Profesor german de virusologie, despre COVID: stadioanele pline de la Euro 2020, un pericol

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.07.2021 - 18:15
60.000 de spectatori pe Wembley. / Foto: uk.news.yahoo.com

Profesorul german de virusologie Ortwin Adams consideră că stadioanele pline de la Campionatul European de Fotbal transmit un mesaj greşit societăţii, avertizând asupra riscului de infectare cu noul coronavirus, transmite DPA.

SHARE

"Ne jucăm cu riscul, în special în ceea ce priveşte două grupuri de persoane: pacienţii care ajung la terapie intensivă cu diagnosticul COVID-19 şi cei care trebuie să aibă grijă de ei", a declarat Ortwin Adams, pentru ziarul Rheinische Post.

În ultimă instanţă, conform virusologului, toată societatea este afectată.

Ortwin Adams se aşteaptă să fie nevoie de monitorizarea atentă a numărului de infecţii cu noul coronavirus pentru mai mulţi ani, în cazul declanşării unor noi valuri epidemice.

Citește și: Ponderea noilor cazuri de COVID-19 din Franţa cu varianta Delta a crescut de la 20% la 30% în 4 zile

"Va continua timp de câţiva ani. Sperăm că intensitatea va fi mai mică şi vor fi necesare mai puţine eforturi în ceea ce priveşte măsurile", a răspuns Adams la întrebarea cu privire la perioada de timp în care populaţia şi autorităţile trebuie să rămână vigilente în faţa ameninţării pandemice.

La semifinalele şi finala campionatului de pe stadionul Wembley, din Londra, este permis accesul pentru 60.000 de spectatori. În contextul în care numărul infectărilor a crescut din nou, recent, în Marea Britanie, din cauza variantei Delta, această decizie este controversată.

La Sankt Petersburg, unde are loc sfertul de finală dintre Spania şi Elveţia, numărul infectărilor a crescut de asemenea în ultima perioadă, mai notează DPA.

Citește și: Mi-am făcut pașaport de vaccinat în 5 minute. Cel mai greu a fost să dovedesc că nu-s robot

Boris Johnson nu intenţionează să dispună reducerea numărului de spectatori la meciurile de pe Wembley

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că nu intenţionează să dispună reducerea numărului de spectatori la ultimele meciuri care vor avea loc pe stadionul londonez Wembley în cadrul EURO 2020, transmite Reuters.

După cum s-a anunţat săptămâna trecută, peste 60.000 de spectatori vor avea voie în tribunele arenele Wembley pentru meciurile din semifinale şi finală, la EURO 2020, pe 6, 7, respectiv 11 iulie, în locul celor 40.000 planificaţi iniţial.

"Desigur, vom urma îndrumările ştiinţifice şi sfaturile dacă vom primi o astfel de sugestie", a afirmat Johnson, răspunzând unei întrebări la o conferinţă de presă la care s-a aflat alături de cancelarul german Angela Merkel.

Merkel a spus că este îngrijorată de decizia UEFA de permite creşterea numărului de spectatori pe stadioane.

"Dar în acest moment... poziţia este foarte clară în Marea Britanie, şi anume că avem anumite evenimente pe care le putem organiza într-o manieră foarte atentă şi controlată, cu testarea tuturor celor care merg acolo", a spus Johnson.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.