România a luat 25 de medalii la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu pentru Cadeți, Aspiranți și Juniori

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.08.2023 - 16:33
România a luat 25 de medalii la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu pentru Cadeți, Aspiranți și Juniori Foto: NWR
România a luat 25 de medalii la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu pentru Cadeți, Aspiranți și Juniori Foto: NWR

Tinerii sportivi români au obținut rezultate de excepție la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu 2023 (Cadeți - U16, Aspiranți - U18 & Juniori - U21), aducând 25 medalii pentru România. Cele mai multe medalii au fost aduse de membrii clubului Budo Seishin București.

SHARE

Cu un total de  25 de medalii (6️ medalii de aur, 5 medalii de argint și 1️4 medalii de bronz), România s-a clasat pe locul al șaselea din 43 de națiuni participante la acest Campionat Mondial de JU-JITSU după cele 4 zile de concurs.

Medaliile de aur au fost câștigate de sportivii Georgiana Iatan (de la clubul Budo Seishin București) - U21 Fighting - 45 kg, Isabela Georgescu și Bianca Georgescu (Budo Seishin București) - U16 Show feminin, Mihăilă Gabriel și Ștefan Constantinescu (Budo Seishin București) - U21 Duo masculin, Adrian Alexandru (Dinamo București) – U16 Fighting -73 kg, Ștefan Curtov-Stăncescu și Adelin Vișteanu (Budo Seishin București) - U21 Show masculin, Isabela Georgescu și Bianca Georgescu (Budo Seishin București) - U16 Duo feminin.

Clubul Budo Seishin București a obținut 16 medalii

Rezultatele obținute de sportivii români la această competiție confirmă că România este o forță la nivel mondial în Ju-Jitsu, clubul Budo Seishin București având o contribuție covârșitoare în tabloul medaliilor obținute de România: 5 medalii de aur, 4 medalii de argint și 7 medalii de bronz.

La Campionatul Mondial pentru adulți din perioada 16-19 iulie 2023, care a avut loc la Ulaanbaatar, Mongolia, sportivii clubului Budo Seishin au cucerit 2 titluri de Vicecampioni Mondiali și 2 medalii de bronz din cele 5 medalii ale României.

Clubul Budo Seishin București îi felicită pe toți tinerii sportivi care au reprezentat valorile Ju-Jitsu în cadrul lotului național al României la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu pentru Tineret din Astana, precum și pe toți cei implicați în pregătirea lor.

Campionatul Mondial de Ju-Jitsu U16, U18 & U21 din 2023 s-a desfășurat în perioada 22-25 august la Astana, în Kazakhstan.

Citește și: Un model de fitness a fost dată afară din sala de sport pentru că era "prea sexy”

România a fost reprezentantă de 46 de sportivi la această ediție a competiției, 14 dintre aceștia fiind de la clubul Budo Seishin București.  Campionatul Mondial de Ju-Jitsu 2023 a fost cea mai puternică ediție de până acum, cu peste 1.000 de sportivi din 43 de țări care au participat la 1.201 de probe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te