Ministrul Novak și-a delegat atribuțiile secretarului general adj. care a fost transferat de la MTS

DE Mihai Duță | Actualizat: 22.06.2021 - 11:59
Ministrul Eduard Novak a fost părăsit și de secretarul general, Ciprian Păsăilă (stânga) și de secretarul general adjunct Dragoș Bănescu (dreapta) Foto INQUAM Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a fost părăsit și de secretarul generela adjunct, după ce secretarul general plecase pentru că-i expirase detașarea de opt luni. Un secretar de stat de la MTS și-a dat demisia după ce a fost prins băut la volan.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Secretarul general adj. Dragoș Bănescu a fost transferat de la Ministerul Tineretului și Sportului la Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prin Decizia nr. 355/2021 emisă de premierul Florin Câțu a intrat în vigoare în 14 iunie.

Citește și: Secretarul general de MTS a stat 8 luni în funcție fără acte. Tot ce a semnat poate fi atacat

Dar, cu aceeași dată, ministrul Eduard Novak emite OMTS nr.385/14.06.2021  prin care deleagă unele atribuții ale ministrului tineretului și sportului către Dragoș-lonuț Bănescu – secretar general adjunct.

  

"Având în vedere prevederile Codului administrativ cu privire la mobilitatea înalţilor funcţionari publici, în condițiile în care decizia Prim ministrului de mobilitate a lui Bănescu a intrat în vigoare cu data de 14 iunie 2021, cum este posibil să apară acest OMTS? Adică Bănescu, deși este mutat la Ministerul Economiei, primește atribuții legale la Ministerul Tineretului și Sportului,  participă la ședințele pregătitoare ale Guvernului din partea MTS, avizează proiecte de lege, ordonanțe, hotărâri și urmărește stadiul actelor normative avizate de MTS și reprezintă MTS în raport cu alte instituții publice!?

CITEȘTE ȘI: Clanul turcilor Raim construia vile de lux pe Litoral. Aveau 3,5 milioane de euro din prostituție

Ce se întâmplă la MTS, nu răspunde nimeni de toate aceste ilegalități? Oare cineva din minister are misiunea de a-i face deservicii ministrului Novak? Vor să îl denigreze sau nu sunt nici ei la zi cu deciziile care apar?

Citește și: FOTO Eduard Novak a acoperit sigla rugby-ului cu cea a MTS la Stadionul de Rugby Arcul de Triumf

Solicităm ministrului tineretului și sportului să se sesizeze cu privire la actul ilegal – OMTS nr.385/14.06.2021 – pe care l-a semnat ieri și să îl anuleze de îndată. Ministerul nu poate fi condus de o persoană care nu mai figurează pe statul său de funcții și care nu mai poate avea niciun fel de atribuții în instituție. Dispuneți verificarea celor care se fac responsabili de aceste aceste acte ilegale care vă sunt aduse la semnat!", este mesajul Sindicatului Național Sport și Tineret. 

Citește și: Stejarii joacă cu Argentina pe Dinamo. Steaua și Arcul de Triumf n-au fost încă recepționate

Novak, părăsit de colaboratori

Fostul secretar general Ciprian Constantin Păsăilă a fost detașat, pentru prima dată, în funcția de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului la 4 decembrie 2019.

Apoi, la 5 martie 2020, detașarea lui Păsăilă în funcția de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului a fost prelungită, prin Decizia nr. 147, cu încă șase luni. 

Asta însemna că detașarea era valabilă până pe 5 septembrie, moment în care trebuia să fie prelungită. 

Cu toate că acest lucru nu s-a întâmplat, Ciprian Constantin Păsăilă a continuat să fie secretarul general al MTS și să semneze documente oficiale, până pe data de 14 aprilie 2021, după care a revenit la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, instituția de la care a fost detașat.

Pe 4 iunie, Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) Oltean Csongor şi-a depus demisia după ce a fost prins de conducând sub influenţa alcoolului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te