Ponderea noilor cazuri de COVID-19 din Franţa cu varianta Delta a crescut de la 20% la 30% în 4 zile

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.07.2021 - 17:32
Ponderea noilor cazuri de COVID-19 din Franţa cu varianta Delta a crescut de la 20% la 30% în 4 zile. / Foto: trtworld.com

Varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV-2 reprezintă acum circa o treime din noile cazuri de COVID-19 înregistrate în Franţa, după ce cu patru zile în urmă ponderea acestei variante în totalul noilor cazuri era de circa 20%, a declarat ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

SHARE

''Există un risc real ca epidemia să se relanseze din nou vara aceasta în Franţa'', a avertizat el în timpul unei vizite la o centru medical. Olivier Veran a îndemnat francezii să se vaccineze anti-COVID-19 pentru a evita un nou val epidemic major, insistând că schema completă de vaccinare este eficientă şi împotriva variantei Delta.

''Cu numai o doză, nu eşti suficient protejat. Dar cu ambele doze eşti protejat mai mult de 90% faţă de cazurile clinice mai grave, inclusiv cele provocate de varianta Delta'', a explicat ministrul francez.

Citește și: Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, escortat de poliţişti la penitenciar. Are de ispășit 5 ani

Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă și va deveni predominantă în Europa până în august

Varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului, descoperită prima dată în India şi confirmată până în prezent, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în 98 de ţări, este deocamdată recunoscută ca fiind predominantă pe continentul european în Marea Britanie şi în regiunea capitalei portugheze Lisabona.

În Germania, potrivit Institutului de boli infecţioase Robert Koch, această variantă era responsabilă pentru mai mult de 50% din noile cazuri de COVID-19 la începutul acestei săptămâni, faţă de 36% cu o săptămână în urmă.

Citește și: După Putin, e rândul lui Xi să se laude: „China va deveni puterea dominantă a lumii”

OMS a confirmat estimarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), potrivit căreia varianta Delta a coronavirusului va deveni predominantă în Europa până în august.

De asemenea, OMS a avertizat că Europa, unde pentru prima dată în ultimele 10 săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 a început din nou să crească, riscă un nou val epidemic în toamnă dacă nu se menţin măsurile de precauţie.

Conform OMS, sunt întrunite cele trei condiţii necesare pentru apariţia unui nou val epidemic în Europa: noile variante ale coronavirusului (în special varianta Delta), rata redusă de vaccinare şi sporirea contactelor sociale.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.