Proiect adoptat de Senat: 50 de lei lunar pentru copiii care fac sport de performanță

DE Elena Andrei | 11.10.2021 - 22:16
50 de lei lunar pentru copiii care fac sport de performanță/foto: uconn.edu

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000 prin care copiii şi juniorii legitimaţi la cluburi sportive, care se pregătesc pentru competiţii oficiale, vor primi lunar un tichet valoric de 50 lei.

SHARE

Au fost 83 de voturi "pentru", 46 "împotrivă" şi o abţinere.


Iniţiată de un grup de parlamentari PSD, propunerea legislativă prevede că juniorii şi copiii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat, pentru a participa la competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale, sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice denumit "tichet de sportiv".

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, "pentru a avea o motivare în sistemul sportiv, trebuie să ai o miză corespunzătoare a muncii, iar tichetele de sportiv vin în ajutorul celor care practică sportul de performanţă, fiind un stimulent financiar în rândul copiilor legitimaţi la structurile sportive".

Citește și

Cazare gratuită şi burse, pentru studenţii Universității Transilvania Brașov care se vaccinează

CCR: Parlamentarii pot depune semnăturile la o moţiune de cenzură prin fax/fotocopiere/scanare

 

Tichetele de sportiv sunt bonuri de valoare pe suport de hârtie destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă, ce pot fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru servicii sau bunuri furnizate de persoane juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului a încheiat un acord în acest sens, potrivit Agerpres.


Potrivit unui amendament al Comisiei pentru învăţământ tineret şi sport, însuşit luni de plenul Senatului, valoarea tichetelor de sportiv este redusă de la 150 lei, cât era prevăzut de iniţiatori în proiectul de act normativ, la 50 de lei.

Fiecare sportiv are dreptul la un singur tichet pe lună, perioada de valabilitate fiind de un an de la data emiterii.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.