: România - Argentina 18-45 Cupa Latină

1998 - 8 august, Rosario: Argentina – România 68-22 meci-test

2003 - 22 octombrie, Sydney, Australia: Argentina - ROMANIA 50-3 Cupa Mondială

2011- 17 septembrie, Invercargill, Noua Zeelandă: Argentina -România 43-8 Cupa Mondială

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.